11000 е стварно многу и тука дефинитивно треба терапија. Јас си реков како може докторкава моја на 1900 да не се замара (а и дома мајка ми мислам уште повеќе повеќе паника ми крева со резултативе), ама тоа е, ќе измерам пак за некоја недела па се надевам дека нема многу да скокнат до крај.
Ако може некој да ми објасни околу породувањето на ГАК. Каде чека сопругот за време на породувањето ако е царски? Дали докторот излегува некаде да го извести по завршувањето? Исто ако си платиш апартман и се дозволени посети, како сопругот доаѓа? Пошо денес на преглед првпат воопшто не му дозволија обезбедувањето да влезе во зградата иако до сега е влегувал на сите прегледи
1900 vo 31va nedela ne se mnogu visoki didimeri voopsto.Ne gi tretiraat so nisto.Samo pametno e da si napravis lroverka da ne se kacuvaat.Nisto ne e strasno.8000 mi bea mene prethodnata bremenost.A sega pa eve 35 nedela 1400 mi se.Samo opusteno super ti se ama sledi si gi
Зависи од обезбедувањето дали ќе го пушти внатре да чека или надвор. Јас бев случај итен царски, примена на ПИН претходниот ден, ми ставија провокација, лошо цтг и мораше итен царски, никој незнаеше немав време ни да се јавам. Откако заврши царскиот рез ме вратија пак на ПИН самата се јавив на мм да му кажам дека се породив. Инаку маж ми на работа беше. Посета нема освен ако не си сместена во апартманите. Јас како што видов тие што беа во апартманите цело време имаа посети, мислам дека кажуваа дека се во апартмани и им дозволуваа посети секој ден.
Надвор чека, или дома. Нема влегување, доктор не знам, без врски не известува. Ти го носат телефонот во шок соба можеш одма да пишеш реално сама. Во апартман си доаѓа горе на врата од акушерија и го пуштаат, може цел ден да седи во соба со тебе ако сака, 100 еур од вечер за сама да бидеш кошта. За прегледи да, зависи од обезбедувањето ама во принцип не пуштаат, зошто и онака е гужва. Или ако сака можеби може да го викнеш кога ќе влезеш ама во главно ги бркаат мажите од ходник.
Dobar den nova sum vo grupava, sakav da ve prasam dali nekoj do sega imal vo 8mata nedela od bremenosta malku krv vo iscedokot? Jas sum vo osmata nedela od bremenosta, I imam malku krv vo vaginalniot iscedok, se plasam toa sto rabotam 3 smeni plus so pusaci, da ne mu nasteti, prva bremenost mi e
Не би требало да е нешто страшно, но еден преглед да направиш нема да штети. Од друга страна сега се развиваат сите витални органи кај плодот и во ова тримесечје особено треба да внимаваш. Распрашај се во фирмата кајшто работиш за опција само прва или барем прва и втора смена или прочитај си закон за твоите права итн. Мислам дека не е во ред да работиш во 3 смени, а уште помалку во иста просторија со пушачи (што претпоставувам не е ни легално).
Treta smena po Zakon za rabotni odnosi ne smeat da te stavat.Izvesti go rabotodavacat deka si trudna, ako imas problem mozes da se obratis do Drzaven trudov inspektorat
9+4 денес . Бев на контрола денеска бебушка е супер , почнало да предка да мрдка веќе се гледа на ехо бебенце мало! Што вика докторката харибо мече утре нифти правам се надевам ќе бидат супер резултатите. И така девојки еден апдејт од мене Бидете ми добри и чувајте се Имајте убава вечер. мене оваа вечер ми беше посебна
Првото ми беше декември, со комплетче за новороденче што се тенките, мислам боди по долги и плик ќебе она ептен дебело што е. Хулахопки никогаш не носел. Секако само од болница до кола кратко време е надвор..
Моето прво бебе е Јулско, ова сега скроз контра и планирав шпикозна, панталончиња и едно дебело јакниче имам од hm. Инаку машко чекам ☺️
И јас се мислам. Планирам боди на долги ракави, шпихозни подебели, капче обавезно и со зимско ќебенце во транспортерот.
Здраво Читав дека многу идни мами во оваа недела го имаат истиот проблем. Имено 24 недела сум и деновиве послабо го осеќам бебе обично кога ќе легнев на лева страна,си клоцкаше бајаги се осеќаше. На 26ти бев кај матичната гледаше протоци,постелка,бебе се си беше во ред. Заради друг проблем бев и на гак утредента исто и таму ме прегледаа се беше во ред се симна и докторка од родилна ми кажаа дека дека е се во ред. Пробувам да останам смирена зашто го осеќам само не толку како претходно. Читав дека овој период влегуваат во фаза на раст и развој,спијат па си помислив и тоа да не влијае нешто.
Дојде и мојата пуканки на овој свет Синоќа накај 9 мислам беше ништо не памтам. Малку се измачивме ама битно сме добри