И мене не ме боли до толку како сабалјево ама ме подболува, гледам да си лежам поише и поарно ми е Даа затоа несакам ич да идам до државна да ме глрдаат зошто ќе ме испровоцираар уште сеа да се породам со брцање не се здрави.... Следно кога ќе идеш на преглед не прифаќај речи не сакам да ме прегледувате со прсти чим нема никакви индикации за тоа.
Мене ова ми беше прво прегледување од доле. Тука читам им прават вагинално да бидат цервикс колкав е јас стигнав 36 недела и за прв пат ми кажаа денес дека ми е 2.5. затоа и не реков ништо. Ама едно ќе кажам сироти женички тоа мажите живот живеат немаат поим што се ни се случува и се под стрес повеќе од нас
Баш така.. Јас со орвото мака изнамачив не знаев дека можеш да ги одбиеш абе и на патолошка коа лежев и кога идев на преглед ЦТГ секој пат ми брцаа таква болка тоа страшно нешто....
Мене од 36та како се наредија цело време изгледа како ќе им текне така праат. Сеа со второто се договорив со доктор па ќе видиме што ќе биде
И јас барам, нарачав од амазон во германија да ми стигне па ќе ми донесат. Но слушнав дека на бит пазар некоја женичка продавала на тезгите близу овошјето и зеленчукот. Ако има некоја членка поточен одговор нека сподели во случај да не не ми стигне, би сакала да го пробам
Мене не ми даваат природно да се породам А јас сакам...и и велам ќе си чекам болки да ме фатат и кога ќе дојдам веднаш ќе родам Поради годините и предходен царски и кила над папокот. Што велите вие да си чекам природно или пак да не се инаетам да си закажам царски? Во која недела е најдобро да се направи царски?
Не сум пиела, со првото точно 37ма си се породив.. Џабе се пробав што можев, мн споро оди ова нејке да излезе а 3цм сум отворена И чепот мислам дека ми падна пред неколку дена, и пешачам, и урми јадам и ананас, и почнав вежби за полесно отварање, и секс и пак споро иде А кога ќе ми текне дека со ова се плашев пред 36та дека ќе се породам …
Пред колку години ти е другиот царски? Искрено би ги слушала докторите… знм дека некогаш дозволуваат после царски природно, меѓутоа ако те советуваат дека не може тогаш не би се инаетела
Ги читам сега оние пасуси за бремени на декларациите, и пишува зголемен ризик од алергиски реакции во бременост.
Јас со поголемото ми оадна слузниот чеп после 3 дена се породив стискам палци и за тебе така верувам сакаш да се олесниш што побргу
Мене на ден на поминат термин прв пат со рака ме прегледаа. Ама ние што тешко се пораѓаме (или ич не се пораѓаме природно на сите провокации) си надохнадуваме со прегледи со рака неколку пати дневно неколку дена по ред . И на крај царски