Мене ништо не ми помагаше ,можеби малку антиметил или ментол бонбони лути. Престанаа после 10та недела
Dali moze pomos, termin mi e vo Fevruari i znam deka e rano ama sakam da znam se sto bi mi trebalo za pocetok, ako moze da dopisete od iskustvo 1. Krevetce - kupeno 2. Kolicka - kupeno 3. Kada i podloga za presoblekuvanje - kupeno 4. Relaksator - kupeno 5. Podloga za tummy time - ima nekoja da mi preporacate? 6. Stakleno sise za sekoj slucaj i toa preporaka mi treba 7. So sto se cisti papce? 8. Alista tetra peleni i takvi raboti imam 9. Kozmetika za bebe - se razmisluvam za weleda 10. Peleni - se razmisluvam za pampers sensitive ama edno pakuvanje za proba sto drugo bi mi trebalo za prvi denovi da ne se trca po prodavnici apteki?
Јас подлога немав, ја ставав на кревет на почетокот па после ја потпирав на перницата за доење. И сега со второво планирам исто. За шише јас користев и ќе користам на philips avent шишенца, мене попрактични и полесни ми беа пластичните, и мали и големи. За папучето знам корисев стерилни гази и прашаче само не ми текнува кое, можеш во аптека да прашаш или во болница да ти кажат. Од козметика користев нешто на бекутан нешто на мустела, сега се мислам само мустела да користам. Пелени користев и ќе користам памперс премиум.
Подлоги имаш разни. И водени за кога ќе е малце поголемо и обични шарени со играчки што висат. За шише користевме Авент и уште пие од тоа. Папоче со стрилни гази, алкохол, откако ќе падне со хидроген и беоцин прашокот беше. Ако го најдеш овој, ако не замена збореа мајки дека има некој. Козметика , веледа, мустела, ти се супер како за почеток, па ако треба да менуваш, имаш голем избор за убава козметика. И пелените, ти се лотарија. Што ќе ти се погоди и што на бебе ќе одговара. Мој совет, земи мали пакувања и за пелени и козметика, чисто да видиш да не има некоја реакција.
ние чекаме бебе следен месец, земавме авент филипс шише во аптека ни предложиа стаклено земав јас, цуцли исто авент. Термометар за во кадичка за да гледаш водата колку степени е, четка за коса, ноктарка/турпија/ножички. Папоче на курс каде што одам ми кажаа со алкохол 70%, потоа со хидроген 3% и прашок банеоцин. Подлога за таму тајм не ти треба у првиот месец, ние гнездо земавме релаксатор не. Козметика јад одбрав мустела. За тебе дали си сема работи?
Шишенце авент филип стаклено мада и томи типи ако продолжува со шише добри се. Банеоцин прашок за папоче Капки за грчеви ќе ти кажат кои и витамини тоа на испис даваат Веледа е ок, ама за газе павловичева оригинал се покажа најдобра. Од веледа газето црвено треба да се проба и види Ножички за нокти Цуцла од таа болничка зелена ама можеш и на испис да ја земеш Мислам тоа е тоа
За вадрње мрсули за новороденче не памтам што и далј имам користено нешто. Они хрчат ама синомарин ми дадоа од болница тогаш. Ножички од аптека бебешки имаат избор чешел исто аптека бебешки некој ќе земеш
апиратор за носе не ти треба од почеток, тоа ептен ако има мрсули се користи а за затнато носе морска вода спреј за бебе ќе си земеш.
Не се секирај, ваљда му се спиело или така било моментално па затоа ти рекла и докторката така, кај мене некогаш нејадено мрда повеќе од најадено.
Ја не можам луѓе, буквално осеќам цеееел ден огромен притисок доле. Ме боли од време на време - не е родилна во интервали ама као од позади на напред во бранови. Цел ден лежам мислам дека цело тело ми тежи и ми се распаѓа. 36+1 ова станува НЕПОДНОСЛИВО буквално - сега имам craving за свежа зелка по 200 пат оваа бременост - исто последниве денови мандарини. Ако не е во план братов да излезе деновиве еве на…
Јас не сум осетила такви болки нити сум родила за да знам, но такви одназад нанапред ги објаснуваат родилните и тоа со притисок можеби грешам. Ама ако не се во интервали веројатно не се тие. Но ако не ти е прво веројатно знаеш повеќе какви се, јас чекам да видам какви се.
Се надевам и кај мене ќе престанат.. единствено можам да кажам дека додека лижам бонбона не осеќам гадење ама штом ја излижам у секунда продолжува а не можам 24/7 да лижам бонбони хаха