Прашај на работа кога ти го однеле боледувањето во ФЗО. Отприлика за 7 до 10 дена ги пуштаат откако од работа ќе им ги достават во ФЗО.
А дали на некоја после пораѓајот и се слошуваше многу? Јас едвај стоев на нозе после првиот пораѓај кога ме пуштаа дома да си идам се стискав да не се онесвестам им кажував за инфузија да ми стават не ми ставаа многу ми е страв да не ми се повтори истото. Премнпгу слабо се осеќав, дома едвај ме донесоа кога дојдов викнав сестра ми ставаше инфузии 2 3 дена и тогаш дури малку бев подобра
Физиотерапевт, Др Зоран Димовски и ќерката Др Афродита заедно работат, посебно он е со мн големо искуство. Кај Гарден инн е тука во влае. Приватно работи мислам, прашај може и на фонд е сега, дека на патолошка бев па на породилно сум не сум во тек. Ќе мора терапија, и ако треба кортико и нешто за болка ќе земеш, не се седи со болка. Сега све во граници на дозволеното. Во германија на кумата моја и дозволија бруфен во бременост ради не издржливи болки и укочување, после пораѓај одма операција, ама кај нас тоа одма операција нема, се пробува со све па крајна опција е тоа. Со лесно.
Не знам зошто. Прашај на работа а и во фондот обрати се. Штом си подолго на боледување таа е сумата што секој месец ќе ти ја исплаќаат.
Некоја со корегиран краен датум, да ми каже дали се породила поблиску до стариот или новиот термин? Доцна овулација сум имала и две недели беше поназад. Последна менс. 29ти Јаниари, ми ја поместија за 13ти Фебруари. Сега сум 35+4 а требаше да сум 37ма веќе. И имам болки мислам дека кај и да е ќе биде ама ме плаши тоа што бебето уште не е како за 36та..
Мене со првото ми корегираа 9 дена плус од првиот термин, се породив 3 дена пред новиот термин. Кај другарка исто правеа корекција поради закаснета овулација и кај неа баш голема корекција, за околу 2 недели и го преместија терминот, се породи неколку дена пред новиот термин. Значи поблиску до новиот термин и кај двете.
Имаше уште една членка пишано во патолошка, најверојатно не е ни само кај нас две. Ќе се јавам утре, фала ти.
Не знам дали е исто ама прв датум кажан 22 јануари па после 17јануари породена со сила хахаха на 22 царски према нив надносено
Во “термини на породување” има уште две бебиња од октомври не пишале дали стигнале. И таму од наредна недела се надевам јас ќе ви пратам мекици и јас едвај чекам да јадам