Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.737
    Допаѓања:
    17.296
    @Milkiway мислам ти спомна за мене горе без да ме цитираш, за паркинг не влагам никогаш на клинички ептен ако е ургентно. Идам накај 10/11за се, се паркирам кај Рамсторе 10мин пешки чита работа. Некни за скриен шеќер се паркирав што се паркирав од 7:15бев имаше паркинг ама за излез ….еден дедо ме блокирал си оставил ливче додека дојде, па после деуги блокирале излез ИЗЛЕЗ … и така мора да се снајдеш. А организационо функционираат лошо милион клиники, каде што има претешко болни пациенти, па за трудници не се ки замараат они кога за тешко болни гледам што прават…..а за трансфузија немам стварно негативен коментар за персоналот од лично искуство, ако имам ќе пишам и јас дефинитивно.

На Astrum.Obtutus и Milkiway им се допаѓа ова.
  2. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    339
    Да е здраво и живо цел живот да ве радува :inlove:

На Mrs.Cuper му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.405
    Допаѓања:
    19.261
    Да бе тојбе циган нема да кажам ром пошто заслужува Циган да кажам и само
    Како е во градска за боцкање или во 8ми дали има?
    Чисто да знам ако затреба пак не би се вратила во клиника искрено.

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.381
    Допаѓања:
    4.737
    Да си одиш во гратска нема никој. Со истиот упат важи и во гратска, боцкањето е позади не од официјалниот влез тулу позади кај што се влегува на паркингот една скриена бела врата, ќе потпрашаш на портирница ќе ти кажат. Само боцкаат до 10наутро не покасно

5. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    1.199
    На тема трансфузиологија, еднаш се случи да внесат затвореник со лисици пред сите нас таму што чекавме пред врата на Јани. Ама полициски службеници, нели со униформа тука, предност пред сите.
    Многу често други медицински лица сум начекувала, доаѓаат и се упикуваат или ургираат за трета особа за преку ред.
    Еднаш една баба се буташе на шалтер и се потруди сите да разбереме дека е поранешна вработена на трансфузиологија.
    Машкото на шалтер има осет за трудници, откако ќе излезам од кај Јани и нели пак застанувам во ред за да го заверат упатот за боцкање, ме има приметено неколку пати и ќе ме викне да не чекам.
    Жената плава верувале или не, ми се испонаша затоа што и побарав да ми испринта резултати за кои требаше од кај Јани печат и потпис да земам. Зошто не ми ги испечатила матичната |(

6. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.737
    Допаѓања:
    17.296
    јас барав во 8ми сестрата кај матичниот ми рече дека нема таму можност да даденона упат, само спец од таму

7. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    13.969
    Женска 4то?:inlove: Абе вчера бевме заедно бремени.:lol:
    @DaisyDoo тешко тебе сега, има да се швркнеш од купување џиџе миџе.:inlove: Со лесно мамиии:inlove:

8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.647
    Допаѓања:
    9.288
    Мilky истото ми се случи пред 2 месеци. Прво чекав на главен шалтер, пуштив 3 трудници што беа позади мене пред мене, ред чекав пола саат за да ми кажат дека за боцкање е другото приемно
    Пред мене кај амбулантата крв кај што земаат имаше трудница која сигурно беше 8-9 месец и одвај стоеше, од страна од главен влез тие што влегуваа не застануваа во ред и доаѓаа пред нас, им се изразвикав да ја пуштат трудницата преку ред, се правеа дека не слушаат. Ми се повраќа од народов кога и да чекам по некакви шалтери.

На Milkiway, Moon lovers и Astrum.Obtutus им се допаѓа ова.
  9. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.405
    Ја сум гад за вакви работи, особено ако не се културни околу мене, правам сцена и да не ме трпат ме пропуштаат

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.647
    Допаѓања:
    9.288
    А да ве прашам тие што сте оделе кај Јани. Јас имав термин пред 2 недели кај него (прв пат одев) да ми даде мислење за мутации и баш дента се погоди да е на боледување. Ме прими некоја друга докторка која му беше замена (баш ја пребарував тука на форумов и не најдов ниедно мислење за неа) и ништо посебно не ми кажа освен дека ќе треба да боцкам клексани наредна бременост од позитивен тест, тоа и го пиша во извештајот. Од тука што читав баш се разочарав дека Јани дава и точни дози, кои и какви витамини, цела терапија, па што и како и кога друго да испитувам пред и во бременост. Најдов бр од докторот па се мислам дали да му пишам на вибер, или да си ја пробам среќата во друг термин да си фатам… Дали е глупо да му ги пратам резултатите од мутациите и извештајот на вибер, дали комуницира така докторот? Треба цел ден да изгубам за да одам на трансфузиологија

11. Kris80

Kris80 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    5.296
    Допаѓања:
    89.031
    Слободно да му пишеш и да му ја објасниш ситуацијата, ќе ти одговори сигурно. Да, точно на боледување е, јас вчера контактирав со него. Ако ти е непријатно земи си приоритетен упат и оди накај 11 па почекај да влезеш последна, пошто до термин тешко се доаѓа.

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Anastasia579

Anastasia579 Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2025
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    34
    Честитки! Здраво и живо да е, заедно да се радувате:inlove::l:

На Mrs.Cuper му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    302
    Се шири матката и боли се. Мене порано ми почнаа болките. Долу кај срамната коска имав болките, сега се смирија, имам само во долниот дел на стомакот. Приметувам дека ми се јавуваат посилни болки после подолго пешачење или додека спијам/лежам, тешко ми е да станам, а 24та недела сум.

Ве читам и сите вас за несоодветен третман кон трудници, па и воопшто кон било кој, и единствено што можам да заклучам кај нас нема емпатија, само себичност, посебно кај старите. Ако можам некако да ви помогнам, ќе ви помогнам (не сум таму, немам искуство).

П.С. додека бев во Македонија имаше случка со постарите луѓе на лекар, доаѓа медицинска сестра на работа и стариве и се дерат каде ма ти преку ред? Да си чекаш! Не ја пуштаа да влезе на работа. Така да се очекувам веќе. Се надевам нема да бидеме такви себични и ние.