Јас да се пожалам, претходно пишав дека сум исфрлена мислев да не се сипаници ама срека не биле. Бев на кожно во Чаир поблиску ми беше од таму ме пратија во државна на кожно ме гледаа и ништо конкретно не ми кажаа. Дијагноза graviditas.ми прешишаа декотал маст и тоа. Ме чешаат ненормално и ми стојат неколку дена не ми поминуваат. Многу ми е страв да не ги пренесам на бебето 37 недела сум.
Е како не ти кажаа ништо конкретно???? И јас ке ти дадам дијагноза гравидатис да те видам, ама кожни лекари да не ти кажат што се и само терапија да ти тутнат!?!? Барај второ мислење
Нз мн се изнервирав дека сум била трудна неможеле апчиња да ми даваат ке ми поминеле не било страшно алергијата била на места кај што ми била нежна кожата, тука околу пазувите и на нозете над колено таму кај што се тријат нозете. Глупости ке идам во понеделник на др место. Демек од што сум се потела и хормони и глупости.
Tocno ti kazale, se vika trudnicki osip megju narodot. Se javuva od pregolema koncentracija na hormoni, mnogu trudnici go imaat. Osven sto cesa i grdo izgleda, na bebeto nitu tebe, ne vi steti.
Дајбоже да е тоа ми закажа контрола за некој ден па ке видиме а јас сакам и друго мислење да слушнам. А толку лесно без никаков проблем ја истерав бременоста сеа на крај вака проблеми да ми искочат
А зошто не им веруваш на докторите? Дефинитивно самите не сме најпаметни за работи поврзани со медицината, а уште помалку тоа бајачите што ги спомна некој погоре.
Па незнам можеби дека не се работи само за мене повеке се плашам да не се пренесе на бебето. Затоа се мислам за дијагнозата. Се надевам се ке биде во ред
Zdravo na site... eve me mene so rezultat od beta hcg i suvi oci.... ne ostanalo nisto vo niv.. do posledna solza.istece... beta hcg od 677 za 2 dena padnalo na 674... nemam bolki ... nitu krvarenje...doktorkata mi kaza.. ke se pustis.....cekaj za 5..6 dena da dobies... sto zgesiv luge... dal ne se molev dovolno... sto zgresiv... ????????
Не се глупости. И мене ми се случи во првата бременост на дланките и стапалата .Од што чешаше ги ставав во мраз.Ми дадоа синопен крема ама ме предупредиа заради бременоста минмално да ја користам.За 5-6 дена ми помина. Друго нешто:не трчајте за безвеза по болниците.Идејки за едно ке закачите друго.Ако стварно немате потреба не барајте одма второ,трето или петто мислење. Со втората бременост ,првото дете прележа сипаница.Со неа спиев,се гушкав и ништо не ми беше ни мене на бебето во мене. @Bebe2015 не се разочарувај.Секоја втора жена имала или ке има спонтан еднаш во животот,и ниту една од нив не згрешила ништо на Бог. А да беше 10 недела?Или 5-6 месец па да се десеше? Подобро што завршило сега него ли подоцна.Потешко ке ви беше. Одмори сега малце па со Бог напред ке си дојде ново бебче
така требало да биде ништо не си згрешила, што да кажат оние женички што по години мачење забременуваат па го губат . Другарка моја завчера испушти близнаци добиени со инвитро, заедно плачевме двете и уште сум потресена и ми е тешко како за себе. Ако ти е за утеха ќе си останеш пак бремена чим еднаш остана без проблем.
Elii i moeto e na leva strana,jas i tamu imam bolki,a za dedoto se naoga vo kumanovo vo mlado nagoricino dedo Borce,koj nesaka neka ne odi no za mene toj e svetec,duri i negovi sliki se iscrtani vo crkvite vo okolnite sela a i lici na svetec,i koga ke vlezes kaj nego bez da mu kazes znae zasto si pojden.ne napagajte prvin rasprasajtese jas sum od kumanovo i znam mn slucaevi kaj sto pomognal akp ne si za kaj nego toj ne te prima,
Ќе ја замолам @rakce89 вака јавно да ме заборави дека постојам и да прекине да ми праќа глупави лични пораки!!! Затоа што не и е прв пат @RainBow да ми каже дали може некако да се блокира личноста да не ми праќа пораки, затоа што е напорна!
@Bebe2015 мила, не се нервирај! Велат дека матката е интелигентен орган, препознава дали добро е направено оплодувањето на јајце клетката и буквално ја прави природната селекција, и верувај подобро што е така...не заштитува од поголеми стресови и страдања! Предходно и јас го имав твојот случај, помина и сега се надевам на најдоброто! Ајде избриши ги солзите, не се обвинувај себе си, ништо не си згрешила, ќе биде подобро! Сети се дека Господ секогаш кога не ги исполнува нашите молитви има три одговори за нас: 1. Не сега 2.Не е за тебе 3. Ти спремам нешто подобро! Те гушкам миличка!
Fala vi na ubavite zborovi....kako samo se rusi se za edna.minuta.... edna sum mislela kako da ja uredam sobata za bebceto a vo drugata se paga vo voda.... ovaa mi e... bese prva bremenost... mi vika ke go isfrlis so menstroacijata ... bolno li e toa? Nemalo potreba od kiretaza... sto znaci ova ?
@Bebe2015 јас мислам дека ти премногу се стресуваше и опседна буквално за без потреба. Колку пати провери бета-хцг ? Лекар те упатуваше или ? После само два месеца природни обиди место да си пуштиш да си тече се како што треба ти постојано проверуваше. Па јас толку пати не проверив ни кога правев инсеминација ни кога почнуваше спонтаниот. И да природна селекција е тоа си препознал организмот, и најчлесто станува збор за хромозомска грешка, и подобро сега него понатаму. Кога ќе се спушти бета-хцг на 0 ќе добиеш циклус и ке го исфрлиш не е болно. Киретажа се прави кога плодот е поголем, со гребење на матката се остранува. Во овие недели не е ни оформен баш ембрион. Само не се потресувај кога ќе го видиш , идеме понатаму
Podobro da ne blokiras otkolkuda me nerviras,sto ti znaci slikava vsusnot ti e licnata poraka? I ke. Bidam srecna ako me blokiras
Ke vidis na kontrola moze da te boli deka e nisko ,lezi,a fala jas veruvam vo takvi raboti,zor na se ke te natera Bozja rabota e toa,koj nemal maka neznae,ja sum zahvalna na drugi luge
@Sunshine_1979 ti blagodaram na ubavite zborovi.... samo sakv da prasam uste nesto... mi vika da ne ostanuvam bremena slednite 3 meseci a posledniot da pocnam da pijam folna pred da planiram bremenost.... sega sedam... i cekam da dobijam... da se pusti plodot... posle toa znaci li 4 meseci bez seks.ili 3 meseci seks so zastita ... se mi se pomesa... a uste svekrva mi mi vika ne se sekiraj moja koleska imase visok ..pa nizok hcg i celo vreme i vikaa sega ima bebe...pa koga ke padnel i vikale ke se pustis ...i taka nekoe vreme..ima bebe pa nema bebe...zenata e sega trudna 7 meseci a kolku li e loso sto sedam i cekam da se sluci nestovo... a nemam nikava bolka ...ni krvarenje.. nisto...