Женски, јас како поминуваат неделиве се потешко физички ама се поубаво се осеќам психички. Едвај чекам да се породам хаха да дојде денот. Од задутре 33+0 ми личи веќе блиску некако(ама читајќи ве вака испаѓа толку блиску, а толку далеку) Се одлучив и каде ќе се породам конечно Скоро 70%сме спремни со ствари… овие 2/3 недели да се спремиме до крај и чекамее
7+2 денес бев на контрола. слушнав срценце се е супер , и да ви кажам дури сега некако почна да ми се верува и да се навикнувам дека сум бремена. Се надевам се ќе биде во ред . Најголемата дада спремна е да биде дадс пак бара братче уште не знае не сме и кажале . Кога ќе дознае шо радости ќе има
Јас сум 34+3, вчера ме фати паника и земав да перам, денес плус уште две тури (не знам како ќе испеглам се) и сум превозбудена. На почетокот мноогу ми беше страв од природен пораѓај, а сега па си викам не дај боже царски, многу подолго ќе ми треба да закрепнам. Бев и до аптека денес и докупив сѐ, само не најдов дулколакс чепчиња. Од еурофарм ми објасни девојката дека баш за нив замена нема, имало некои кои се многу по слаби. Дали некоја сега брзо ги има најдено? За каде се одлучи ти за пораѓај?
Да си се самоцитирам. Значи сепак го грешија кај мене полот и во 12+ на скринингот. Стаса резултатот од пренаталниот, девојче е ќе има џиџи миџи