Za caj od nane i jas piev i vo prvata i vo vtorata bremenost no samo 2 , 3 pati bidejki samo tolku pati mi bese loso i me bolese stomak, a samo od nane mi pominuva, se sto e preterano ne cini bez razlika dali e caj ili drugo nesto, taka da vo cela bremenost 3 pati da jades ili da pies nesto muslam deka ne e stetno
zdravo na site meskovci, po edna nedela otkako doznav deka sum bremena resiv da vi se pridruzam. Od deneska ja teram 6ta nedela, poslednive 2-3 dena pocnaa simptomite kako i sekoja vtora trudnica. Sakam da prasam, sto pievte/jadevte za da vi se namalat macninite? dosega nemam povrateno, no po cel den imam macnini, mi se losi, gadi, cuvstvuvam kako metal vkus vo ustata, nekako so jadenje slabo mi odi se mi mirisa i mi smeta. Probav nasabalje so dvopek, krekeri ( na net nekade procitav) no ne mi pomaga, nekoj sovet od vas? pozdrav
Od kade i da e go ima duri i vo pogolemite snabdeni marketi ako ti e radi proizvoditel mislam deka i alkaloid go imase u kesicki e pakuvano samo someletego vo masinka za biber ili kafe melenja i kasnuvaj od seto po dva tri pati dnevno po edna lazicka.Nee grdo na ukus a deluva.Eve snaami samo so toa se opravi vo bremenosta.Podobro e da se proba prirodno nego li so lekarstva,koi ako mora nema izbor ali ti stom si na granica slobodno konsumiraj go.Pozdrav
Добре дојде божествена и имај лесна бременост. Кај сите симптомите се различно, ќе пробашоќе си најдеш ссма што ти годи што ти штети. За лошење во глобала нешто суво двопече помага, а се друго е индиводуално. Уживај во најубавите мигови, и се читаме само со позитивни постови и многу насмевки!!!
So sreka bremenosta ,jas do treti mesec bev ista,ma dvopek,biskviti svasta probuvav nisto ne mi pomagase,jadev na sila posto od sto mi se gadese nisto nemozev da jadam supa samo,polesna hrana,oslabev 4 kg metalen vkus osekav non stop bonboncinja lizev,ne povrativ nitu ednas,ama macnini i gadenje imav mnogu taka terav,ajde so lesno ke pomine
@rakce89, 110 e hemoglobin taman na granicata, sto da kazam jas za mojot sto konstantno mi paga,sekoj mesec se podole i podole-veke 2 ipol meseci sum so seme od kopriva i med nasabjle i navecer,cveklo,morkovi,kapini,blitva i sli. plus pijam totema ,sega mi ja zgolemija na 2x1, jadam stogo dinstana hrana-telesko meso svezo kupuvme ete i toa pomagalo-no ete ne biva doktrot duri e zagrizen kako site ovie raboti ne pridonesuvaat barem da se odrzuva na isto nivo hemoglobinot-da ne paga poveke-toa e mila bremenosta,pred toa si imav super krvna slika sega maka macam eve skoro 6 meseci,toa e sto e-ke se izdrzi uste 4 meseci
Istoto mi se sluci i mene posle tolku godini zabremeniv po pat na invitro i za malku vo 6ti mesec izgubiv dve zdravi maski deca blagodarejki na nasata medicina ili pak bozja volja neznam sti da kazam osven toa deka e mnoogu tesko i bolno...
Mene na sekoj pregled maticniot taka me pregleduva na pocetokot me bolese ama veke naviknav ne e nisto strasno i ne go povreduva bebceto bez gajle
Nemoj da si tazna..jas bas lani na denesen den gi izgubiv bliznacite vo 20 nedela..zatoa me nema cela den na temava ne sakam da siram negativnosti,no sega koga procitav sto ti se slucilo morav da pisav.. posle pola god od taa losa slucka mi rekoa deka moze da se obidime za dete povtorno i ostanav bremena eve 25 nedela sum.Ne gubi nadez ke vides kako sto e Gospod nikoj ne e.
Јас исто изгубив близначиња пред година дена, во 3 месец ...точно деновите кога ги изгубив, после една година се зачна бебулево што сега ќе се роди Ќе ве благослови Господ пак со бебуфче, само имајте трпение...
Честитки @bozenstvena , со лесно да си ја поминеш бременоста и да се радувате на здраво и среќно бебенце. Јас првите три месеци ги поминав само на геврек и зденка, секакви форми на ориз и понекогаш јогурт! Но тоа е индивидуално, мене на пример многу ми сметаше ако се напијам течност пред доручек, па штом се будев каснував солени крекери. Исто ми помагаше и трошка ѓумбир да маткам низ уста се додека испушта течност. Сега сум 19 недела, многу е подобро, се намалија симптомите! Уживај во бременоста!
Не за џабе старите ја кажуваат изреката - ТРПЕНИЕ СПАСЕНИЕ , КАКО ГОСПОД НИКОЈ НЕ Е СЕ ВО СВОЕ ВРЕМЕ ЌЕ СИ ДОЈДЕ се е Божја воља ако сака да биде и да се пазиш и да не се пазиш ете ќе се случи но , иднината треба секогаш да си се надеваме дека е многу подобра од минатото и сегашноста Инаку како сте ми сите ве нема нешто денес активни (а мене највеќе ме нема ххухуху Ние сме добрички ама се чудам комшикава зашто толку отекла уште сега и исцедокот нејќе да прекине , а болки немам , бебко мрдка но само по бешиката ептен ептен доле и по дебелото црево во долниот дел дури си мислам партал до 9 месец ќе ме стори колку брзо проаѓа времево мешенцааа едвај чекам да го упознаам и второто синче , здравје само уште три месеци и ќе се упознаеме и со братчето постаро ќе урлаат по дома (поубаво нема ) Честитки @bozenstvena имај лесна и најубава бременост
Meshinja utrovo koga stanav od spienje imam bolki nisko pod stomakot dali e toa normalno 25 nedela sum do sga ne sum imala tolku silni bolki ne znam sto e malku se isplasiv a bebushot e aktiven non stop dali moze i od toa e da e nesto da si pravi povekje mesto za nego
Mene vcera mi se sluci istoto se izvadiv od pamet,moevo nisko go nosam ama epten nisko,30 nedela teram me zaboluvase,nekolju pati me secnuva,a bebeto mrda epten razdvizeno,dole,legnav na edna strana se namestiv kako mi bese zgodno i pomina,minatiot patt prasav ginekolog i mi kaza deka bilo normalno se siri deka raste kloca,deka e nisko zatoa,e sega ako ne ti pominuva ne cekaj odi na lekar mene nekogas i od sto se tegne mrda znae da me zaboli
Isto I mene me zaboluva 25 nedela sum, maticnata rece napij se magnezium koga osekas silni bolki I legni odmaraj, I mi dade utrogestan Edna nedela mi rece da go koristam,
I jas 2×300mg, utrogestan 200 mg,i sega bev na dezuren da ne mislam mnogu mi kazaa deka se e ok me pregleduvase,deka bilo normalno
Женички мили како сте ми?Јас се држам колку можам и мислам се најпозитовно.Докторот ми кажа во вторник за Амниоцитеза ново вторник е неработен ден сеа незнаѓ дали они работат или да одам утре.Упатот мие приоритетен не пишува време ни ништо,тие што правеле ако може да ми кажат кое време се оди?Поздрав со сите