ниту мене не ми препорачаа мирување апсолутно, до 19мм ми рекоа не е за апсолутно. А исто и моево е се 10дена понапред така да вика 3-4 недели да држи веќе ќе е 36/7ма бебето со мерки
Малку offtopic но можеби на некоја ќе и послужи. Таблетите ПреМама Дуо ми помогнаа во опаѓање на косата мислам, ептен незабележително и малку ми паѓа. Веројатно ми фалел некој витамин претходно. 9 месеци и плус ги пијам и пред бременост. Ќе видам дали ќе можам и отпосле да ги пијам.
Јас со премама цела зима работев со луѓе до последно на работа во сезона со настинки и грипови не настинав ниту еднаш. Можам слободно да кажам дека се едни од најквалитетните што ги имаме на пазарот
Леле не ти треба преглед со рака аууу кошмар сега кога ќе одиш од понеделник ќе те стават и на цтг и со рака ќе те гледаат не се брзај. Јас мислам дека почнав да имам болки од кога ме прегледа така. Јас сум утре полна 38ма и искрено се надевам дека кога ќе одам во вторник ќе ми речат ааа мајка браво ајде на бокс многу ми е страв да не ме мачат ако не се отварам до последно. Ми рекоа демек на ГАК не чекале толку за царски ама од кај да знам
Јас 40+5 дена бев кога се пораѓав со првото. Се породив во четврток а во петок требаше да идам на провокации. Се молев само да не ми стават провокација и почнаа болките ден порано сум спасила гз После ме примија на патолошка со 4 прста отворенна и од тие 4 не идеше никакоо со саати и само ме викаа на 5 мин да ме проверуваат на крај веќе кај 7 ипол 8 5 прсти дојдов и ме качија у предродилна ми ставија инекција провокација и немаше пола саат прејаки контракции на бокс одма отворена да се пораѓам
Чекаатт да видиш како чекаат хахаха Еве мрне со првото ме примија на патолошка јас веќе 41ва терам и ми ставија балонот сабајлето во 8 и до вечерта едвај 6прста се отвприв ова кај 18ч итен царски породена во 23ч Така да цел ден се надеваа дека ќе се отворам ама родив еден инат голем
За утеха со второто не боли толку преглед со рака И мене така со првото балон безупешно после уште две вагинални провокации конечно пушти ја срце рекоа царски јас почнав да се отварам за 6 саата родив мн малтретираат и чекаат и секој ти брца да те провери
Јас три родив,не знам каков е тој преглед со рака сега последниот пораѓај кога ме примија Систина закжан царски, сестрата ми вика те гледаше некој вагинално? Леле јас се исплашив си велам сега ќе видиш преглед и кажав да ме гледаа и спасив глава
Во последно време приметив дека од месо немам киселини, а од полесна храна ми се качуваат до уста (до повраќање оди работата). Освен waya, јас си печам јаболко, тоа ме смирува исто, свежо не, само печено.
Чекаат. Другарка 3 дена ја чекаа. А може и повеќе да те чекаат. На мм братучетка додека не дојде до 7 прсти отворена и дома ја враќаа цело време.
У краен случај е кај нив царски и да молиш нема да добиеш освен они ако одлучат дека мора. И да припаѓаш не праат до последно си природно. Дали со провокација дали без природно
уф дај боже да е така ако се одлучам за таму, не сакам каде што форсираат царски као да ти олеснат и да има и да нема потреба
Епа ја за два дена се породив прво ме примија во 8 саат ми ставија балон почнаа некој контракции отидов на цтг таа сестрата на паталошка ми го извади намерно демек ми се откачила сама, наредниот ден ми ставија вагиналета не се отворив ич па после пак ми ставија уше една демек последна и пак ништо и ми рече докторот ти си следна за царски не се отвараш веќе е ризик и коа почнав дали се опуштив дека конечно ќе заврши се отворив за 4 саата и родив ама ја имав големо бебе едвај се спушти едвај родив така да чекаат царски им е последно на памет мн. се радосни коа ќе видат дека се отвараш и ќе раѓаш природно. А иначе во извештајот што ме отпуштиле од болница пишува дека ја сум ги барала тие провокации ја врска немав што ми прават хаос
Мене сакаа 3 да ме чекаат, ама среќа ми се сожали сабајлето на визита докторката па ме прати на царски зошто немав никаков напредок од првиот ден. Додека не се искомплицира нешто чекаат, со мене цимерките беа исто пропаднати индукции, со заматена вода, без вода итн. Јас ништо, до 3 дена чекаат така мислам.
Добро тие што сте со второ имавте 9тиот месец нонстоп болки? Значи баш породилни и во кичма и напред цело време имам, ништо друго и не планирам да идам во болница и да ме малтретираат.....