Пола бременост ми е со киселини не можам веќе изгорев во грлово, waya reflux stop не ми помагаат. Пробав неколку беше моментално океј, последниот пат нит моментално не ми помогнаа. Гледам гастрогард може да се земат едвај чекам да се раздени да тркнам до аптека ама ова што пишува вкус на ментол а мене и од лута мастика ме фаќаат… полудечу
Ќе пробам со се веќе, пробувај така демек не се издржува а се пробав и не е од храна, не јадам касно, не јадам количински многу, внимаам вкусови и пак. Подигната глава, седејќи @Milkiway
Ќе поминат кога ќе се породиме Иста сум..од воздух, од вода имам некогаш! Омепразол знам некогаш да земам, како прв најбезбеден лек е кај трудници, ама заприметив дека и тој ако не го земам на гладно ми е џабе..
И јас вчера дежурав, мислам ми изгоре грлото. И мене не ми помагаат кесичките, подобро ми е од рупурут.. јас вчера за ручек каснав ајвар и знам дека ми е од храна секогаш кога имам.. очигледно нема спас
А ако го облечам вака ќе му е ладно? Пример боди на долги дебели хеланки ова од горе и покриено во транспортер? Или ладно ке му е Јас првото јануарско во новороденче комплет и мече скафандер ако викате дека е ладно за таа опција ќе го облечам исто како првото. Пс уште се учам на женскиот род иако 2 пати ми кажаа дела е женско потсвесно мислам дека ке испадне машко на пораѓај
И јас да ви се придружам во клубот. Некогаш прво земам гастрогард, пола саат ми поминува и после тоа пак... Мислам дека оган можам да блујам во тие моменти од што се толку јаки. Јас исклучив кафе, редуцирав уште повеќе храна (иако и претходно не јадев многу) и ја поделив на многу мали оброци, да не речам на секој саат по нешто малку каснувам, ама не се прејадувам. Малце ми се намалија од ова, ама џабе, од ништо некогаш ми се појавуваат колку и да внимавам. Да можеше некако последниве месеци на fast forward да ги ставиме...
@hannybanny честитки, да е живо здраво бебе А дригите фала на споделување многу ми е полесно кога знам не сум сама, не сакам да сум кенкало за убаво е ама некогаш стварно ми е ту мач
Па што знам..мали се они, иако кратко е тоа до кока, и од кола до дома..имај плус скафандерче крзнено и ќе видиш тогаш најубаво, и сестрите ќе ти кажат
Не е твој проблем ако на нив им е многу. Има закон што те штити, дали ќе им е на нив многу или не тебе не треба да те засега ама ич. Мисли на себе и на своето дете. Ако крвариш одма кај доктор да одиш да треба да ти даде прогестеронска поддршка и да одмараш. Ќе си отвориш боловање ако крвариш не треба да одиш на работа само одмарање дома.
А да ти дадам совет како направив јас. Шпикозни најобични памучни и друго ќебиња било што, па дома преслекувај го дотерувај го. Што од болница ќе го спремаш. Мене мк беше во комплет од ваикики и ќебето нити се гледа што е облечено нит ништо. Во болница не правев слики. Дома го преслеков па го сликав Тоа ти е од што сакаш машко ај 3то
@hannybanny честитки, да сте живи и здрави @Anie93 и јас имав киселини одкај 31 до 34та недела, најмногу осеќав пред спиење, чувство како да ми гори нешто во хранопроводникот. Сега ги снема. Инаку дали некоја од вас се соочила во 35та недела со Ацетон во урина со еден + ? Шеќерот е добар, утре сум на контрола кај еднокринолог. Ми рекоа дека до еден + е дозволено, но сепак сум загрижена.