1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.351
    Допаѓања:
    11.939
    Касно ти враќам, извини.
    Во Грција правев.

Со лесно бременоста, мајка.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    516
    Некогаш наоѓам сила и ги ставам во ред мислите, некогаш ете како вчера што се преплашив во болница никако не можев... Во тие моменти пробувам и со дишење и се молам и со се ништо не ми помага. Еве денес поарна сум се контролирам, си викам едвај чекам да го видам да го изнагушкам и веќе да престане ова јадење на мозокот и срцето што си го правам самата на себе.. Еден ден е ќе се пројде, цела бременост едвај ја поминав и со инфузии тогаш ако не ми се случи ништо сега па ич на самиот крај...

3. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    516
    Така е и јас верувам многу во такви работи и читам и слушам ама не знам што да кажам имам трауми во животот што ме одбележале и сега од болници премногу се плашам... Како мала лежев во болница за малку ќе умрев, едвај ме спасија..Татко ми почина од рак 2 години по болници се шетавме и тогаш некако во глава ми дојде дека не ти помагаат докторите за ништо... Со првото едвај спасив живс глава кога се пораѓав отпосле ми се слоши и тоа од дехидрација и никој не ми даде инфузија ги молев... Па кпга останав трудна со второто на почеток имав многу голем стрес со поголрмото завршивмр во бомница исто пак недоверба во докторите бидејќи и ден денес не знаат што му беше на детево.... Имам многу наталожено може и затоа ми е вака...

Последна измена: 27 ноември 2025 во 09:22
    На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Hulkgirl

Hulkgirl Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    5
    Здраво, трудна сум 5 недели, имам затнат нос,шлајм и кивавици, што можам да пијам ?

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.561
    Допаѓања:
    18.693
    витамин ц . парацетамол. супи. чај камилица можеш .

На Mumoftwo30, Hulkgirl и New123 им се допаѓа ова.
  6. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.988
    Допаѓања:
    7.967
    Види, ако си се пораѓала на ГАК, не знам кога било ама има разлика од претходниот пат јас кога се пораѓав. Значи специјализанти веќе не прават ништо без доктор, а претходно мислам ги пуштаа за се нив. Ако побараш нешто, не видов да не даваат. Апче за болка, па и инфузија верувам дека ќе добиеш сега. Јез да нема кадар и тешко се наоѓаат таму на акушерија зборам, претходно си има доволно на сите оддели, кај и да завршиш, јас бев и на пин и патолошка и родилна, само акушерија е најкрш со луѓе, ама сите се ок, кога ќе се појават. Болничарките се фини се наоѓаат исто. Не знам како ќе се породиш и колку ќе "заглавиш" таму, ама стварно нема таков нечовечки однос на ГАК, јас поминав точно 1 недела таму. Збудалев од мои причини, не ми се докторите криви што не се отварав. Бебето мора да излезе, биди позитивна и верувај дека работите ќе излезат како што треба. И најважно е да не паничиш, раѓање на дете не е баш најлабавото нешто на свет, нормално е да те боли и да е непријатно на моменти, прифати го тоа и терај.

На hannybanny, Astrum.Obtutus и mama11 им се допаѓа ова.
  7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.420
    Допаѓања:
    19.293
    Верувам, а и ти верувај дека не си сама. Сите сме тука негде. Исто со малово се влечев камен голтна по болници, глава снимавме, коска скрши на 3год пак по болници, татко ми е сега со рак по болници, јас глуппсти ми најдоа 2год по болници...немој да мислиш дека другите ср по раат веќе здрави луѓе нема ама одиме напред.
    А тоа што ти се случило на ГАК сега си веќе мајка, попаметна малце и со поише искуство гледај го како плус. Нема да дозволиш и ќе бидеш погласна таму малку со докторите ако првиот пат им ќутиме од што не знаеме кај сме, сега ќе можеш да си кажеш што ти пречи . Позитива само дека се ќе е добро. И нема да чекаш само на нив, ако нешто не е како што треба кај маж ти а они нека оди и нека се расправа таму ако треба во вис нека ги крене, ама верувам се ќе си е во ред

На mama11 и Anastasia579 им се допаѓа ова.
  8. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.191
    Допаѓања:
    25.462
    Нема хахахха
    Во консултација со докторки, Б6 и чај за добра ноќ демек пиев, ама слабо ефект.
    Откако се породив, сум повеќе наспана.
    Јас плус и нервозни нозе имав, ми се плачеше секоја вечер.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    17.535
    па и јас некогаш не спијам ради грлото што гори, киселини, болка во кичма било што ама кога ми е добро и не спијам ми иде и мене да плачам :rofl:

На Anastasia579 и BellaBibi им се допаѓа ова.
  10. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.191
    Допаѓања:
    25.462
    Се на куп ми беше.
    Во болница како сум се наспала хахахахха

На Anastasia579 и Anie93 им се допаѓа ова.
  11. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    17.535
    леле едвај лекам, другарка со новороденче е повеќе од мене спијат и си викам има надеж:D

На pikachu2, Anastasia579 и BellaBibi им се допаѓа ова.
  12. New123

New123 Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2025
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    25
    Здраво девојки,
    Денес сум 34+3, бебето има околу 2.400гр. Докторот ми рече дека 34та недела не е опасна доколку се породам. Ќе му требала само мала поддршка на бебето на почеток. Се надевам со лежењето ќе издржам барем до 36та :sun:

На Anastasia579, Moon lovers, EarthFire и 2 други им се допаѓа ова.
  13. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    611
    Дали сериозно треба да си купам чепчиња? За ГАК прашувам.

На Peperutce6 и BellaBibi им се допаѓа ова.
  14. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    17.535
    Да

На Peperutce6, pikachu2 и hannybanny им се допаѓа ова.
  15. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    1.442
    Вчера имав крв на бришење бев кај матичната се е во ред. Сабајлево пак така црвена крв на бришење се извадив од памет.. Одма на гак отидов таму ме прегледаа се е во ред со постелка,цервикс и бебе фала му на Господ под спекулум нема крварење. Ми пишаа брисеви да направам и уринокултура ама ми кажаа дека ми е задебелен ѕидот на бешиката. И матичнава кога ми зема брисеви вика нема никакво крварење во вагина ниту кафено,ниту ништо.. Ми препиша цефалексин да почнам и во меѓувреме чекам резултати. Можно ли е од уринарна да се појави крв?

16. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.191
    Допаѓања:
    25.462
    Мене ниту ми побараа, ниту ме прочистија. Ме прашаа дали сум бил во тоалет , кажав да и толку беше.
    Е дали сум направила нешто незнам, немаше реакции , да ми кажат нешто.

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.076
    Допаѓања:
    8.464
    Ти ко мене исто, дека земаа бебе во соба таму со другите бебиња, јас сама, едно спиење што сум удрила, таман сили да соберам за сето неспиење во следниве години.

На Lostinparadise, Anie93 и BellaBibi им се допаѓа ова.
  18. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.191
    Допаѓања:
    25.462
    На Гак со нас беа. Ама сум спиела со неа цело време.
    А и дома, се погоди ли такво дете или вроди плод, мојот труд со рутина, спие и ден денес по цела вечер. Како помала штом осетам се буди , одма млеко и терала. Е сега тоа запчиња кога вадела или тем кога имала е друго. Воглавном спијааам сега. Не до 10ч де, ама убаво спиеме навечер.
    За следна бременост, живи здрави хахахах

На Baby warrior, Vegegirl, pikachu2 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    276
    Различен е уморот од неспиење во бременост и со бебе. Мене дефинитивно во бременост неспиењето мноогу повеќе ми влијаеше, со бебе некако полесно се издржува.
    А исто во бременост по цели ноќи не спиев, накај 5-6 успевав малку да заспијам и да врзам некој саат сон.

На Noemi, pikachu2 и Anie93 им се допаѓа ова.
  20. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.889
    Допаѓања:
    5.943
    @mama11 да се пријави како е?