другарка се породи пред месец ипол ми рече као не даваат да користиш ама си ставала, пред визита ги вадела
Земи си и вади ги пред визита, јас и на обични гаќи си ставав влошка, кога имаше визита ги соблекував само и толку.
И ја така планирав да правам зпшто пред 3 години не дозволуваа... И на ништо не личиш не можеш да станеш до вц да идеш се држиш доле ко пингвин
Не ми дозволуваа и мене, ама јас се соблакав пред да дојде визита, и така не ни знаеја што и како. А во право си дека е безврска така...
Мене сестрата што ме стана и ме тушираше, ми рече да си облечам за полесно да ми биде движењето. Немав со мене, а и брзо ме пуштија дома
Здраво, На мене во 20та недела ми беше измерен цервикс 23мм. Наредната недела сум 33та недела, цервиксот се движи помеѓу 23 и 27мм. Од 20та недела сум во кревет, станување само за јадење и тоалет. Би ти препорачала да не одиш на работа, лежењето многу помага за скратен цервикс. Имаш уште малку до 9ти месец, не се плаши ќе издржиш. Сепак консултирај се со гинеколог.
Денес мислам дека прв пат го осетив бебе. 18 полна недела сум и стоејќи како да осетив лево горе како да ме полази нешто од внатре, многу кратко траеше и не сум сигурна дали е тоа… еднаш само беше. Бебето е уште доле, не ми е стомакот голем и си реков дали е можно ако е бебето да го осетам толку горе, баш и мајка ми ја прашував вика можно е. Што мислите вие?
Нешто за жарење во грло освен waya stop refkux? Многу ми се гадни не можам баш да ги поднесам две едвај поднесов со маки, вкусот ми е гаден
Јас тука користам antacid таблети за џвакање и само тие ме спасуваат, содржат 1000мг калциум карбонат. Како што гледам онлајн во мк, најблиску до нив се Гастрикс, и баш ги пишува дека се безбедни за трудници.
Мене веќе ништо не ми помага и сите апчиња ми го имаат истиот гаден вкус. Сода пробај таа ми е најмалку гадна во моментов. Можеш да пробаш и со непечени бадеми и бисквити.
Девојки утрово кога станав од кревет осетив нерамнотежа и вртоглавица. Инаку сум крај на 32ра недела. Притисокот е нормален, до сега крвна слика супер. Што може да е причината? Дали некоја од вас се соочила со вртоглавица овој период?