Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    4.955
    37 недела сум, понекогаш како бодежи ниско имам внатрешно. Како да ме брца со рака/нога. Дури не можам да одам кога сум така, имам чувство дека многу ми се моча, одам во тоалет, ептен малку. Ми е страв оти не знам какви се породилните болки. Да не случајно ме фатат, а јас не знам на што сум. Втора бременост ми е, ама ништо не памтам, првата бременост беше многу одамна. Го износив до 40 недела и завршив со царски.

2. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    288
    Се е чисто уредно ова е како притисок бодеж во вагина такво чувство изгледа ниско е доле ме мава баш таму

3. Маша2024

Маша2024 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2023
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    77
    Да се надоврзам тука. Испадна дека ништо не е, испитувањата во болница сите беа во ред како и урината. во понеделникот и кај матичниот гиниколог проверено се во ред. Никој не сака да посочи, или ми ги згрешија резултатите кај дијабетологот или нема др објаснување. Џабе стресот само....

4. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    761
    И мене ми прави така, 35та сум. Мене контракции кога ме фатија немав болка, ама ме разбудија затегања на стомакот. И саат време ги мерев видов дека се на исти интервали и чести и отидов во болница. И воопшто не осетив од страшните породилни болки туку само затегања.. така да ќе знаеш сигурно. Или воденикот ќе пукне ќе тече, или крв ако не дај боже видиш, или и вака затегања/контракции во стомак и болка во кичма.

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  5. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    454
    Па најверојатно ти е свртена со глава доле. Мене не ме пецка ама како да ме удира со рачето доле и да за одење во тоалет буквално на секој пола саат. Па ако реши таму да ме стиска мислам дека нема да издржам до тоалет :D

6. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.052
    Допаѓања:
    1.054
    Јас да се пожалам со второ сум 30та недела ама толку активно бебе јас не знам! Ми иде да излезам од кожава не можам веќе луѓе! Језиво ми е дури дење ноќе ова дете не спие значи! Вода да се напијам ќе се убие од клоцање едвај чекам 8недели да поминат:x

На MorskaSirena, Anastasia579 и pikachu2 им се допаѓа ова.
  7. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.360
    Јас и ти сме горе доле тука во недели, јас сум 30+4 и мојот е многу активен, иако не е толку агресивен како првото.
    Првото беше толку незгодно кога удираше и не го правеше тоа често, за ова имам интуиција дека и помало ќе го родам иако сите викаат поголемо ќе биде така да ајде уште малку имаме ќе туркаме месец ипол уште

На KikiKviki и Anastasia579 им се допаѓа ова.
  8. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    5.435
    Не си сама :rofl: и моево е исто. Ја не знам кога и дали спие. Мислам дрка низ стомак ќе ми излезе.
    И првото ми беше активно бебе ама ова е веќе претеризам:lol:
    Ама ајде боље нека мрдаат него да ги мислиме и да се стресираме што ги нема.

На Anie93, KikiKviki и Anastasia579 им се допаѓа ова.
  9. Anastasia579

Anastasia579 Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2025
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    12
    И кај мене е така хахаха :lol: 30та полна сум

дури на моменти и паника ме фаќа... второ ми е, со првото не памтам вака да беше

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.052
    Допаѓања:
    1.054
    2дена сме разлика:handshake:
    И да првото ке акнеше некако незгодно еднаш ама здраво а ова мира нема
    И јас мислам мало ќе е првото 4кг беше ама ова морам у 38ма да го родам и 3кг да стигне ќе се радувам

Последна измена: 14 октомври 2025 во 23:15
    На pikachu2 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.566
    Допаѓања:
    16.674
    Денес на влез во 28ма недела др ми кажа дека бебето е 1.300гр и ми зазвуче некако малку:?: гледам низ нет… колку покачуваат во трет триместар… се надевам ќе стигне до 3кг :lol:

12. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.360
    Моето беше 1400 и ми рекоа поголемо е тогаш, последно на 30+2 ми беше 1700 и ми рече горе доле е според недели како што треба.
    Сега ќе качуваат поинтензивно без гајле

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.566
    Допаѓања:
    16.674
    ја прашав нешто совет дали има за последните 2ипол месеци, вика ништо поразлично само сега железо да се провери обавезно дека сеуште не зимам ништо :)

14. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.360
    Јас сум од 28 на рестрикција (без бело брашно и јаглехидрати - најминимално што може ми рекоа)
    Првото се роди големо и сега сакаат да биде избалансиран последниот триместар да не отиде и ова со мерки на крај ептен напред

15. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.566
    Допаѓања:
    16.674
    И мојата матична ги збори тоа за ј.х ама цело време, ќе контролирам :lol:

16. TheScarletWitch

TheScarletWitch Нов член

Се зачлени на:
    24 јули 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Луѓе здраво, едно прашање до вас… смеам ли да пијам парацетамол? Денес добив позитивен бета хцг тест и по некоја рачуница сум 4-5 недела значи на сам старт но еве почнав да кивам и грло и нос ме печат па паника ме фаќа оти вака кога почнува настинкава секогаш ми оди на полошо :( што смеам да пијам превентивно?

17. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    49
    Јас сум 29+4, вчера бев на преглед и е 1300гр. Ми рече дека е таман за неделите