Јас од тука земав ранец https://www.instagram.com/trendingstylemk?igsh=YjZ2amliNzRkanQ2 Многу е убав не пропушта вода и се ми собра за во болница што планирам да носам.
Стомачен вирус од вчера, ужасни болки во стомак како да ме сече нож, пролив до сега 5-6 пати од денеска. Се надевам ќе бидам подобра утре пошто многу ми е гадно особено во стомакот, се секирам за бебе повеќе да не му биде нешто.
Електолити Орс , пробиотик Буларди, парацетамол за температура, малку со храната диета ќе ти помине, ама обавезно електорлити.
Гледав овие вакви вреќички за надвор за бебе што треба да се роди во јануари. Практични ли се за кога ќе го изнесувам надвор зошто е мало за скафандери или вие како ги облекувате?
Девојки здраво 19+5 сум за сега цервиксот е добар вчера бев кај матичната на контрола ми рече дека е се во ред. Ама заради компликации во претходната бременост ми ставија серклаж и сега матичната ми вели да направам консултација на гак за проценка на серклаж а упат не ми дава.. Ми вика оди во понеделник така кажи дека сакаш да те прегледаат и објасни им ја ситуацијата. Би ме примиле ако одам така? Знам дека од амбуланта за итни случаи нема да ме вратат ама она сака да се консултирам со специјалист а обично во амбулантава специјализанти се.. Не можела да ми даде упат заради тоа што сум имала закажано на 14ти Ноември за 2 скрининг.
@Sunrise!!! @EarthFire Јас имам од Тила како плик што се тие вреќички, што се отвараат и може да се користат и како јорганче. Планирам тоа да го користам. А исто имам и 2 плишани скафандери, подебелки се па мислам и тие да ги користам за надвор кога шетаме со количка, во корпата. И мене ми е мисла колку е доволно облека, да не му е многу топло или пак да не му е ладно. Пример боди, блузичка, панталони, чорапчиња, капче, плишано скафандерче и плус таа вреќичката... не знам дали би било премногу. И мене би ми значеле искуства од другите како правеле/планираат да прават
Мајки порачавме креветче... Стигна се супер ама делови фалеа се јавив на удрени се прават... Фиоките ќе ги пуштам дс ги направат меѓутоа кажете ми каде да најдам за завесата држач.. Каде да барам еве го Креветчето...
Јас со серклаж одев во собата за итни случаеви и викаат доктор. Точно имаат специјализанти но доктор те гледа.
Iskreno kaj ova krevetce ima druga mana a toa e deka e mnogu nisko, koga kje porasne deteto i kje pocnuva da stanuva kje treba da go pazis ili da go prilepis do spalna za sekoj slucaj
Пополека се доближуваме до крајот Ем возбуда, ем страв... Не можам веќе да спијам убаво, стомаков камен ко пингвин се движам а уште не сум се средила Само купив за во болница да бидам барем тоа спремна да не му текне порано да излезе За алиштата терам инат и не сум испрала ништо хаха, со првото кога ќе ми текне абе се направив цакум пакум и низ дома и се дезинфицирано, сеа не можам.... мора да мољакаш некого а тоа многу ме нервира