Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    563
    Ехее мене "пријателка" ми рече дека сум многу поправена 8 кила во 6ти месец, сега сум 35та и 10 плус. Којзнае што ќе рече за други...|( И гледам дека луѓето по улица во стомак ме гледаат и тоа не тргаат поглед, никогаш не ми било јасно зошто ама ок. :)

На pikachu2, Fudbalgirl и Anie93 им се допаѓа ова.
  2. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    3.710
    Да, изгледа паушално носат одлуки дали ќе дадат или не. Јас мислев дека барем кај Коруноски унифицирано им е тоа кај сите доктори, ама зависи од докторот и од конкретниот случај најверојатно.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MysticAura

MysticAura Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    48
    Дали некој има искуство со помали димензии на стомакот на бебето во 30 недела од бременост?

4. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    309
    Леле ве мава бебе доле во вагина баш кај клиторис на моменти ме мава дури знам да викнам што ќе ме заболи или изненади 36 + сум првото вака не ме мавало ова лудница ептен непријатно

На Astrum.Obtutus и pikachu2 им се допаѓа ова.
  5. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    1.372
    Не знам дали ви се случува/случувало ова.
    Мене и со првото и сега после 30 та соновите ми се премногу живописни и не секогаш реални, ноќеска си го сонував и бебето за прв пат, а со првото мн често сонував бебе мое као родено веќе.
    Кажете ми дека не сум сама

6. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    393
    Јас сонувам страшни сонови од кога останав трудна, многу се живописни.... Два пати дури се будам од сон и не можам да дишам, зошто сонував како ме стискаат за нос.... Сонувам гробишта и секакви глупости, духови ;(
    Не знам на што се должи тоа ама више ми се смачи.... Татко ми е починат а немам отидено на гробишта одкога останав трудна дали ме гризе потсвеста заради тоа не знам ... :sweat: Сакам да отидам ама се нешто дека тешка бременоста и се откажувам, а палам свеќа кога и да отидам во црква...

7. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    9.056
    Јас каков језив сон сонував пред 2 дена, уште ме прогонува.

Се качувам во кола, наводно другарка ми ме собира да одиме негде. Махинално влагам викам здраво, вадам телефон и си чепкам во него а не погледнувам на возачко седиште внатре.
    Колава си вози, и после минута две одеднаш слушам језив глас како на кукла вика mommy, mommy, mommy како навиена... викам што е тоа никој не одговара и продолжува mommy, mommy...
    Погледнувам на возачко седиште и гледам дека е празно, никој нема а колата си вози си тера! Ме фаќа паника пошто колата почнува да убрзува, стигам некако до кочницата почнувам да кочам и колата успорува, на крај дигам рачна и застанува.

Испаничена искачам од колата, и се јавувам на другарка ми и и викам абе кај си што се деси нели ќе ме собереше, она зачудена ми вика хммм не бе не сме се договарале за нигде, нешто грешка си... и така... :shake:

8. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    168
    Жени што правите за запек? Јадам супер разновидна храна, пијам течности, на мирување сум периодов нема многу активност. Претходната бременост беше ужас не можев во тоалет да одам нормално и имав интензивен запек. Си ветив за ова дете нема да трпам така ќе пијам нешто. Совет ?

9. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    801
    Ленено семе, чиа, повеќе течности, без кафе, банана и се што прави затвор.

На 1001Ana1001 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MysticAura

MysticAura Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    48
    порталак.. две лажици на ден, само тоа ми помага, секаква исхрана пробано, сите можни природни начини и ништо не помага цела бременост. гинеколог ми кажа може по три лажици дневно порталак, мене ми помагаат две

11. Astrum.Obtutus

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    563
    Не се секирајте, нормални се такви сонови во бременост, имам и од други слушано.:)

На pikachu2 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    500
    Јас скоро никогаш не сонувам ама како влегов во 8 месец така секој ден сонувам глупоштии. Филмови цели нз како му текнува на мозоков :D

На pikachu2 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    500
    Се пробав и најефикасно нешто крушка на гладно. Јадам една крушка, плус си варам компот од крушка и го пијам цел ден само не ставам шеќер така вода од варена крушка пијам и после јадење кафе турско. Немам промашено ден инаку претходно по 3-4 дена не можев да излезам и кога ќе требаше да одам тоа ми беше хорор а исто јадам потечна храна повеќе овошје и само ова ми помогна.

14. Astrum.Obtutus

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    563
    Која недела сте? Јас од 8ми кога влегов малку потешко ама не е страшно до толку. Кафе ми помага и среќа што се движам мислам дека и тоа колку толку ми помага. Сеа сум 35та еднаш пијам Сидерал Форте, викаат демек од апчиња за железо може да се има мака, јас со два пати пиење немав мака сега повеќе. Ама веројатно притиска и тоа прави проблем.

15. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.553
    Допаѓања:
    6.374
    Маслиново масло една цела лажица.

16. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.369
    Допаѓања:
    19.194
    Waya sirup од јаболко..детски е. Котларова од ремедика ми го даде. Ми помага доста мака имам

17. Vasileva98

Vasileva98 Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2025
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    140
    Не сте еднинствени, јас осте од рана бременост почнав да сонувам како доам бебе

18. ivans

ivans Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    29
    Добро само мене стомакот ми е надуен уште во 8ма недела ко 4-5 месец?

19. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    67
    И мене таа недела како одеднаш ми отече, а правев свадба тогаш. За малку немаше да ми е точна венчаницата :D

20. ivans

ivans Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    29
    Јас мислам да требаше свадба да правам ќе ја откаже многу повраќам 24/7ми се лоши плус стомакот бомба... браво за тебе

На Moon lovers му/ѝ се допаѓа ова.