1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    776
    Јас сум со второ па за купување немамв многу, ама и со првото и со второво се ми беше спремног пред да влезам во 36та. Со првото се породив 37ма точно па замисли да не бев испрана и наместена.. а сега не можам да се движам од болки и чекам кај и да е да биде така да добро што ми е се спремно да не се секирам. Пумпи, цуцли и шишенца се можеш после да си купиш. Според мене пумпа треба да се има, барем рачна. Јас ја користев на Филипс рачна со првото , сега ќе си земам електрична. Инаку бевме само на доење, ама за оставање и за превенција од мастит беше неопходно. А цуцли почнав со Бибс па се префрливме на Авент и сум супер задоволна, пак ќе земам такви. Шише користев Бибс, сега исто на Авент и за тоа се префрлам. Според мене почни си со време спремање алишта и опрема, на крај не знам кој има сила за тоа..

На EarthFire му/ѝ се допаѓа ова.
  2. NIKA@

NIKA@ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    811
    Девојки последниве 2-3 дена мн се чуствувам ко влажна ко исцедпк да имам , исцецок имам скоро цела бременост ама беше жолтеникав и погуст ( си корустев вагиналетки по препорака од матичен и се среди ) овие два дена е прозирно како подмочано и мн мслце по една точка ама само кога сум активна така кога станувам од спиење немам ништо.Сега читав нешто плодова вода и паника ме фати .Утре секако сум нс контрола ( пред 3 недели бев на скрининг и се супер беше ) Има место за паника до утре ако недај боже ств е плодова вода ? инску сум 24-та недела

3. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    58
    Направи си тест дома. Во рок од пола саат, на 5 минути менувај гаки, ако се пола водени значи е делумно пукнат водењак. Ама те читам дека е по капка, така да немаш место за паника, иста сум цела бременост

На NIKA@ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.803
    Допаѓања:
    5.544
    Мами вие што сте веќе породени, ајде кажете од искуство за први 3 месеци колку бодиња по долги ви требаа а колку по кратки? Оние целосни по долги, не знам како се викаат? Која величина?
    Треба да се породам сега во ноември.

5. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    1.427
    Здраво јас се породив во ноември и повеќе боди со долги ракави користев,величина 50ки до кај месец носеше моето сепак зависи од бебенцето. 50ки и 56ки се земаат за почеток.

На EarthFire и MorskaSirena им се допаѓа ова.
  6. EarthFire

EarthFire Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    978
    Се согласувам комплетно.
    Не сакам ни јас да се отповарувам со стравови во вакво убаво време кое сум го чекала со години.

На Eho му/ѝ се допаѓа ова.
  7. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    464
    Пола бременост ја поминав во мисла дали мокрите гаќи ми се пукнат водењак. Па уште и кога ми кажаа уште во 25 недела дека водата ми се намалува викам гарант е тоа. Милион пати бев на клиника и кај матичниот и почнаа веќе и да ме зезаат ми викаат ти мислиш така тече водењак. Ме гледаа пошто инсистирав ама не беше тоа едноставно имам исцедок. Ставав и вагиналети џабе. Сега па како станува бебево потешко и како ме стиска на бешиката убедена сум и дека се подмочувам. Не се секирај за мирна глава инсистирај да те прегледаат. Па и на дежурен малку да подосаѓаш ништо страшно јас сум им веќе другарка :rofl::rofl:
    Ама па ме фаќа паника ради водата и си одам срам не срам тоа е ќе ме издржат уште малку:rofl:

На NIKA@ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    464
    И јас врска немам што треба буквално лутам. Секоја мајка различно кажува. Купив едно шишенце на адвент стаклено антиколик и цуциња од бејби лав. Памперс земав бејби лав 1 пакување да видам дали ќе и одговараат ако не ќе купуваме други понатаму. Колекција за бањање исто земав бејби лав па ако и таа не одговара ќе купуваме нешто друго. Пумпа уште не сум купила ама планирам гледам 90% ја користеле. За бодиња земав на прерамки не ми е логично да ја облакам два пати со долги ракави иако мајка ми инсистира пошто ќе му било ладно ама во станов е прежешко и не мислам да ја варам. Шпихозни за првите 3 месеци е после тоа ќе почне мајка да купува фустани :rofl::rofl: и тоа и јас поим немам што друго треба ама ќе учиме едно по едно

9. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    176
    Lele ista sum, ne znaev so se tetra peleni i koja im e namenata ama go razjasniv toa :))) mene termin mine vo Fevruari , sega me zbuni so bodi na kratki, i dali bodi i spikozni e edno isto?

На MysticAura му/ѝ се допаѓа ова.
  10. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    8.917
    Хелоу мамис.

Периодов а особено последниве две недели се осеќам безволно.
    Дома ме чека еден куп работа спремање за реновирање, бркање мајстори, празнење стан, чистење, бирање материјали, поднесување кредит и слично.

Благодарна сум што имам можност сето ова да го правам, ама имам денови како денес (последниве ми се посебно такви) кога нити имам сила ни енергија ни воља за да фатам нешто, имам потреба само да легнам и да одмарам.

Еве денес планот беше да си фатам од сабајле полека да празнам шкафови и фиоки ама едно шетање на кучето ме исцеди и легнав да одморам. Сум заспала кома денот отиде, се осеќам како под притисок и дека времето ме гази, вина што ништо не сработувам а во исто време сум уморна.

Божем во второво тромесечие би требало да имам повеќе енергија ама слабо некако…

11. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    1.067
    Едно прашање кречено ни е дома пред година две пред првото дете да го родам сега пак треба да кречам?

12. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    2.281
    Иста сум.. Енергија 0.. Еден ден ми е така подобро, се осеќам жива, после 3 дена умирам од повраќање и од сите други пропратни симптоми што постојат во бременост, ужасно ми делува и на психата. Мислам дека 2 дена цели не сум уживала во бременоста, секој ден ми е преживување ;(

13. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    464
    Боди има со прерамки, ракавчиња кратки и долги без ногавици, а шпихозните се исцело со ракави и ногавици.

14. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    464
    Јас во втор триместар како да не бев трудна можев се. Сега во третиот ај што ме мрзи туку и не можам едвај дишам едвај стојам само кревет :D