На сламка се држам од вчера и нервно и телесно. Денес осеќам таков притисок доле и бебево мислам дека е цело во бешика ќе умрам. Нешто испонастинав плус си викам сега да реши да излезе со која сила ќе го извадам
Исто и јас не се прочистив, немаше време кај мене. Но бараат, на патолошка жените кога одеа на царски им кажуваа вечерта да се прочистат, верувам дека и за природно е исто доколку имаат време .
Каде да најдам чепчиња дуклолакс? Барав денес се некои трети ми нудат. Има врска или? Демек овие дуклолакс биле појаки.
И мене ме стиска доле многу цело време трчам во тоалет мислам дека се помочав. И јас сум како затната купив марисол колку да се лажам дека нешто ставам да можам да дишам
Поздрав женски, јас се породив вчера, родив за прв пат и тоа ќеркичка. Термин ми беше 4ти декември, но отидов рано нормално од незнаење до кој степен одат болките и од страв да не отидам касно и ми дадоа инфузија и се отворив за краток период од 1 час од 3 до 7 прсти па после знаев дека ќе ми е мака кога беа на 2-3 минути болките и си побарав епидурал. Среќа што фати инаку ќе го видев господ по пижами дека распукав многу. Туркањето и шиењето не ги ни осетив а другите болки скроз ги заборавив кога си го видов моето слатко бепче. Ви посакувам полесно породување иако моето не го сметам за многу тешко.