Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.455
    Допаѓања:
    19.330
    Хах и ја така ко тебе се мачев од 36та, на крај скоро 39та родив и тоа во ремедика после преглед со рака со кој ме доподотвори она пошто големо беше или ќе родев во нареден ден два или царски ќе ме пратеа.
    Ај се надевам нема многу да чекаш зезнато е со болки

На pikachu2, Astrum.Obtutus и Anie93 им се допаѓа ова.
  2. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.035
    Допаѓања:
    5.127
    Јас еднаш отидов така само какао имав пиено и исто беше заспано, па ме врати докторката да јадам и ми напомена следно секогаш да одам јадена.

3. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    499
    Допаѓања:
    598
    Можам да се отворам за пораѓај без болки и без пукнат водењак? Осеќам онака болка како за у вц ме протерува неколку пати... Денес прв пат ме пеоверуваа со рака 1 прст бев отворена

4. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.882
    Допаѓања:
    17.844
    можеш да

5. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.047
    Допаѓања:
    8.044
    Чепот ти падна? Можеш до некаде и без болки и без водењак пукнат ама чепот би требало да падне барем

6. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    499
    Допаѓања:
    598
    Цела бременост си иимам бело прање... По некоја логика со првото ми падна како големо чепче се гледаше убаво.. со второто такво нешто уште немам ама читам можело помалку помалку да паѓа па ми е да не паднало а не сум приметила.... Не знам не ми се иде пак во болница сабалјево бев....

7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.299
    Допаѓања:
    25.692
    Јас без пукнат водењак се отварав. Другарка до 8 прсти немаше болки. Јас до 4 прста бев болка бев. И после тоа , мене болките ми беа издржливи.
    А инаку пред да ме фатат болките, бев 3-4 пати како протерување.
    Со лесно и мислам дека утре ќе фрлиш некоја мекица навака. :D

На EarthFire, Anastasia579, Astrum.Obtutus и 3 други им се допаѓа ова.
  8. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.299
    Допаѓања:
    25.692
    И јас незнам кога ми паднал чепот. Имав повеќе секрет при крајот, ама чеп како што го објаснуваат тука не.

9. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    1.501
    Со скратен цервикс, слаби контракции и 1цм отворена бев пред една недела.
    Од тогаш немам појдено и ме фати инает дека не одам до силни болки, се надевам нема во кола да го родам како ве читам дека може без родилни болки и без пукнат водењак да се отворам.
    Со првото ми пукна водењак и земав да се средувам дур дојдов у болница бев 7цм веќе :lol::lol::lol:

На Anastasia579, mama11 и Anie93 им се допаѓа ова.
  10. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    1.501
    Со првото имав лажни од 34+3 та недела, ама тогаш се отворив 3 цм и бев на мирување и со утрогестан.
    Сега со скратен цервикс 24мм од пред две нед и прст отворена од пред една, по мое мислење до крај на следна недела ќе излезе - макс 38ма да се роди.

На Anastasia579, Milkiway и Anie93 им се допаѓа ова.
  11. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    711
    Леле дај Боже да отидам во болница 7 прста и да не ме боли :rofl:
    Мене како ми се ближи денот така страв ме фаќа некој. Два дена имав како менструални болки и се убив од одење во веце денес ништо. Чеп не ми паднал ама имам повеќе секрет. Сакам да издржам до вторник тогаш ми е докторката на смена така ќе се осеќам посигурно ама кој знае како ќе биде :?:

На Anastasia579, pikachu2, mama11 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.882
    Допаѓања:
    17.844
    јас упаѓам ама мене почна да ме фаќа така некоја мисла не страв како ќе биде со бебето, како ќе биде секојдневието како ќе се навикнам на промените :rofl:

На EarthFire, Kris80, Anastasia579 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    711
    За со бебето јас и викам на мајка ми ќе си плачеме тројцата :rofl::rofl:
    Ама за во болница се плашам. Кога бев на тие вежбите не однесоа горе супер атмосфера имаше ама од кај да знам дали нема некоја од тие со комплексите што се занесуваат додека си ти немоќен. Триста филма си направив.Само да си дојдеме дома живи и здрави.

На EarthFire, Anastasia579 и Anie93 им се допаѓа ова.
  14. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    113
    Вчера отидов на преглед, имав лажни контракции и реков за секој случај да си бидам мирна. Само ехо ми направи др и ми препорача да накачам магнезиум. Дечки од вц не можам да искочам дали ви направил и на вас магнезум ваков проблем? Инаку пијам на џејмисон во прав безглизинат со цитрат

15. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.882
    Допаѓања:
    17.844
    ќе се вратите, не мисли на такви работи. Стварно сигурно бар за тоа се грижат а искомплексираните ако ги има само игнор :) а и не верувам дека од чиста мира некој ќе ти се испонаша(не оправдувам никако да се испонашаат)ама секој различно си доживува и ние сме различни карактери па така доловуваме:rofl:

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.047
    Допаѓања:
    8.044
    Цитрат прави тоа, мене ми одговараше зошто бев со запек. Земи само од тој бизглинат, јас купив на health aid, не одев во вц па се вратив на цитрат...

На Moon lovers му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Valkii

Valkii Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2024
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    43
    Девојки, како ве читам, и полека почнува паника да ме фаќа, ме враќате во реалноста дека крајот е многу блиску.
    Јас сум 38+3 денес, ама абер немам, барем јас така мислам. Ептен сум лабава и во глава ми е дека има уште бааѓи време.
    Уште сум активна, болки некои посебни немам, осеќам бодежи доле, ама ретко, еднаш двапати во денот. Неколку дена тешко одев во тоалет, ама почнав да пијам сок од сливи и сега е океј, да не се урочам. Докторката рече дека од наредниов преглед во вторник ќе почне да ме проверува вагинално, па ќе видиме како ќе биде.

На pikachu2 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.898
    Допаѓања:
    5.956
    Леле истото прашање ми се врти низ глава.
    Јас веќе два дена имам болки во препони, како притисок доле и како менструални болки кога ќе фати некоја контракција ама не се на редовни правилни интервали. Бебе активно лудува во стомак, се тегне бутка. Мислам дека почна да ми паѓа чепот поготово од средата навака откако ме прегледа со рака.
    И да многу сакам така од нигде никаде без болки без ништо кога ќе отидам во болница и да ми кажат ааа отворена си 7 прста :lol: и за најкраток можен рок да родам

На hannybanny, Anastasia579, pikachu2 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.593
    Допаѓања:
    18.826
    Нешто слично бев со третото и таков пораѓај на сите ви посакувам . ми падна чепот пукна водењакот во 15 ч претходно ништо ни болки никакви од како пукна почна болките одма туширање у болница кога стасав кај 15:45 веќе бев 3-4 прста во 16:34 се роди. ни шиена ни пукната не бев.
    јас бев во шок колку бргу и лесно се деси се. бабицата ми вика шо си замислена радувај се . викам уште не ми се верува што се случи :rofl: се молам со ова така да поминам уште сега :D тек 9 недела почнувам :rofl:
    и да ви кажам три родив ама со последното највеќе соработував не бев толку исплашена и ја слушав кога да дишам како да дишам кога да напнам и затоа ни испукав ни ме шиеа.

На EarthFire, hannybanny, Anastasia579 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    499
    Допаѓања:
    598
    ако се роди дома брза помош и готово :D:D:D

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.