Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ivans

ivans Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    35
    Киселини 24/7, во сон ми се лоши, парфем никаков... мириси.. од се ми се гади

На franca му/ѝ се допаѓа ова.
  2. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    1.156
    Поправав заб со анестезија ама сегс имам болка бев повторно ми ставија конче со лекче ама повремено осеќам болка ми рече др можам парацетамол колкав размак и по колку смее во денот?

3. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    713
    Ќе речам ЧУДО! На сите им даде надеж дека не треба да се откажуваме... Кога те прочитав реков Боже што се не помина женава! Во споредба (нема да мешам случаеви секој за себе) со мене две киретажи едно по едно многу тежок период одење по доктори пијај ова пијај она оди ваму оди таму па ваму не чини, па овде чини ама неможи итн... На сите им посакувам да ја искусат радоста да си бремена да станеш мајка и да носиш уште едно срце и уште едно бели дробови под тебе кои заедно со тебе го вдишуваат секој здив... Јас сум 35+1 пресреќна исто со многу стравови и сеуште со пазење ама гледам психички да бидам ОК бидејќи се делува како на мајката така и на бебето... Полека се спремам секој момент чекам да клоцни или да го напрчи "газето" ....

На 88Bubace88, franca, hannybanny и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    388
    Јас сум 20+5 и уште сум без сила, додуша малку повеќе од прво тромесечие. На почеток ми беше многу лошо, спиев и седев на темно, ниту телефон, ниту тв можев да гледам. Од се повраќав. До пред две недели ми се повраќаше. Сега само насабајле кога мијам заби.. ќе пробуваш се. Секој е различен. Мене од се што ме советуваа ништо не помагаше, едноставно си трпев и јадев тоа што најмногу можев да задржам. Исто е и сега, тоа што можам, јадам. Се трудам да јадам здраво, ама кога како. Од почеток до сега имам многу киселини и мислам тоа ми е најголем проблем. Една вечер сон не врзав. Ќе видиме понатаму како ќе биде. Јас искрено се надевам ќе бидеш од оние што магично им исчезнуваат мачнините во втор триместар.

На franca, Astrum.Obtutus и pikachu2 им се допаѓа ова.
  5. ivans

ivans Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    35
    Киселини цело време... стомакот подуен ми е како 5ти месец фала ви многу на сите за утехата..

6. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    759
    Јас не повраќав имав гадење само и имав киселини после јадење, па јадев што ми се јаде што не ми смета. Мачнини имав од 3ти докај 5ти негде ама реално ништо не ми помагаше. После се скапав нездрава храна па еве ништо не ми е 34та терам и бебето е супер, ама и за тоа е секој различен. Тоа со мачнините зависи од хормони, свекрва ми со двете имала мачнини/повраќање од почеток до крај. Мислам дека нема формула, каков ти е организмот...се надевам дека ќе ви поминат поскоро.:)

На franca, ivans и Campanula им се допаѓа ова.
  7. Маша2024

Маша2024 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2023
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    94
    Јас некаде до 4 месец имав така доста мачнини, од се ми се гадеше, низок притисок, неможев од кревет да станам. После тоа наеднаш преку ноќ ми се врати силата и не застанав, доста сум активна до ден денес, 36+1.

На franca, ivans и Nuny им се допаѓа ова.
  8. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    713
    Јас со лежење до почеток на 4ти месец.. После кога преоѓав од една. недела во друга обично пример од 20+5 кон 21 имав многу мака главоболка поспаност нервоза... Три четири дена во 28недела ми се јавија киселини.. И толку не се повтори! Главоболка да ама поретко. Крв од нос еднаш неделно до двапати зависи од времето..сега одвај чекам да се роди да ја држам и вака е убаво ама мешето боли кога клоца хахах вели докторот како порано нема шанса порано од две недели до термин... Сега ми е речено од 36та недела на ЦТГ ама не прашав на колку време се оди?

На franca, Campanula и Маша2024 им се допаѓа ова.
  9. Маша2024

Маша2024 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2023
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    94
    Јас сум во Германија, тука почнуваат порано, веќе 1 месец каде што правиме цтг, и сега одам секоја недела на преглед.

На franca, Nuny и ivans им се допаѓа ова.
  10. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    713
    Мене ми рече докторот од 36 недела да почнам до ЦТГ па другиот понеделник ќе одам ќе видиме ... Рече да си носам торбици секогаш кога одам бидејќи јас од село патувам рече да не треба да останиш биди спремна..

На franca и Anie93 им се допаѓа ова.
  11. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    1.156
    А кога се прават брисеви? Мене треба во 38 да ме породат за некој ден ќе сум 32

12. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.257
    Допаѓања:
    18.986
    мене киселините не ми прекинаа а веќе сум 29та недела… некои денови се мн чести, некои ги нема. Некогаш си јадам топ, некогаш буквално од вода ме жежи и ми се враќа. Ама немам земено ништо зошто не се неиздржливи и не се многу чести

13. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    1.140
    35 недела се прави тој еден последен.

На franca, KikiKviki и Peperutce6 им се допаѓа ова.
  14. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    388
    Јас некогаш не можам да издржам. Кога се трпи не зимам ништо, гледам колку можам да издржам без да земам лекови, ама не секогаш е така. Среќа повеќе се трпи, не секогаш е толку лошо.

На franca и Anie93 им се допаѓа ова.
  15. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.831
    Допаѓања:
    2.626
    Јас сега во 34та ги правев.

На franca и hannybanny им се допаѓа ова.
  16. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    713
    Јас вчера влегов во 35та и правев брисови... Од 36та ми рекоа утрогестанот да го прекинам.. И да одам нареден понеделник на ЦТГ

На Mrs.Cuper и franca им се допаѓа ова.
  17. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.257
    Допаѓања:
    18.986
    што зимаш?

18. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    1.140
    Леле дури сега ми светна дека уствари уште многу малку имаме :o штом почнуваме со ЦТГ тоа е :sweat::D

На Mrs.Cuper, franca и Anie93 им се допаѓа ова.
  19. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    4.278
    Во која недела од бременоста се прави трет скрининг и кај кој доктор во Систина препорачувате да се направи?

20. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.831
    Допаѓања:
    2.626
    Јас во среда влегувам во 36та, аспирин пиев до 34та недела, а на цтг сум наредна недела. Тука сме со термини

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.