1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    713
    Допаѓања:
    1.611
    Од истото се жалев многу пати и јас во темава.
    И не, породилните не беа вакви, туку баш како менструални болки (ги осетив некој период пред да ми стават епидурал).
    А толку многу сечеше и бодеше, втората бременост ептен ги осетив, последните денови и ме исцрпуваа физички затоа што знаеја да траат по пола саат-саат, се плашев и да се движам кога ќе ме фатеа затоа што беа страшно непријатни. Магнезиум пиев максимум што можам за да истрпам...

На Larea му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    764
    Мене ми се такви последниве денови 35та терам, дури кога ме фаќаат осеќам и притисок во главата.. ама на цтг па не ми даваше контракции

3. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    1.059
    Какви се тие? Мене ми се случува ми се оптегнува стомакот тврд детето е во некоја лоша положба како да е хоризонтално поставено не вертикално глава горе/доле него лево/десно и не можан да се исправам од што е болно и така во подзгрбавена положба стојам па пополека се исправам. Ама мн болно тоа ли е истото вака 2недели веке.. утре на преглед сум

На Anastasia579 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anastasia579

Anastasia579 Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2025
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    12
    Да, така некако е чувството..како во грч цел стомак..
    Јас наредна недела сум на контрола, се надевам ќе издржам до тогаш без паника :wasntme: