1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.256
    Допаѓања:
    18.981
    цената првично:D а и второ дека немаат интензивна нега баш ако нешто треба секако трансфер прават….супер ми е Симонида ама педијатрите некако ми се мех. А во Ремедика сакам ради условите, персоналот, негата што ќе ја добиеш, шти немаш галами гужви. И дека имам таму работено до летово па малце како дома”се осеќам

На EarthFire и Moon lovers им се допаѓа ова.
  2. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.574
    Допаѓања:
    6.705
    Здраво мамички
    Бев на преглед,слушнав срценце :l:
    Втора моја љубов,само со Господ напред да биде се во ред.
    Лошење многу,ништо не јадам ;(
    пак исто како и првата бременост.
    Е сега уште имам кафеаво,бев пак кај различни доктори и пак различни мислења.
    Едниот вика да ги прекинам вагиналетите и да земам дабростон да пијам,другиот да ги продолжам и сега,што да правам? :wasntme: Ваше мислење?

На aaaaa, Lostinparadise, pikachu2 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    220
    И јас цела бременост ја водам во ремедика, презадоволна од целиот персонал, многу ми беше битно некој убаво да ми посвети внимание но, и јас поради цената за пораѓај здравје се одлучив за на ГАК, знам дека третманот нема да е како во приватните но се надевам на природен пораѓај па ке издржиме ден-два.

На Mumoftwo30, Anie93 и EarthFire им се допаѓа ова.
  4. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.828
    Допаѓања:
    5.932
    Абе мислам интензивна ретки се тие што можат во систина да платат да сме реални. Кој може да даде за 20 дена интензивна 20000 евра инкубатори и грижа. Сите праќаат деца на Клиника ако треба нега таква. Не мисли на тоа дете ќе е супер. Ќе поминеш 3-4 дена таму и ќе си дојдеш со дете дома. Ќе имаш убава нега за ајде да кажам уште прифатливи цени за разлика од систина што е сега со цените.

На Peperutce6, Надеж♥️, Anie93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    388
    Зошто мислиш така за педијатрите? Јас додека бев во Македонија соработував со нив и баш ми изгледаа доста спремни и професионални. Сега не знам дали уште се истите, но, баш си ја знаеа работата.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  6. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    4.276
    Здраво девојки. Дали покачени Д-димери во 7 месец од бременоста е алармантно? Мене ми де околу 1200, сега и ги пратив резултатите на матичната ама знаете што се прави во ваков случај? Дали се пие некоја терапија?

7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.001
    Допаѓања:
    27.061
    Добри се за тој месец.

8. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    460
    Допаѓања:
    1.255
    И мене ми се толку, скроз очекувано и ок за 7ми.

На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  9. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    460
    Допаѓања:
    1.255
    Да, 1800еур не се малку.
    Јас за сега се водам по тоа со кој гинеколог имам клик и соработка, кој прави да се чувствувам сигурно и смирено, како и сестрите.
    За педијатрите во Ремедика не сум стигнала да размислувам; ја слушав Марина ПопЛазарова на интервјуа и ми делуваше ок. Првиот чекор е нели породувањето и до тука сум :)))
    Во принцип ми значи да имам една опција/план и да се држам до тоа, па ако треба, ќе го смениме планот :)

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Vasileva98

Vasileva98 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2025
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    256
    Бев денес кај матичниот за микробиолошки и ми вика мислам дека матката ти е малку спуштена подолу, дали сум дигала тешко пред да затруднам викам да во маркет работев, а досега ми нема никој спомнато такво нешто и ме малку исплаши пошто имам и како притисок кај матката поготово навечер а воедно имам и болка подоле од половина некаде накај колкови и се прашувам дали е сето тоа поврзано со матката или сега што се шири, мислење ваше и искуства

11. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    2.204
    Допаѓања:
    1.746
    Okej se do 1700 mislam bea do kraj na vtor trimester pa okolu 3000 do kraj na tret

12. Eho

Eho Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    419
    Не ми кажал мене доктор ништо за тоа каде ми е матката, повозрасни што ме виделе ми викаат многу ниско сум го носела :?: Не знам дали е тоа истото искрено... Ама сакам да ти кажам дека болки во долен дел од стомак и препони имам скоро цела бременост. Не е воопшто пријатно, ама докторите ми кажаа дека кај некои жени едноставно така било 'нормално'. Јас имав и скратено грло, може и тоа допринесе за болката, не знам, ниеден доктор не ми кажа од тоа ти е болката. Ако е се друго во ред - не се грижи. Оди на редовни контроли, ќе пратите. Ако не дај Боже осетиш нешто поразлично, притисок или влечење надолу, секако одма оди на доктор. На тоа ми нагласуваа секогаш докторите да обраќам внимание. Ти посакувам се најдобро :hug:

13. Vasileva98

Vasileva98 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2025
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    256
    Ти благодарам исто и тебе. Иако досега сум поминала низ неколку операции и безброј прегледи како никој досега не е забележал такво нешто, и плус матичниот пред неколку недели исто ми земаше брис и не спомна тогаш ништо, како денес баш му се виде тоа

На Eho му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Eho

Eho Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    419
    Некогаш имам чувство дека докторите кажуваат некои нешта несвесни што можат да предизвикаат кај пациентите... осетлива тема е, не требало така само да нафрли без некое големо објаснување. Најдобро и да го прашаш на следен преглед што точно значи тоа што го кажал.

15. Ena Mena

Ena Mena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    202
    zdravo
    Jas sum 31va nedela.Mozam da kazam deka pred nekolku dena pocna mislam deka pocna da mi paga mukozniot cep.Kako sluz zelationozen,jas malku se isplasiv zasto mislam deka e sepak mnoogu rano za toa.Potoa si razmisluvam deka mozebi e samo kako iscedok ne e toa.Nekoj da spodeli nekoe iskustvo so koe bi mozela da si ja desam dilemava vo glavava koja mi stvata panika

На pikachu2 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    8.124
    Здраво девојчиња. Железото и феритинот ми се доста ниски, 21ва недела сум. Пијам наутро Сидерал форте и Хематоферол после ручек. Е сега, во аптека ми препорачаа семе од коприва со мед, секое утро на гладно по едно лажиче. Дали да земам? Дали е "безбедно"? Прашувам оти веќе земам терапија.

17. Anastasia579

Anastasia579 Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2025
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    117
    Претпоставувам дека ти е вагинален исцедок, што е нормално. Јас цела бременост имам.. ама друго е мукозен чеп. Со гинекологот се консултиравте?

На Ena Mena му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    204
    Bezbedno e. Isto sum i jas, pokraj terapija gledaj malku da vnimavas na vnes za zelezo preku hrana, kako ke proagaat nedelite taka ke se trosi uste poveke zelezoto.
    Osekas nekakvi simptomi?

На Harper му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    222
    Дали беше на доктор да те види? Јас цела бременост имав прееемногу вагинален исцедок, ама го сетив чепот кога беше, како мрсул е, и може да има и малку крв низ него, подебел е од вагинален исцедок.

На pikachu2 и Ena Mena им се допаѓа ова.
  20. Ena Mena

Ena Mena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    202
    Bas e takvo kako so opisa samo nema
    krv.Utre ke odam na ginekolog imam zakazano.Vtora bremenost mi e ovaa ne e vo nesto da ne sum neiskusna i da mi e prv pat ama sepak nekako stravot mi preovladuva mnoogu

На Ladyme и pikachu2 им се допаѓа ова.