1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    601
    И мене ми е потечна и да, така се сеќавам и со првото ми беше дури и на секоја контракција трчав во тоалет

На Fudbalgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    601
    Така ми беше со првото. До 3 години го доев се исушив на 40 кила дојдов а висока сум не сум ниска. Јадев ама џабе како ништо да не е доволно ништо не се лепеше на мене. Припаѓав и јас ама тоа од шеќерот и железото ми беше од детето се што зима од тебе преку млекото. Провери си го и нека ти дадат терапија ако мора

На Fudbalgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Simon4e0507

Simon4e0507 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2023
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    551
    И јас исто..и многу желба за благо имам..неспиењето и заморот си бараат шеќери..

На Peperutce6, EarthFire и Надеж♥️ им се допаѓа ова.
  4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.609
    Допаѓања:
    14.358
    Проверено, подобри во живот не ни биле.

5. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    1.053
    За џабе се испаничив, ваљда дека првпат гледам нешто на брисеви.
    Тоа било стара инфекција, на торч-от си покажува антитела. Преку слузта се чисти.

На Anie93 и Buca_91 им се допаѓа ова.
  6. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    601
    Хормони ? Тироидна провери и од тоа знае проблеми да направи

7. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    712
    Вие што треба да се породите кај и да е, дали пешачите нешто вежбате? Јас ептен сум без енергија и цело време си викам да се одморам ќе не можам да туркам ама па од друга страна ми е страв од ова лежењево да не не се отварам. Да почнам ли некоја активност?
    Или некоја што се породила да сподели искуство во врска со активности дали и помогнале или нема врска?

На Moon lovers му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.468
    Допаѓања:
    19.363
    Какво одмарање однапред, пешачи и биди активна доста. Јас со првото ама пешачев бааги од 36та по 2 саати навечер пешачевме. Мислам ради тоа се породив брзо искрено, инаку сум човек што ден нема вежбано.
    А за енергијата па ти фали кислород затоа си без енергија и колку повеќе залегнуваш толку поуморна

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    601
    Јас цела бременост лежам и сега лежам немам енергија до толку. Со првото чучњеви праев па пак после скоро 24 часа од болки се породив.. Нема врска мислам тоа... Кога ќе размислиш тие на патолошка што се како се пораѓаат? Има што знам дека многу лесно се породиле

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.903
    Допаѓања:
    6.013
    Јас од соба до соба веќе сум без енергија, уморна. А секој ден си викам ај од утре ќе почнам да пешачам и така ќере не иде во градинка па да прошетаме заедно ама... слабо реализација.
    Не дека дома сум улежана, се нешто чисти, пери, средувај. Таман сум исчистила дневна ете ја ќере ја направила хаос, па ајде одново чисти

На hannybanny и mama11 им се допаѓа ова.
  11. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    17.896
    Можеби има врска но околу мене бар примерите од другарки не се покажало точно. Таак да мислам како ќе ти се погоди е моментот :D

На Peperutce6 и hannybanny им се допаѓа ова.
  12. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    601
    Кажуваат во болница додека ти траат контракциите тогаш да се движиш за побргу да се отвориш и тоа мислам е вистина ама другото бабини деветини

На Astrum.Obtutus, hannybanny и Anie93 им се допаѓа ова.
  13. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    402
    Мислам нема врска јас со првото се убив од пешачење вежбање угорници скали што се не па тешко се отварав т.е во 40+ 5 со три провокации бев може и дека големо бебето којзнае ама мислам нема врска активноста сестра ми цела бременост лежеше се поправи 20 кг отиде у болница со 7 прсти така нема правило

На Astrum.Obtutus, hannybanny и Anie93 им се допаѓа ова.
  14. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.048
    Допаѓања:
    5.142
    Работев до 36та, ама толку ми беше мака само ми се лежеше и спиеше. Пред да забременам бев доста активна, скоро секаде одев пешки плус вежбав. Е при крај не можев, маж ми ме тераше да пешачам за полесно да се породам ама се породив како од шала без пешачењето :hai:.

На pikachu2, Astrum.Obtutus, Campanula и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.604
    Допаѓања:
    18.866
    6 полна недела вчера . а јас се осеќам како да не сум бремена и заборавам на тоа да се пазам и слично. дури на моменти и си мислам дека нема да го сакам незнам од кај ми идат такви мисли. не бев спремна на ова баш сега толку бргу сакав четврто бебче ама не сега за 5-6 години сакав да се видам каква ќе бидам трудница и мајка накај 40 години. знаев осеќав дека ќе имам уште едно ама волку бргу не и незнам како ќе се навикнам ве молам дајте некоја утеха. се надевам нормално е и хормоните си го прават своето и дека ќе се навикнам. петок сум за срцева акција се надевам се ќе се смени кога ќе го слушнам срценцето како чука. од една страна сум пресреќна а од друга страна си викам како ќе го поднесам сето ова и издржам ќе имам ли сила за се??!!! :sweat:;( се надевам се ќе биде добро :whew::muscle:

На Eho, Bebence2025, nice-girl и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Vasileva98

Vasileva98 Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2025
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    173
    Да си прашам и јас, поискусните знаат, од утре почнувам 18та недела и од пред 4 5 дена осекам од време навреме во стомак како кога ти трепери некој нерв, дали е можно да мрдка веке бебе или е рано пошто ми е прва бременост

На Campanula, EarthFire, Anastasia579 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    772
    Допаѓања:
    3.383
    Можно е полека да почнеш да осеќаш. Како пеперутки, како лазење така нежно ми почна и мене тогаш, прво бебе.

18. Vasileva98

Vasileva98 Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2025
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    173
    Да, не ми е на исто место тоа треперењето што го викам јас, доле ниско на стомак па некогаш лево,десно наизменично

На Astrum.Obtutus му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    772
    Допаѓања:
    3.383
    Бејби е :l: Ќе почне после 20та почесто и ќе осеќаш секој ден

На Anie93 и Vasileva98 им се допаѓа ова.
  20. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    17.896
    можно е и мене така ми почна во 16та недела до прва бременост :inlove:уживајј