Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    119
    Не, дефинитивно не трипаш исто ми е, посебно наутро кога ќе станам

На Astrum.Obtutus и Anie93 им се допаѓа ова.
  2. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.888
    Допаѓања:
    17.878
    и мене, викам нешто ревматолошко да не закачив, артроза некоја :rofl: јас се масирам тоа ми помага

На Moon lovers му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.903
    Допаѓања:
    6.004
    Малку ти е покачен притисокот. Пробај сол да исфрлиш скроз. Јас имав отоци на нозете, од колено надоле бев како шрек, на допир ме болеа дури, буквално немав зглобови на нозете. Среќа притисокот ми остана низок. Исфрлив сол/солено едно две три недели скроз и еве отокот го нема веќе. Многу ми беше тешко да јадам се без сол, се ми беше бљунтаво невкусно ама морав.
    И пиј вода што можеш повеќе.

4. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    818
    Допаѓања:
    1.793
    Пробај намали солено, но кај мене тоа не помогна.
    Не можев да се истрпам до крај поради тие отоци, можеби затоа што беше и жешко.
    Folrex и Power Ice ги пробав.
    Пауер ајс ми делуваше брзо, ама во исто време ми го ладеше цееело тело и како треска ме фаќаше, па се покривав со ќебиња во август :rofl: дури и помислив дека водењакот ми пукна а тоа ме преладила кремата, затоа што деновите кога немаше да се намачкам не ми се случуваше тоа неконтролирано да мокрам, ќе полудев.
    А другава крема имаше покасно дејство, но малку подолго. Нозе под туш сто пати во ден ставав под ладна вода од мака.
    Можеби сега вие што го фаќате овој ладен период полесно ќе поминете.

5. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    725
    Мене потешко ми е да лежам него да седам или пак пешачам, двете нозе ме вртат секоја вечер кога треба да спијам и се будам по 3 пати, едвај се вртам при лежење, едната страна ме боли од 20та недела некој нерв. 36+5 почнува да ме нервира дека и за дишење ми е потешко, си се надевам дека нема да терам до крајна дата...

На Anastasia579, Moon lovers и Anie93 им се допаѓа ова.
  6. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    599
    Јас ич немам енергија за ништо да правам денес демек да ги средам алиштата од седење се уморив мислам срцето дека ќе ми излезеше :D Си викам како ли јас ќе раѓам а немам енергија :whew: Во тоалет по голема нужда и тоа ме изморува. Цела бременост лежам и тук таму што ќе потфатам да не ми биде расфрлано од поголемово :rofl:

На pikachu2, Astrum.Obtutus и Moon lovers им се допаѓа ова.
  7. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    119
    И јас се надевам дека 38ма ќе се породам :lol::lol:

На Astrum.Obtutus и mama11 им се допаѓа ова.
  8. Orhideja 93

Orhideja 93 Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2025
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    Здраво бремена сум во 9 или 10 та недела,не сум во Македонија во странство сум.Кога ми доцнеше циклусот закажав на гинеколог и тогаш ми кажа за сигурно дека сум трудна.Е сега мене ме интересира од кога од која недела почнува да се зема крв да се прават редовни контроли бидејќи мене докторката ми кажа накај 12 недела мислам така да ми кажа да закажам преглед за даунов синдром и имам закажано на 3ти декември.Но јас мислам нели некако многу касно со прегледи нели треба порано..
    Исто така имам и друг проблем,проблем со анксиозност и несоница пиев терапија пред година ипол сега не пијам но осеќам дека не ми е добро особено еве денес цел ден едвај карам немам воља за ништо плус ми се гади тешко ми е но јас се мислам дека тоа ми е на психичка база не од бременоста.Плус исто така се имам некои мисли да не му стане нешто на бебето бидејќи мене не ми е добро бидејќи неможам да спијам се тресам само штом заспијам и се будам целата утресена срцето пулсот лупа па ми доаѓаат мисли да нема утре бебето недај боже аутизам па да нема ова она и мисли мисли што незнам стварно како да се справам,а искрено не сакам да пијам антидепресиви бар во бременоста но гледам дека тешко иде а времето е многу 9месеци мислам дека се многу и незнам како ќе издржам....
    Затоа ме интересира за некое мислење за некоја жена да не минува низ слично како моето
    Поздрав убав ден

9. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    800
    Допаѓања:
    1.102
    Антидепресиви не ни смееш да пиеш додека си трудна. Зошто си толку испаничена? Постои ли причина? Прави нешто што те смирува.
    Мораш овој проблем да го кажеш на матичниот гинеколог. Мораш да и напоменеш дека си пиела терапија. Доколку сте виделе срцева реакција и се е океј следен ултразвук е тој со синдромите, океј си е се, не е касно. Не се прават секоја недела прегледи. Јас живеам во Германија не знам каде во странство си ти, пред 6 месеци се породив ако ти треба некоја информација пиши во порака.

На Orhideja 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Danny M

Danny M Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    277
    Здраво девојки
    Да ве прашам тие што се пораѓав те со царски А во текот на бременоста сте примале и клексани. До кога најдоцна пред царски го боцкавте?

11. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    1.118
    Во понеделник ме породија, во петокот го примив последниот. После продолжив уште една недела со боцкање. Додека бев во болница таму ме боцкаа и после до вторник сама се боцкав и ми рекоа да ги прекинам

На Danny M му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.569
    Допаѓања:
    5.426
    Хормоните се на почетокот најизразени, и кај сите жени е исто, непознато, грижи, страв. Се ќе биде добро, размислувај позитивно, мисли на убав завршеток на бременоста, замисли си денови во иднината убави денови. Тие мисли секогаш се тука и дете кога ќе се роди па се плаши човек од све. Значи работа на себе. Тоа дете му треба психички здрава мајка, столб и некој на кого ќе се угледа. Слободно пиј б6 витамин и б12. Мг глицинат навечер пред спиење тој делува мн на сонот на тие депресивни мисли.
    Има една книга свесно мајчинство ја читав. https://www.goodreads.com/book/show/40297907-svjesno-maj-instvo
    и мн ми помогна на почетокот.

На Campanula, Orhideja 93, LadyInPainting и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Cvet.23456

Cvet.23456 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2025
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    24
    Здраво на сите, се надевам дека некоја од вас ќе може да ми помогне...Јас сум 9+2 и имав хематом околу 2,5цм, кој пред една недела исчезна. 2 недели имав црна крв што беше од празнење на хематомот. Но од пред два дена имам силни болки во јајниците (докторот кажува дека се контракции на матката) и имам црвено крварење веќе 2 дена. Пијам Дабростон и овие 3 дена ќе се боцкам со пролутекс. Бебето е добро но болките и крварењето не прекинува. Лежам цело време не станувам воопшто......Не знаат од што крварам бидејќи хематомот го нема веќе ниту пак има некој нов, ништо нема на ехо...Дали можеби некоја од вас имала слична ситуација а на крајот се да биде добро?

14. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    2.349
    Колку ви беше шеќерот на прво боцкање? На прво мерење ми беше 4,2 и ми рекоа да не го пијам и ме препратија на ендокринолог за трудници :?: Инаку имам дијабет тип 2 и не сум во мк. Што ќе биде сега да не ме стават на инсулин :worried:

15. Change.

Change. Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2015
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    535
    За утрински шеќер 4.2 те пратиле на ендокринилог? Па тоа е нормален шеќер.

16. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.569
    Допаѓања:
    5.426
    Имаш проверено мутации?

17. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    725
    Мене ми беше 5.1 и ми рече само со исхрана да пазам на бел леб, благо, газирано. Реално не многу пазев, во нормала ми е цело време и бебето напредува во нормала. Е сега ако си имала од пред бременост дијабетес па за посигурно нешто те праќа...не знам.

18. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    599
    Добро тие што се договарате со доктор за природно пораѓање ви дава ли број па да го барате у меѓувреме ако се појават болки?? Јас пак за една недела сум на преглед нити број ми даде ништо...

19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.468
    Допаѓања:
    19.359
    Не знам за каде прашуваш...за ремедика ќе ти одговорам да ми дава број и сме во контакт цело време. А и таму сестрите се јавуваа кога да дојде

20. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    599
    На Гак.... Со првото не се договарав со никого сега демек зборев ама никаков контакт не ми дадоа ми рече само дојди следна недела пак на контрола а више 38 влагам, што ако се породам у меѓувреме....