Ја се си викам ај бе има време ехее а тоа и баш нема. Ја се исправ средив ама торбата за болница уште не ми е пипната, ништо немам купено средено. Од утре планирам да изнакупам тоа основно што ми треба и да чекам. Другото ќе купува маж кога ќе треба па ќе носи
И јас се тркалам.. Направено како мало свинче сум.... Свекрва ми паничар јас уште неспремна леле ако те фатат болки јас не знам ни да купам ни дс ставам ни да ти донесам... Ексик и јас да земам утре работите да ги средам..
Леле да не е мајка ми ништо нема да сум спремна. Срамота ама не знам што ми е. Ем ми е досадно ем ништо не ми се прави. Се купивме и така ми стои ненаместено ама реков од утре средувам да заличи собата. Едино торбата ми е полуспремна. Папучи од кога ми купија да ги ставам внатре ме мрзи. Многу многу страшно. А иначе сум цепидлак невиден мора се да е направено сега одма, абе не сум можела да се смирам додека не стокмам се, а сега ова што е не знам не си се препознавам
Јас се спремив од паника дека порано ќе дојде, ама бебево скроз ме заебава првото веќе ми беше родено пред три дена ова уште не се дава.
Која недела си? Јас се мислам кога е право време да се направи една генералка дома. А и уште ги немам фатено алиштата да ги перам. За во болница уште не сум спремна се си викам има време инаку сум 32+2
Мене ми е за со царски од вторник започнувам со ЦТГ (ќе бидам 36+4) па со ист себап да допазарам оти мажот ми неможам да го натерам ако нема потреба да се излези се научил лежи, одмарај кај ќе одиш со меше до нос, дај вели напиши ќе ти земам додуша рака на срце инекции ми зема освен ако нема потреба во трудот да се пријавам или да купам нешто да одам до град... Благо сокче што и да му побарам носи.. Јас во двор на горниот спрат исчисти среди дотерај и пак по два дена исто... Не сум мрзлива ама кога немам материјал за работа се ми пропаѓа во вода..
36+ ама уште не ми текнало да се спремам со првото се породив 40+5 дена... Денес демек стаив да се исперат алиштата, ама кој ќе ги средува па да ги пегла Куќава лом ми е од поголемото не можам никако да се исчистам ама и не ми се фаќа, се одмарам додека можам после знам што ме чека Ама се нервирам што немам ни каде алиштата да ги ставам затоа и не ги фаќам нека му ја мислат кога ќе се породам
Јас ќе прикупам пластично со фиоки.. Морам немам место а една соба не ми се даваат пари за плакарчиња.. Се ми е прано пеглано на фотеља ставено во чаршаф завиткани... Креветчето фиоките не ми се средени фалеа делови сега ќе го носиме да го средат ... Јас другиден да одам средства се да испазарам и да избришам се да средам ... Утре на фризер да одам планирам да ја исфарбам не знам колку е ОК ама веќе бојата на ништо не личи...
Оо да ти баш си во исчекување, значи имам уште време јас е баш така, секако ќе се испрља нека му ја мислат дур си во болница па нека средат ти уживај уште малку
Најубаво ти е во период од 34та до 36та недела да ти е се спремно средено. Па после 36та по малку колку можеш и да позачистиш и да потсредиш ситно нешто и да си чекаш.
Значи 33+1 ништо немам пипнато, а убедена сум дека ова ќе го раѓам почеток на деветти(ќе видите еве!) Со син ми бев спремна од 30 та, ова ќе почека. Ја немам седнато жени, одам на работа фул и ќе терам до 36 та, викендов сама со син ми акав душа ми излезе и пак сум без кочница и жими се ми е преубаво, да не беше мевов ништо немаше да ми смета иако и тој веќе го научив па терам со тежината ко некој бодибилдер. Дај боже како што ми е цела бременост таков и пораѓај да имам
Дали некој имал проблем со вртоглавици да ми пише? Не знам што да направам за да си помогнам, наеднаш ќе ме фатат и чувството е како да ќе се онесвестам. Притисок ми е стандард цела бременост, 90/60 100/70 , последно серумското ми беше многу ниско 6ка ама хемоглобинот 11, што и не е така лошо. Иначе сум 24+3
Eve da se uklucam vo temava 30 + sum nemam ni edno alisence za bebe kupeno so prvoto bev spremna.Treba krevetcinja da se montiraat,kolicki da se vadat……ne znam kako ke stasam iskreno
Да прашам нешто, само што добив позитивен тест, со инвитро сум. Ме интересира околу вагиналниот исцедок во почеток на бременост, пред малку имав како дамка, темно жолта, не знам чудна некако. Мирис , чешање немам. Некое искуство?
Ако ти е за утеха цела бременост имам де жолто, де бело лигаво цело време, некогаш ме чеша некогаш не брисевите се чисти.
Од нискиот притисок, цела бременост ми беше така после 7ми дури малку ме попушти... Секој ден се жалев по лекари немаа никаков совет што да се направи само ме тешеа со тоа подобро низок откплку висок... Железото и мене сега ми е серумското 8 а до пред 2 недели ми беше 20.... Хемоглобинот и хематокритот супер..
Јас сум 30та недела, облека уште од 21ва недела почнавме малце по малце, ќебиња, бањарки, лигавки, капи, чорапи ситници, сеее купивме. Па и така почнавме детергент, лаонолин, играчки по некоја…. И сега пошо имаме доволно од се веќе не смеам да гледам облека зошто стварно не ни треба сега после 3скрининг планирам козметики така од дм по нешто. 34та негде да си се спремам и ствари за мене за болница и после да се лежи цел Декември (баба меца во најава)
Мене ми кажаа дека ми се намалува плодовата вода па си правев филмови дека исцедокот ми е пукнат водењак. Им досаѓав и на матичниот и на клиника ми даваа вагиналети. Добро беше дур ги ставав после се по старо. Јас дека ин витро ставав вагиналети докај 12 недела па и да сум имала тогаш сум мислела дека ми е од вагиналетите. Штом не е крв не го мисли, за да се смириш јави се кај што правеше ин витро кажи им одма ќе ти кажат дали е страшно или не.