Поправав заб со анестезија ама сегс имам болка бев повторно ми ставија конче со лекче ама повремено осеќам болка ми рече др можам парацетамол колкав размак и по колку смее во денот?
Ќе речам ЧУДО! На сите им даде надеж дека не треба да се откажуваме... Кога те прочитав реков Боже што се не помина женава! Во споредба (нема да мешам случаеви секој за себе) со мене две киретажи едно по едно многу тежок период одење по доктори пијај ова пијај она оди ваму оди таму па ваму не чини, па овде чини ама неможи итн... На сите им посакувам да ја искусат радоста да си бремена да станеш мајка и да носиш уште едно срце и уште едно бели дробови под тебе кои заедно со тебе го вдишуваат секој здив... Јас сум 35+1 пресреќна исто со многу стравови и сеуште со пазење ама гледам психички да бидам ОК бидејќи се делува како на мајката така и на бебето... Полека се спремам секој момент чекам да клоцни или да го напрчи "газето" ....
Јас сум 20+5 и уште сум без сила, додуша малку повеќе од прво тромесечие. На почеток ми беше многу лошо, спиев и седев на темно, ниту телефон, ниту тв можев да гледам. Од се повраќав. До пред две недели ми се повраќаше. Сега само насабајле кога мијам заби.. ќе пробуваш се. Секој е различен. Мене од се што ме советуваа ништо не помагаше, едноставно си трпев и јадев тоа што најмногу можев да задржам. Исто е и сега, тоа што можам, јадам. Се трудам да јадам здраво, ама кога како. Од почеток до сега имам многу киселини и мислам тоа ми е најголем проблем. Една вечер сон не врзав. Ќе видиме понатаму како ќе биде. Јас искрено се надевам ќе бидеш од оние што магично им исчезнуваат мачнините во втор триместар.