Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Може да се и лигаментите.. Јас со третото такви оштри болки знаев да имам.. како игла да ме прободела. Трае секунди, а после некое време наболува додека се намести се како што треба. Обично при вртење на кревет, нагли потези знаеше да ме фати. Пречудна болка, уште ја памтам... Мислиш некој те штипе од внатре :D
    https://bebelogija.mk/shto-e-bolka-vo-kruzhnite-ligamenti-za-vreme-na-bremenosta/

Valkii likes this.
  2. New123

New123 Активен член

До која недела ја истера првата бременост со скратен цервикс?
    Инаку на мене не ми рекоа за лежење со перница под газ. Туку само строго мирување.

3. Maricheee

Maricheee Истакнат член

Се отворив во 29 недела еден прст и издржав до 34 недела со строго мирување станување само до вц :/

New123 likes this.
  4. New123

New123 Активен член

Јас не сум отворена, се надевам ке издржам барем уште цели две недели. Цервиксот до сега нема паднато под 23мм.
    А дали примаше некои инекции за зреење? Бидејќи бебето се родило во 34 недела, дали ги ставаат во инкубатор во таа недела?

Maricheee likes this.
  5. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Имам болки во стомак пределот кај пупакот дали е нормално? Воедно бебето е мн вознемирено и многу нагли вртења прави. Многу ме боли и кога мрда до степен да плачам 35недела сакам да го извадат не можам да издржам мн е болно. И откако замрда не прекина

pikachu2 likes this.
  6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Ај оди си на еден преглед на едно ехо

Ladyme likes this.
  7. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Јас исто имам при движење десно од папокот, толку болни да мислам толку ќе се струполам и потоа застанувам и дишам и после 10мин се смирува.
    Мислам дека се Бракстон лажните - јас сум 1 цм отворена со скратен цервикс 35+3 и нормално функционирам, така и планирам.
    Мислам дека нема шанси пред 37 да излезе

KikiKviki likes this.
  8. Eho

Eho Истакнат член

Мене 23-24 недела ми измерија 28-29мм и докторот ми кажа да одмарам. Јас и онака не бев нешто многу активна пред тоа (имав многу гадење, повраќање, болки во препони) и му кажав дека само два три пати неделно правев прошетки. Ми кажа сега отфрли скроз. И бев само дома од тогаш. Ми даде терапија прогестерон вагиналети 200мг еднаш навечер, и магнезиум.
    Правете почести контроли, мене на 2 недели ме закажуваше, со нагласување - ако долу осеќам притисок или влечење надолу, одма да одам на преглед.
    Ако се испостави дека дополнително се крати, инсистирај да ти прави брисеви, кај мене испадна сум имала бактерија и голема е веројатноста ради тоа да ми се скрати (кај мене и понатаму се кратеше).
    Гледај колку можеш лежи повеќе (јас ставав перница под задник, читав така се намалувал притисокот врз цервиксот), избегнувај долго седење (јас осеќав седење ми правеше ептен нелагодност, во кревет и јадев).
    Знам кој стрес е, ти посакувам да бидеш силна, со верба и позитивни мисли да биде сè во ред. Чувај се :hug:

Anie93, Zvezda. and Maricheee like this.
  9. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Мене ми е страв дека одам и на работа седни стани клекни да не бидне порано од планираното

10. mama11

mama11 Истакнат член

Кажете лек за грло, вирус некој имам закачено од малово а пред пораѓај сум :sweat: Ме фаќа страв да не се породам да му префрлам уффф ;( Ептен сум фатена :sweat:

11. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Гаргарај сол и вода или сода бикарборна со топла вода земи мед прави си анхалации над тенџере со камилица или жалфија парацетамол тоа е ќе пројде

12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

За секој случај во торбата спакувај си маски ако си болна барем колку толку
    Прополис прскај , пастили за лижење ќе бараш кои се погодни во бременост.. друго тоа е

13. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Ноемрски бебиња до кај сме веќе нерви немам 38 газам :^) абер нема

14. Larea

Larea Истакнат член

Пробај ги “miles circuit” вежбите, чучњеви и пешачење една нога на тротоар друга на улицаа :D

Fudbalgirl likes this.
  15. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Не им се искача, топличко им е во гарсоњериве :rofl:
    Ја од среда 39та недела више ќе пукнам, ни да седам ни да лежам ни да одам ништо. Се ми е тешко, едвај го чекам ама инатче ептен ова

Anie93 and Fudbalgirl like this.
  16. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Ma pesacam odam na letna po detevo samo trca ama ete nejke da izleze :D

Larea likes this.
  17. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Ја првото го надносев со ова сум отворена 3 цм веќе цела недела чепот почна да паѓа ама не му се искача уште нејќе шкорпија да биде :rofl:

18. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Мене уште не ме провериле дали и колку сум отворена само цтг и ехо до сега па ќе видиме во среда како ќе биде.
    Кога и да е само живи здрави прави и брзо да се олесниме

Fudbalgirl, Anastasia579 and mama11 like this.
  19. mama11

mama11 Истакнат член

38 vlegov uste nema aber
    U sreda na pregled ke vidime ne znam dali sum otvorena ne mi pravel nikoj pregled.. Dodusa prvoto go nadnosev sea i ova taka ako e .... :sweat:

Fudbalgirl likes this.
  20. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Да прашам за искуство ако има некоја што е или била ин витро. Дали се породивте или ќе се пораѓате природно или царски?
    Ми се уврте во глава сега некој страв од природно и се мислам дали да се договарам за царски. Иако секаде каде што прашав ми рекоа дека нема врска, ама се изнамачивме за бебе страв ми е да не се искомплицира нешто ко што малтретираат за природно до крај