Знае да ми помогне благо ладно млеко, неколку голтки. Ма да и тоа трае кратко. Веќе ништо др не ми помага, дури и од вода знам да имам мака
Добро само јас ли имам волку чудна матична?(гинеколог) 35недела одам на брис и ехо и на ехото од што лежев долго на грв почна да ми трнат нозе и во главата осеќав притисок и викам нема да можам долго да лежам ми вика готово го сликав бебето ти се повраќа викам да и ќе се онесвестам и она си се шетка низ собата ништо не е. (Можам да осетам кога ќе се онесвестам затоа напоменувам на било кој да е до мене) викам може да отвориме прозор ќе се онесвестам и осеќам раце ми трнат ми зујат уши она си се пикна таму во едно собче и ми раскажува приказна како и се онесвестувале од што и паѓале па некоја како и потекло крв од глава а јас едвај седам трнам целата воедно сум со низок притисок хаос И едно време и се извинив и легнав на страна дур си дојдам на себе Многу беше лабава и неизаинтересирана и спремна со хорор приказни. Или ме тепаат хормони или стварнп не и беше гајле
Од храна ништо не ми помага…. Waya одма ми сопира ама гадни се премногу а од август негде минпочнаа повремено
ако си лежела скроз на грб затоа ти дошло така чувство дека ќе се онесвестиш, баш две колешки ми имаа кажано дека тоа им се случило на ехо зошто притискаш крвни садови. Само треба да се подисправиш или свртиш и ништо нема да ти биде лоша нејзината реакција ама сиг знае од што ти е и затоа не се замарала
не е нормална, мене по петпати ме прашува да не ми е лошо и еднаш кога ми стана лошо одма ме сврти, ми донесе вода, ми стави алкохол под носот. точно е дека се случува од што лежиш на грб ама не и е во ред реакцијата и негрижата
Zdravo, treba da napravam vtor skrining vo 20 nedela, dali ja preporacuvate dr Katerina Stankova od PZU Ina?
Јас со првото не носев што викаат ко пингвин се шетав хахаха а и не крварев мн првитр денови А таа со мене ставаше и цело време и викаа и ја караа да ги вади дека не треба да носи за накај дома си облеков само
38 недела денес влагам Болки уште од 36 недела иам а никако да се породам ЦТГ не ми направиле ниту преглед со рака со првото до сеа 50 пати ме имаа прегледано Секој ден се опростувам со сопругот и што да прави ако ме снема мене со децата кај да ги носи и така натаму се изедов од страв од траумата од првипт пораѓај ама си викам толку жени секој ден се пораѓаат се надевам и јас дека ќе имам среќа се во најдобар ред да биде...
Здраво,бремена сум 4та недела, со гинекологот се слушнав и рече дека нема потреба од преглед до 7ма недела. Дали до тогаш да почнам да пијам нешто? Или да почекам преглед за тој да ми каже што треба? Ве молам за совет.
Мене не ми ни препорачаа мирување и двајцата као ако планира да трга нека трга поголемо е во сигурни денови е. Имам денес болки баш и некако последниов саат ми се во интервал ама не чести као на 20-25 мин. Ако до вечер зачестат на 10 може ќе фатам патот, може ми е па само од замор денес што имав мн активности + паднав од стол ко за беља