Фала на подршката денес сум малку подобра.Од болницата од стресот, плакање и нејадење излегов половина човек.Ќе пробам да се вратам во нормала тешко е ама мора да продолжам.Се надевам дека господ ќе ме благослови со бебушче.Ве гушкам мамички па се надевам дека повторно ќе ја имам таа срека да пишувам тука.
Тоа се движењата на бебето, сега така ќе го чувствуваш, а подоцна и повеќе, дури и ќе се гледа како се движи. Fairy88, само ќе ти кажам да бидеш силна, мораш. Нема зборови што ќе те утешат, знам, ама мораш да го пребродиш ова. Наскоро повторно ќе се израдуваш со бебенце, сигурна сум!
fairy88, навистина ми е жал. Не знам што да кажам за утеха, бог нека ве благослови со ново бебенце што поскоро. Инаку, јас и мм сме многуууу активни, имаме премногу обврски и по цел ден сум на нозе. Ама буквално. Мислам имам испешачено 100 километри за неколку дена. Вчера вечерта прокрварев. Наполнив една влошка баш онака црвена крв во период од 6 часа. И покрај инсистрирањето на мм не отидовме на клиника. Денес, пак, нема ништо. Што ли се случува господ знае. Можно ли е крварењето да е последица на прекумерената физичка активност???Не сакам да бидам ( и никогаш не ни сум била ) еден од оние луѓе што а ги заболи нешто, а кивнат одма трчаат на лекар. Бебушка ја чувствувам премногу ниско, буквално кај јајниците таму доле. Порано знаеше да ме лупне и во пределот околу папокот -мислам таа висина но веќе некое време не. единствено доле. Утре сме на супервизиска контрола на клиника. Имам некое ужасно претчуство.
Анчетупанче, јас би те советувала да си отидеш одма на лекар.. Сепак не е само некоја болка која поминала туку се работи за крварење кое може да биде со последици (недај Боже), немора да значи претпоставувам штом престанало, но сепак не е работава дали да паничиш или не, треба да идеш и да видиш што е работа...Знаеш како викаат Подобро спречи отколку лечи.. Мое мислење е дека сепак не е мала работа, а ти си знаеш најдобро.. Исто така, гледај што повеке да одмараш, моментално си во таков период кога е дозволено и по цел ден да лежиш и никој за тоа да не ти замери, сепак мораш најнапред да мислисш на бебушка, она е најважна во моментов.. Ти посакувам убав ден и се надевам дека се ке биде во ред, дека бебушка е одлична и дека си ужива во мешето
Во овој случај,не се работи за било што,се работи за твоето детенце па дури и да сметаш дека не е важно-а јас мислам дека е,со оглед на тоа што си прокрварила,одма на лекар.Ти пуштам среќа.
Прво немој толку да се оптеретуваш затоа што ти не си сама сега, треба да мислиш на бебето а не да се напнуваш да пешачиш како на маратон да си. Второ се согласувам со другите феминки требало под итно на лекар да одиш.
jas da sum na tvoe mesto vednas bi otisla na lekar,neznam kako si mozela da krvrais i da si sedis mirna,sekoe i malo krvarenje e nekakov problem toa mi go ima receno lekar pred godina i pol koga imav spontani,daj boze da nemas nikakov problem
јас овие денови, се напнав нешто работев, чистев, и денеска на неколку пати кога ги качувам скалите како нешто да ме сече доле кај јајниците, и тоа трае околу 3 секунди и поминува, ама болење што ми прави како да ми се кине стомакот. Ви се случило ли нешто слично?
A da se javis na doktorot koj ti ja vodi bremenosta i da mu kazes sto i kako? Mozebi i nisto ne e, ama sepak javi si se da si bides mirna. A za ancetupance ne mi se veruva kako tolku krvarenje i si sedela, lele ancetupance ako go citas ova, jas ke si dozvolam javno da te iskaram lelelelee bre zeno Bozja, za takvo nesto ne se sedi, ccccc, daj Boze se da e vo red, edvaj cekam da pise deka se e dobro... uf!
ЗДРАВО МАМИКИ ИМАМ ЕДНО ПРАШАЈНЕ ДАЛИ ИНФЕКЦИЈА МОЖЕ ДА ГО УНИШТИ ПЛОДОТ. ВЕ МОЛАМ ЗА ОДГ ДАЛИ НЕКОЈ ИМАЛ НЕШТО ТАКВО ФАЛАВИ ОД НАПРЕД
и кај мене е исто, јас од самиот почеток на бременоста,кога се качувам по скали ми е мн тешко и ме наболуваше долниот дел од стомакот, а сега исто мие, затоа избегавам да се качувам и слегувам по скалите... а јас ја прашав докторката ми рече нее ништо страшно, изгледа допрва се потешко ке ние како што растат бебушките, а ние две гледам тука некаде сме со неделите јас пак се почесто го осекам некако затегнат стомакот на моменти ама веројатно така треба
да и јас на моменти го осекам стомакот стегнат како камен ама тоа не ме боли, а ова што го напишав погоре, болиии
Инфекција во бременоста може да донесе до други компликации, рано пукање на водењак, крварење и сл, кои би влијаеле на плодот. А директно инфекцијата да влијае на плодот скоро да сум сигурна дека неможе, зошто грлото на матката е затворено, но треба да се знае дека од инфекцијата може да се отвори. Инфекцијата би можела да наштети на новороденче, при раѓањето, кога бебето минува низ родилниот канал. Зависно од каков тип е инфекцијата, се одредуваат последиците. Гинекологот најдобро би ти го објаснил целиот ризик од инфекцијата која е застапена.
ФАЛА ТИ МБОГУ МЕУ. УТРЕ КЕ ОДСМ НА ГИНЕКОЛОГ И БРИСЕВИ КЕ ПРАВАМ ЗА ДА ВИДАТ ШТО ИНФЕКЦИЈА АМА МНОГУ ВО ПАНИКА СУМ САМО ДА НЕ БИДЕ НЕШТО ЛОШО. УФФФФ
да можно е зависи во кој период си ја закачила и зависи што инфекција е али може да предизвика или неактивно срце или спонтан дирекно имав една другарка со хламидија и имаше спонтан
Има причинители на инфекции кои можат да предизвикаат аномалии при развојот на плодот, ама за тоа се прави т.н torch тест, пожелно пред бременоста. А други инфективни агенси можат да предизвикаат компликации како погоре спомнатите. Гладиола, не си создавај нервози пред време, можеби немаш никаква инфекција, кажи во што се сомневаш?
Denes sum happy...se spasiv od zdodevnata bakterija,urinata mi e sterilna isto taka i macninite mi zavrsija i sega si jadam i pijam se' sto mi dusa saka.Tuku sakav da prasam od koga e normalno da zapocne da tece kolostrumot?Jas sum 16 ned.i pred nekoj den zabelezav nekolku kapki,neli e se' uste rano?!