Баш е така, кога треба тогаш ќе си реши да излага, ние и на глава да дубиме тоа е. Само се да помине како што треба, лесно и брзо
леле кога ќе ми текне 5 јули ми е термин уште сега коски ми се тресат, син ми 21 јуни е роден потечена цела бев едвај одев и дишев.
Дали може во 34та недела да се иде на брисеви? Сестрата ми рече 35та а со др не зборев а не ми се иде натака само за тоа па ако не може да идам два пати….
Мене па најубава бременост ми беше со термин во лето, 12 август термин.. се породив во најголемиот пекол 30 јули
Цтг прв пат бебето спиело, ама не ме вратија пак да го повторам сеа се нервирам и мислам цело време на тоа. Докторката рече не било ништо страшно не мора да се враќам..
Не дека ми беше лошо ама таа бременост најотечена бев дефинитивно. Ама за облека е најубаво едно фустанче и си се ладиш А другиве сезони па труднички хеланки па уште што ти не Со последново март се породив да не купувам палта капути за малку така одев откопчана
Ве читам и гледам на повеќето ви помогнале Антиметил и Наусолвит… мене ништо не ми помага 24/7 имам гадење, освен кога спијам фала богу не. Ќе збеснам се надевам нема да трае цела бременост бидејќи сум само 9-та недела… Пробано со солени крекери, со бонбони со што све не и џабе
Мене не ми помагаше ништо за гадење, само си помина после неколку месеци. Еве и за киселини ништо не ми помага сега во 9ти, само ме будат од спиење до нос ми идат, со кашлање се будам навечер и морам да седам некое време да се стабилизира па да легнам да спијам.
Оф леле со лесно ајде уште малку имаш Јас се надевам дека после 3ти ќе ми се стабилизира гадењево и ќе јадам како човек конечно хаха
I mene nisto ne mi pomagase, povrakav od se i toa podolg period, ama pomina preku nok kako nikogas da ne se slucilo )
И мене капките од ѓумбир не ми помагаат на наусолвит, вчера цел ден додека не си легнав вечерта ми се лошеше ајде капки, ајде кокакола се отепав од ждригање џабе. Некако после се потсмирив легнав и сум заспала. денеска среќа добра сум . Денеска 8 недела завршувам . Од утре официјално го почнувам трети месец