На гак ли беше? Јас за вториот скрининг ај реков ќе одам државна да не давам пари приватно и бев кај Ливринова. значи хаос чекав два саати не влегов на време закажаниот термин. а од како влегов на преглед влегуваа кој ќе посака внатре само да прашаат нешто. она не фокусирана воопшто на прегледот. И не измери нешто добро кај мозочето цистерна магна некоја и ме извади од памет као добро е ама мора да се следи мерките се поголеми. ме испаничи . испаднав и си ја викнав да плачам . одма закажав ремедика кај Симонида значи злато душа од жена. Одма детално прегледа се , измери убаво рече се е во ред. презадоволна бев од прегледот. значи од срце ти ја препорачувам ако се решиш за друго мислење .
Во Чаир бев , утре ми рече да се вратам околу 3 и ако пак ми каже истово одам на приватен кај Афродита ,Симонида немала термин до јануари ..
Со првото бев 3цм отворена од 35 та ама ми дадоа утрогестан и мирував и го родив 39+5, сега повеќе ме исплашија тахикардии на бебето што ми ги фатија, а мене притисокот 110 со 60, значи стресот си беше од него не беше префрлен од мене. Не сакав да ме задржат, тие што се трудни со второ/трето… знаат колку е тешка и помислата дека треба да го оставиш едното дете дома неколку дена, барем мене ми е престресно само што мислам на тоа Честитки, гушкање
јас се изненадив очекував од 36та да се оди на цтг, во ремедика др ме викна од следна недела. Некако рано ми дојде
Не гледај така, знам како е ама стално си викам а на службен пат да ме пратат или едноставно да мора 2 3 дена да ме нема. Не знам колкаво ти е првото ако е премало па да не разбира ајде и некако, ама поголемо детенце ќе разбере ќе му се збори повеќе. Може и стреслт дополнително баш од тие мисли ти се направил ако притисокот ти бил добар. Не се секирај за другото ќе си биде добро
Добар ден на сите. Јас дојдов да се пријавам дека успешно помина операцијата, фала му на бога и јас и бебе сме добри. Мачно беше бидејќи бев будна со локална анестезија, ама и тоа помина… Место на кардиологија, ме сместија на гинекологија за да не следат и мене и бебе во текот на ноќта. Запознав дел од сестрите и докторите тука во Жан Митрев, баш тие две што сакав највеќе - др. Јелена Голубовиќ и др. Ирена Андонова. И двете се многу фини и пријатни, др. Јелена беше со мене на операција цело време ме држеше за рака и ме бодреше, ме проверуваше дали сум ок и ме смируваше кога ќе се вознемирев. Пред и после операција го провери синко, фала богу добар си беше он и се заврши како што треба. Денес да ме видат докторите и ќе ме пуштат дома.
леле јас после нифтито да се јавувам порано да не нема термини, На 28 февруари полна 22 правам недела. И Афродита е супер кај нејзе бев за син ми.