Жени, 33+5 веќе саат време имам силни болки, последно почна да ги има па нема. Пиев мг директ, се мислам да пробам да заспијам. Ако не се намалат кај треба да одам? Само државна можам претпоставувам во оваа недела… се надевам нема да има потреба
И јас веќе два дена имам болки ама нонстоп се кога лежам се смирува гледај да не се движиш многу многу лежи одмарај тие болки се најверојатно од што се мести надоле за пораѓај веќе сњ симнува јас сум 36+ ... Не бев на Гак, во петок имам закажано на лекар кај матичната ќе видиме Полежи си дома види ако се смират добро ако не оди
И Б6 напи се, 2 табл. И легни на лев бок.. Би требало дабсе смират.. Се мести беби, се тегнат мускули..
Фала ви многу на сите за честитките Инаку потежок затоа што овој пат имав премногууу болни контракции и некако и епидуралната како во стомак да не ми намали ништо болка.. И на двата бев со провокација меѓутоа првиот пат контракции идеа до 100 и ја не ги осеќав, а сега господ го видов ама се издржа и тоа, многу побрзо се отварав и бебето кога почнаа напони за буткање излезе со 4 буткања прелесно и пребрзо. Буквално како што викаат секоја бременост и пораѓај се различни.. се се издржува и еве сега си се гушкаме и ништо не ме боли. Среќа и овој пат поминав без епизиотомија
Со среќа мајка, гушкајте се и брз опоравак. Ова што го опиша мене ми беше со прво, ќе видиме со второ како ќе биде (јас немав епидурал) ама прееееболно, а мн сум толерантна. Мене ми беа 110 на 7 прста, а после веќе на 9 и преку 160 и мислам дека ми се повраќаше од болка
Знам дека не се вистински затоа не можам да трчам накај болница, со првото ме измалтертираа. Инаку баш се болни еве сеа пак станав за ноќно мокрење на син ми и поднамалени се па ќе пробам пак да презаспијам. Уште малку си се тешам - со надеж да родам 36-37 недела