1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ivans

ivans Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    26
    Киселини 24/7, во сон ми се лоши, парфем никаков... мириси.. од се ми се гади

2. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    1.069
    Поправав заб со анестезија ама сегс имам болка бев повторно ми ставија конче со лекче ама повремено осеќам болка ми рече др можам парацетамол колкав размак и по колку смее во денот?

3. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    589
    Ќе речам ЧУДО! На сите им даде надеж дека не треба да се откажуваме... Кога те прочитав реков Боже што се не помина женава! Во споредба (нема да мешам случаеви секој за себе) со мене две киретажи едно по едно многу тежок период одење по доктори пијај ова пијај она оди ваму оди таму па ваму не чини, па овде чини ама неможи итн... На сите им посакувам да ја искусат радоста да си бремена да станеш мајка и да носиш уште едно срце и уште едно бели дробови под тебе кои заедно со тебе го вдишуваат секој здив... Јас сум 35+1 пресреќна исто со многу стравови и сеуште со пазење ама гледам психички да бидам ОК бидејќи се делува како на мајката така и на бебето... Полека се спремам секој момент чекам да клоцни или да го напрчи "газето" ....

На pikachu2, Ladyme и specificone им се допаѓа ова.
  4. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    288
    Јас сум 20+5 и уште сум без сила, додуша малку повеќе од прво тромесечие. На почеток ми беше многу лошо, спиев и седев на темно, ниту телефон, ниту тв можев да гледам. Од се повраќав. До пред две недели ми се повраќаше. Сега само насабајле кога мијам заби.. ќе пробуваш се. Секој е различен. Мене од се што ме советуваа ништо не помагаше, едноставно си трпев и јадев тоа што најмногу можев да задржам. Исто е и сега, тоа што можам, јадам. Се трудам да јадам здраво, ама кога како. Од почеток до сега имам многу киселини и мислам тоа ми е најголем проблем. Една вечер сон не врзав. Ќе видиме понатаму како ќе биде. Јас искрено се надевам ќе бидеш од оние што магично им исчезнуваат мачнините во втор триместар.

На pikachu2 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ivans

ivans Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    26
    Киселини цело време... стомакот подуен ми е како 5ти месец фала ви многу на сите за утехата..