Јас ќе бидам среќна ако престанеш да ми праќаш ретардирани лични пораки како што си запнала веќе 2 месеца по ред!
Биди трпелива ќе почекаш малце додека да се деси тоа, јас дури после недела дена го исфрлив а бета-хцг ми беше доста пониско. Мене не ми рекоа за чекање ништо и веднаш почнавме со обиди, еве баш овој месец следам овулација, и цело време имаме односи без заштита, а фолна пијам веќе со години нема штета од неа, можеш да си почнеш било кога.
@alisijad mislam deka proveriv 4 pati taka me terase maticnata ... i celo vreme se pokacuvase..26..pa 35..pa 600 pa 677 i denes me gleda na eho i nemoze da vidi nisto..ajde pak me prati na bockanje i rezulatatot bese 674.. pa mi vika ke se pustis... mnogu se izvinuvam za glupavovo prasanje... no kako izgleda nestoto sto go isfrlas od tebe... samo sakam da sum podgotvena... ti blagodaram sto mi objasnuvas ..
Бидејки немаш никаква интервенција, не гледам причина зошто да немаш односи, заштита ти е секако потребна, барем дај му малку време да зајакне организмот, сепак овие стресови и проблеми оставаат трага на која и треба време да се санира. Од друга страна, не превземај ништо драстично деновиве па ќе видиш на што си, ако треба да биде...ќе биде! Биди стрплива!!!
Ве молам за одговор дали некој знае дали смеам да пијам чај од нане? На почетокот пиев неколку пати па после некаде прочитав дека не смеело! Уште ме боли желудникот па мислам дека чајчето ќе ми помогне???
Moja drugarka ko bese bremena samo od nane po moznost od doma vo dvor ako go imas i kamilica piese.Ako te stra da piese eve jas kako gi smiruvam bolkite i mene mn mi pomaga blagodarenie na majka mi vo polovina casa voda 5 6 pa i 7 lazicki mali seker i razmati go da se stopi sekerot posle na ex ispij go mn e blago no za 2 3min ke ti pomine
Можеш да пиеш чаеви само да не претеруваш затоа што содржат теин. Внимавај на опаковката на чајот од нане да пишува дека не содржи кофеин, мислам дека на алкалоид беа такви чаевите. Не се препорачува чај од жалфија и камилица затоа што предизвикуваат контракции. Црн чај и зелен чај исто не. Најсигурни ти се овошните чаеви.
Јас дури имав мачнини ми имаше некој кажано наместо нане да пијам маточина. Имала сличен вкус и се смирувал желудникот, но не пробав.
Абе како 4 месеци без секс? Ти треба пауза од нова бременост а не од секс.Ке чекаш циклус најнормално може само пообилен ке и со парчиња.Ако потрае подолго од вообичаено ке одиш на лекар ако не од како ке заврши ке одиш на ехо да се види дали е се ок. Тоа е тоа не очекувај да исфрлиш нешто што би личело на плод или бебе не се стресувај до толку
Како што ти кажаа веќе нема да видиш ништо налик бебе, неправилна форма, како желатин, со чудна боја , е такво е ќе осетиш ќе искочи самото. Како и да е да си ја смениш таа матична стресови малтретирања куп ти направи што е тоа проверување само.
Јас од првиот ден кога дознав дека сум бремена па се до 7ми одприлика (т.с цела зима) си пиев наместо кафе по една шоља чај од нане и знам после тоа ми викаа дека млеко ќе сум немала поради чајот и дека бил штетен али ете и млеко си имам и здраво право синче си родив Така да слободно можеш да си пиеш..Мене најмногу и кога ми се лошеше ми помагаше чај од нане
Правев брис за стрептокока и во резулатот ми пишува вака: (од авицена се резултатите) Наод; Нормална микрофлора е присутна Наод. Дететктирана е candida species Наод - причинител Escherichia coll И сеа не ми е јасно имам е.colli? леле се напнав секој месец правам уринокултура и се е во ред без бактерии. Страв ми е да отворам по нет за е.colli во бременост којзнае што ке прочитам.
Јас пак знам маточина никако во бременост! Од многу читање и прашување изгледа само вода ќе си пијам?!!
Κиκичκа зависно од κоличината на е. κоли ќе ти дадат антибиотиκ амоκсиκлав и пиј многу чај од бρусница
Благодарам пеперутке, незнам дали ќе се осмелам да го пробам - воопшто не поднесувам благо во бременоста, а каснам веднаш ми се слошува, па ми е страв да не ми биде уште потешко!!!
Kako si sakas tvoj izbor dali caj ili ova.Jas so se probav i so sekakvi apcinja no ova mi pomaga i koga i da me zaboli sekogas pijam,np tuka sum ako mozam da pomognam za nes pozz
@monik55 duso ako barem malku te utesuvat Moite zborovi ne se plasi od amniocintezata eve jas ja pravev Samo ke se mnogu opustis nema da misles na loso doktorite se professionalci I mnogu vnimavat, I Mislam déka rezultatite ke ti bidat gotovi za 3-4 dena vo pogolemite nedeli Mislam pobrzo gi davaat, Zemi si magnezium direkt ke treba da ispies nekolku, mnogu da odmaras I moj sovet da se napies edno b kompleks ke te smiri te guskam I ti drzam sreka
Vo pravo ste.. nema ni da capnam vo taa bolnica povtorno.. zamislete sto na kraj koga izleguvav.od ordinacija mi vika ajde zdravje mlada si ke zacnis pak... i mi vika bog da go prosti...stisnav zabi i izlegov
Грешно си разбрала Тоа со млекото се однесува додека доиш а не дур си бремена.Др Јулија го викаше ова не е од памет извадено.На кој му се ризикува ок