Зошто те прегледувале во 36 та недела? Јас на гак со првото во 38 + ме прегледаа господ го видов не се тачни
Жени, тие што сте на клексан, кога последен пат испитувавте хемостаза и ддимери и дали клексаните после породување треба да ги препорача трансфузиологот или гинекологот?
Гинекологот нема да ти даде клексани ,само ако си царски тие 10 што се примаат.Најубаво напрај си преглед кај трансфузиолог и хемостаза по пораѓај.Јас се боцкав уште еден месец сигурно послем пораѓај со клексан и фрахипарине,па продолжив со аспирин.
Здраво девојки, последнатс недела , не секој ден но знае да ми се случи преку ден да ми се заврте во главата и после тоа ја осеќам главата како тешка и матна и како видот да ми е малку матен. Инаку 27 недела сум и не знам дали е можно тоа од притисокот да ми е, овие денови го мерам почесто и се ми е 100 со 55, или 105 со 55-60, инаку тоа за мене е низок мене секогаш ми бил 120 со 80, или 125 со 80 сега не знам дали е тоа мн разлика па ми се случува ова, иначе крвта ми е проверувана пред 10 дена и хемоглобинот ми беше 12.8 мислам не е толку низок, или нешто сосем друго ми се дешава? Позз
Почнав да го осеќам бебето многу ниско, скоро над вагината незнам дали правилно ќе се изразам. Осеќам како да бутка надолу и одма почнува да ми се мокри. Ова почна од вчера вака да ми се случува и ноќеска исто, едно чудно чувство незнам како да опишам, и одвреме навреме кога ќе клоцне некоја болка во јајниците. Зголемен исцедок имам. Инаку 21+5 сум
Намалена ми е плодовата вода уште од 25 недела и секоја недела идам на контроли ме пратат до каде е. Ме праша дали до сега те прегледувале вагинално реков не и ми рече слачај гаче Богами како ме забрца уште ми вика многу си ми стегната опушти се, како да се опуштам кога боли корне. Башка не знам дали има врска ама ние ни секс ни бутур 9 месеци како да не сум стегната ми се има затворено Мислев дека до сега ќе се породам ама фала Богу добро се држам. Не крај само да не излезе до 40та да нејќе да излезе, не можам веќе уште сега. Ме фаќаат нервози ништо не ми се погаѓа се ме боли
Леле мене овој пат ми мести доктор на патолошка фоли катетер, ова левово значи под главата на бебето, без спекулум, на грло 3цм камен и сакрализирано, ми вика се стегаш. Викам е има ли некоја што не се стега кога и го ставате ова, вика има. Гарант ме излажа, како може да не се стегаш
Леле мене со првото на Гак вакво ми ставија значи понепријатно нешто нема башка почнаа болки и седнав на паталошка на цтг и покажува болки е една сестра ми го извади намерно да има мирна смена да спие и тоа ми го ставаше на 1 см отворена ништо мислам само кај нас и во србија има вакви иницирања за пораѓај
И ние сме без секс 9 месеци зашо мене ми е страв немам никаков проблем но некако ми е страв нз дали да пробаме сега во 9ти
хахаха така со првото ич до 9ти и на крај у 40+5 се породив доле ко запечатена бев Помини 37 и работете на случај
Малтратажа ај што е физичка па и психичка е цел процес на индукции провокации, јас овој пат пошизев и сите дома ги напнав мислам 3 дена за џабе окапав во сите оддели за бременост
Му викам прееска на мм срце дојде време ќе мора секс како ме погледна . Ми вика како бе сега секс од кај сега тоа не знам за вашите ама мојов да ти бил Миле паника иде со мене демек да не идам сама, понапнат е од мене а кажат нешто што не разбира у несвест паѓа
Ја на мојов кога му кажав дека кога ќе влезам во 9ти ќе почнеме со секс да иде побрзо породувањето, ми вика ама жено како побогу викам така ја врз тебе и ме гледа онака ококорено и ми вика како бе види колкава си и еве сеа си чекаме, утре влагам во 37ма па се надевам дека нема да терам до 40та. Уште едно 10 дена доста му е, може да излага
Ако читаш за се, искрено и за парацетамол ќе најдеш нешто, а само тој дозволен е во бременост. Помалце читање, помирна бременост.
Мојот бегаше кога ќе му спомнев секс. Во цела бременост, дали 3-4 пати имавме и тоа јас го премолував. Во 9 ти, страв имаше да не направиме беља хахахаххах
Исто и мојот со првото ич не правевме зошто он се плашеше да не го повредиме бебето Сеа се смееме на тоа си правиме кога сакаме не се пазиме како што се пазевме за се со првото. И му реков од 9ти месец има секој ден да правиме да се отворам побргу Не се отварав ич со првото мислам до тоа дека беше оти запечатена си останав од кога го направивме додека не го родам така суви