Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Не ме засегале, знам дека не се со лоша намера кажани, туку од луѓе што не размислуваат многу. Тие ти кажуваат еднаш, ти слушаш 10 различни коментари од исто толку луѓе и губиш трпение. Кој како перцепира си кажува, нека не те дира ич, сите различно гледаат. Мене доктори на крај ми викаа мал ти е стомакот мало ќе биде бебето па излезе поголемко..

EarthFire likes this.
  2. poker_face

poker_face Популарен член

Девојки дали некоја од вас имала болки во пределот над срамната коска? Мене тој дел ми е малку потечен а дури и на левата страна визуелно се гледа дека е малку повеќе потечено.
    Читав на интернет дека е нормално во бременост (28 недели сум), ама мене ако лежам подолго време или ако седам, кога ќе станам дури ме подболува.
    Утре сум на доктор, ќе прашам, ама минатиот пат кога и кажав за ова на докторката (не ме болеше толку и не се приметуваше како сега), не го сфати сериозно и рече ништо не ти е.

Astrum.Obtutus likes this.
  3. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Не се замарај.
    Јас после пораѓај имав погадни коментари, ама од небитни луѓе, не ме допира ништо.

4. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Види, глупи коментари имало и ќе има. Луѓето не размислуваат што зборат а има и такви што намерно сакаат да се осеќаш лошо.
    После пораѓај имав преужасни коментари, 5 дена после пораѓај добив коментар леле колкав ти е стомакот стави се на диета :D И тако даље...
    За твое добро ментално здравје, игнор(highfive):l:

Astrum.Obtutus and Fudbalgirl like this.
  5. mama11

mama11 Истакнат член

Јас не се замарам ич, јас бев многу слаба може да се каже коски и кожа и сеа маж ми ме зафркава секој ден мрсна дека сум била веќе, сало на газот сум имала (не можел веќе со една рака да го фати :rofl: јас се смеам ) дури и ми годи што се здебелив повеќе си се сакам вака. Син ми буцка ме вика :rofl:

6. mama11

mama11 Истакнат член

Ќути, на патолошка лежев пред пораѓај и кој стигнеше и од специјализанти на секој 2 мин ме проверуваа тоа ми беше најлош момент. Самото породување не, после кпга ме ставија во соба исто лошо си поминав....

Fudbalgirl and Peperutce6 like this.
  7. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Ај утешете ме за скриен шеќер дека не е страшно :)))) утре сабалје треба да одам. Мене стравот ми е од глад долго време дека ќе ми се слоши
    Дали во ист ден излегуваат резултати во Авицена, со 3 мерења сум?

8. franca

franca Популарен член

Да, сабајле одиш попладне на е-маил стигаат

Vegegirl likes this.
  9. Eho

Eho Истакнат член

И јас осеќав и осеќам болки доста ниско, ми кажаа од што притиска бебето е. Може е веќе со главата надолу па затоа ти прави повеќе притисок? Не се грижи, утре прашај на доктор ама мислам ќе ти кажат дека е нормално.

poker_face likes this.
  10. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Растворот е само грд на гладно да го испиеш, ама ако го издржиш тоа после немаш гајле, ќе те засити шербетот, оди порано сабајлето за да не стигнеш да бидеш многу гладна. И после кога ќе смееш да јадеш, јади и да не си гладна зошто јас овој пат се заборавив до 12 часот и ми се слоши тогаш.

Vegegirl and Peperutce6 like this.
  11. vviktorijaaa

vviktorijaaa Истакнат член

Девојки како се справувате после биохемиска и спонтан?
    Јас не можам да се смирам. Со денови плачам мислам дека светот ми се сруши

12. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Dali smeam voda vo toj period od 2.5/3h da pijam?

13. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Малку само по некоја голтка

Vegegirl likes this.
  14. EarthFire

EarthFire Популарен член

Сакам да ве прашам, дали, кога и каде правите/би правеле труднички фотки? :inlove:

15. BubamaraM

BubamaraM Истакнат член

Плачи и не чувај во себе. Имаш право да жалиш и да тагуваш. Ти се случила загуба, пробај да не се оптеретуваш со очекувања сама од себе дека мораш да станеш и сѐ да биде како порано.
    Одболувањето има фази, тешко е да се прифати загубата како дел од нас. И покрај сѐ ќе доаѓаат поубави денови, можеби не одма, малку по малку, ќе се учиш одново да дозволуваш убави нешта, случувања...

vviktorijaaa likes this.
  16. poker_face

poker_face Популарен член

Баш сега прочитав дека периодов е можно веќе да е свртено или да почне да се врти надолу па може и да притиска повеќе. Се надевам не е некој хематом или нешто посериозно.
    Фала ти :hug:

Eho likes this.
  17. mama11

mama11 Истакнат член

Јас се мислев едно време ама на крај си се одлучив откога ќе се породам сите 4ца заедно да се сликаме со бебенцето поубаво, за спомен имам во телефон слики што сум се сликала трудна :) Ја гледав таа Каролина таму се мислам да си закажам..

EarthFire likes this.
  18. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Жал ми е што поминуваш низ тоа, чувствата се скроз оправдани. Исплачи се, истагувај и дај си време да се опоравиш психички. Посети психолог ако гледаш дека тешко оди.
    Ако немаш испитано, ти препорачувам да испиташ генетски мутации на тромбофилија на трансфузиологија, и консултација со трансфузиолог да видиш дали можеби тоа е причината за спонтаниот.

19. Маша2024

Маша2024 Истакнат член

Му враќам на истото ниво како што се осудуваат да коментираат. Кога тие немаат осет и култура јас уште помалце, па нека знаат каде му е местото!

MeowMeow, Fudbalgirl and hannybanny like this.
  20. CupcakeMuse

CupcakeMuse Активен член

Едноставно не ги перцепирам таквите коментари, и јас неколку пати слушав слични зборови (наводно на шала кажани) упатени кон мене, сфатив дека секогаш ќе си постојат луѓе што немаат осет и секогаш ќе се најде некој да каже нешто несоодветно. Гледај да си смирена и да не дозволуваш да ти прави нервоза тоа, мисли на бебе и дека е најбитно тебе и него да ви е убаво, да си уживате во бременоста. Башка 8кг не се ништо, за утеха јас сум +13 кг, па што да правам сега, секое тело е различно а најмалку треба да се коментира тело на бремена жена. Тоа што не знаат да кажат нешто попаметно, тоа е до нив, не до тебе.

Fudbalgirl and hannybanny like this.