I jas bev so istata maka vo bremenosta katastrofa cela bev naikrena i so bubulici... Eve sega ne sum bremena ama.od togash mi se poremete i katastrofa sum Dobro jas od puberterot si imav ama samo crnki sega Bljak !
Мили женички јас не направив ништо утре за амниоцитеза не работат дури другиот вторник само во вторник правеле, како ке чекам цела недела господ знае ама знам дека ке биде се во ред чуствувам мајчински инстикт никогаш не лаже.
Мамичкии здраво одамна не сме си пишале сакам да ви кажам дека сум си супер, а околу 20 ќе одиме бебушот да му го слушнеме срценцето ве гушкам
@♡BuBaLe♡ sto idiot ke bese toj tvojot maz..zarem nema obzir deka doma ima 2 deca i bremena zena,ne mi se veruva,i taa kelnerkata e kriva no od sekogas postojat takvi zeni tuka najkriv e mazot tvoj,jas ne bi mu cutela a uste pomalku bi trpela,razgovaraj i so tvoite i so negovite roditeli,koga vujko mi i pravese vaka na vujna mi,baba mi i dedo mi go izbrkaa od doma,mu trebase vreme i godini da se oporavi,sreka vujna mi e mnogu dobra zena istrpi se,a na tebe ne ti sovetuvam da trpis zasto toa trpenje vujna mi ja kostase nejzinoto zdravje. Inaku jas sum deneska tazna,maz mi zamina pak na pat...zdravje duri krajot na dekemvri si ide,moze i bebceto ke bide do togas rodeno..navistina neznam,tesko mi e no nema drugo resenie..mnogu mi nedostiga no tuka se sin mi koj postojano me baknuva i kazuva kolku mnogu ja sakal mamicka a bebusot vo meseto na mama so klocanje kazuva deka i toa e tuka da me tesi
@MargaritaD^2 sega bi trebalo da sum veke 4 i pol nedeli..cekam da se sluci nesto no seuste nema nisto... samo nekoe malo krvarenje...so svetlo bleda crvena boja bez bolki ..utre odam na ginekolog da me vidi na eho.Se se lucuva so pricina taka i ova...mi rece ke se pustis i se pomiriv so toa..
Sto ubava reklama gledav na MRTV za zastita na pravata na bremeni zeni od rabotodavacite. Ama za zal samo reklama ke si ostane,vo praksa nisto od toa
Само да ве поздравам, ве читам ама немам ништо паметно да кажам. Bubale како си денес? Многу ми е жал за тоа што ти се случува, гледај си ги дечињата и биди силна за нив.
Јас пак од вчера приметив дека едното стапало ми е поотечено од другото. Што може да е? Дали дела сум 37 недела пред крај па свашта ми се случуваат.
@m.i.g @kiki4kablondy да не ве плашам ама кога читав кога да се јавите на гинеколог во случај на отоци пошто и јас бев потечена во нозете пред 1 месец пишуваше и ако едната нога е по потечена од другата. Мене исти ми беа ама премногу потечени и ми мереа притисок давав мокрача за протеини во урина и за среќа се беше ок 2 дена што попушти жешкото ми се намалија отоците барем личат на стапала сега
Toa se otoci mili moi ne se grizite normalni se vo bremenosta pogotovo vo posledniot mesec i plus zeskoto si go pravi svoeto.Miruvajte poveke i ako veke preterano vi se oteceni noze,race pobarajte lekarska pomos.pozz
Uste li vazi praviloto za potvrda za krvna grupa za pogogjaj? Vo petok ke me primaat vo Cair, a mene sega mi tekna deka so kerka mi koga se poragjav mi ja zadrzaa potvrdata. Go ima toj podatok bre i na licna karta, i na vozacka i sekade, ke me teraat sega pred porogjaj da se bockam? Sto imam edni losi veni, za dve kapki krv ke mi gi ispukaat site, pa ke se slikam posle vo sala infuzija kaj ke mi stavat. :'(
Мешиња како се справувате со киселините. За 5 дена влекувам во 6ти месец и ме убија киселини. Некој ми препорача да пијам рупурут, ама не знам дали смеам. Не се трпи веке.
Читав дека многу помагало да се изгрицкаат 5-6 зрнца жив ориз кога ќе имаш киселина или неколку зрнца леблебија... не би требало да е штетно па пробај!