Од истото се жалев многу пати и јас во темава. И не, породилните не беа вакви, туку баш како менструални болки (ги осетив некој период пред да ми стават епидурал). А толку многу сечеше и бодеше, втората бременост ептен ги осетив, последните денови и ме исцрпуваа физички затоа што знаеја да траат по пола саат-саат, се плашев и да се движам кога ќе ме фатеа затоа што беа страшно непријатни. Магнезиум пиев максимум што можам за да истрпам...
Мене ми се такви последниве денови 35та терам, дури кога ме фаќаат осеќам и притисок во главата.. ама на цтг па не ми даваше контракции
Какви се тие? Мене ми се случува ми се оптегнува стомакот тврд детето е во некоја лоша положба како да е хоризонтално поставено не вертикално глава горе/доле него лево/десно и не можан да се исправам од што е болно и така во подзгрбавена положба стојам па пополека се исправам. Ама мн болно тоа ли е истото вака 2недели веке.. утре на преглед сум
Да, така некако е чувството..како во грч цел стомак.. Јас наредна недела сум на контрола, се надевам ќе издржам до тогаш без паника