Јас сум 33+4 и ми се намали деновиве исцедокот, а значително баш во 31 ва и 32 ра ми беше зголемен мислев инфекција да не сум закачила. Мене со првото мукозниот ми падна 34 та па знам како изгледаше и може ради тоа паметот натаму не ми отиде
Значи од сабаље накај 5 саат осеќам некои пооштри болки кај јајниците ама не се така на интервали туку болка. Ми е страв рано ми е уште 37 недела не сум влегла уште.....
И безбедно и има ефект. Нема врска што зимаш веќе медицинска терапија. Ако можеш и какао пиј по една чаша на ден. И што и да пиеш за железо, зимај и вит ц. И еден саат пред и потоа, кога пиеш суплименти за железо, не конзумирај млечни производи и кофеин, за поубаво да се врзе железото.
Леле и јас исто осеќам. Како пред добивање јас сум 36+2 среќа денес сум на клиника на контрола па ќе прашам само да издржам до 12:00 тогаш ми е терминот
Да во побезбедни ама пак се плашиш како недоносено го пишуваат... Пиев магнезиум б6 и сега лежам се надевам ќе се смири.... дури у петок сум на контрола со ЦТГ не ни сум почнала уште ..
Баш како пред добивање, може нештп и од променава на времето е којзнае... Јас дури во петок имам контрола кај матичната.... Напиј се магнезиум малку ми го пушти стомакот зошто и тврд ми беше.....
Смирено само. Внука на мм во 36 та се роди. Па за два дена дома беа. Смири се пред се. Јас со болки многу порано од тебе бев, па 39 та се роди.
Јас сѐ уште примам, терам 14та, со тоа што докторката ми кажа да ставам на три дена наместо секој ден. Една недела после крварењето ставве секоја ноќ, сега разретчено бидејќи не е убаво нагло прекинување на терапија. До 16 недела веќе нема да имам потреба
ме примате тука со четврто бебче досадна веќе станав секое летенце детенце таков ми бил ксметот хахахха Денес 5+3 Вчера бев на контрола веќе се гледа сакусче само да е се во ред ! Кога ќе разбере народов главна тема ќе бидам ќе има коментари од типот пак бремена оваа , векичка била бремена пак ама гајле ми е кучињата лаат караванот си врви само да ми се роди живо и здраво и тоа ќе биде најсакано со нетрпение го чекаме
Кажи ми што си направила ме фаќа страв мене уште ме боли цело време без престан ама си викам ни чеп паднал ни да ми пукне водењак ни крв нешто не се ни на интервали и си лежам одмарам не ми се иде у државна зошто ќе ми брцаат може да ме испровоцираат...
Какво искуство имате со фарба/колор шампон во бременост? Ми се појавија премн бели влакна, а шубе ми е, не планирав да се правам до породување.
Се е ок. Мене и престана да ме боли во меѓувреме. Иначе ме брцаше леле ужас Се надевам дека нема да се породам од едно брцање грлото ми е 2.5 нз дали е многу или малку ми кажа да пешачам и тоа. За една недела пак таму.