1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.250
    Допаѓања:
    25.601
    Пред една недела си била 4 недели и е прераноо за симптоми како гадење, мачнини. Може нешто друго било.
    Тогаш плодот само што се закачил во матката.
    А за да се осеќаш трудно исто е премногу рано. Баш така ќе се осеќаш кога ќе почне да расте меше и да осеќаш удари.
    Инаку и без никакви симптоми да си е скроз нормално и биди среќна.

На Hulkgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.433
    Допаѓања:
    19.304
    До коллку саат се земаат резултатите за крвна група во државна да не знаеш случајно?

3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.831
    Допаѓања:
    17.674
    Сто пати прашав јас, читав низ групава имаше ама дали има некој потазе што му се десило. Вчера имв повеќе крв кога плукнав денес гледам во точки на два пати, читав миже да е од многу јаки киселини. Пишав на гинекологот дали е можно од киселини вика да ама сепак и брис да земеш…. Сега споен викенд кок ќе седи до вторник со страв ;(

4. Skarche

Skarche Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Јас накај 18:30 бев, мислам ми кажаа до кај 20:00 дека може, не сум сигурна баш:)

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.433
    Допаѓања:
    19.304
    Тенкс ќе си ја пробам среќата попладне :D

На Skarche му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.433
    Допаѓања:
    19.304
    Како си плукнала крв, се закашла па плукна? Или од непца при миење заби?
    За точките видот може да слабее во 3то тромесечје и ја гледав точки.
    И зошто чекаш до вторник за брис и каков? Пошто приватниве лаб работат утре

7. Anastasia579

Anastasia579 Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2025
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    53
    Зошто брис? Можно е да е од киселини.. ама гинеколог тоа не ти го решава.. гастроентерохепатолог консултација.. или пулмолог

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.831
    Допаѓања:
    17.674
    Не сум се изразила убаво, во плунка имам крв ама баш ко ресички и точки, се слушнав со гинекологот вика можно е од многу јаки киселини. А брис ми рече од грло да да не има евентуално некоја бактерија :)

На Anastasia579 и Milkiway им се допаѓа ова.
  9. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.831
    Допаѓања:
    17.674
    па ми рече да провериме да не е од некоја бактерија евентуално иако и она мисли дека е од киселини. Почнав денес со гастрогард и да се молиме дека ќе биде добро уште 3-4недели да се издржи :D

На Anastasia579 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.250
    Допаѓања:
    25.601
    Утре работат лабараториите. Негативен ако е истиот ден ќе ти стигнат рез. Биотек Ѓорче и недела работи.

11. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    314
    Јас кога повраќав киселини исто ми беше, обавезно имав крв. Дури и кога не ги повраќав, плукав крв кога миев заби. Мислев дека можеби од непцата ми е, но кога немам киселини, немам ни крв. Така да, си поврзувам се со киселините.

12. Anastasia579

Anastasia579 Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2025
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    53
    Ме исплаши хахаха
    Ох, се надевам ќе ти помогнат :l:

13. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    300
    Јас имав крв исто како што кажуваш, ептен се исплашив и отидов на ургентен ама таму исто ми кажаа дека од киселините е, дека желудникот бил многу изиритиран. После тоа, едно време и повраќав од киселини, па од тоа и капилари ми пукаа, па исто крв.
    Откако се породив, се магично исчезна.

На Anastasia579 и Anie93 им се допаѓа ова.
  14. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    720
    Честитки.:l:

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.831
    Допаѓања:
    17.674
    а во бременоста земаше нешто?

16. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    720
    7 дена постпартум немам веќе киселини.:) Сакав да ве прашам вие што сте тазе породени дали имате отоци на нозете и колку време? Во бременост немав изразено отоци дури сега имам.

17. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    1.434
    Јас имам од Жан Митрев, со првото имам од државна.

18. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    440
    Допаѓања:
    377
    Јас се породив во жан митрев они таму не признаваа од друго место крвна група му беше во пакет за 1 саат добив инфо на маил

19. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    666
    За тие што планирате да се породите на ГАК еве ви го моето искуство:
    Ме примија на паталогија - тука условите се можеби најдобри. Чисто, топло и прељубезен персонал. За сите од патологија од доктори, сестри, болничарки и чистачки немам коментар оценка 10.
    Родилна сала: е тука почнува кошмарот за жал. Кај има човек ненормални болки таму никој не го слуша и делот со анестезијата не е баш така. Јас инсистирав на анестезија до последно не добив. Ти викаш никој не те слуша едноставно чекаат да се отвориш и да бидеш спремна за бокс.
    Јас за жал на крај завршив царски па секако бев боцкана.
    Интензивна нега царски: персоналот љубезен и услужлив. Буквално влегуваа на 10-15 минути да проверат терапија и дали нешто ви треба. Ви даваат одговор на секоја информација. Презадоволна.
    Собите за пост породување се солидни. Чисто е, ме изненадија дека многу често поминуваат за дезинфекција на подови во сите оддели и дезинфекција на тоалетите исто секој ден.
    Е тука има сестри и сестри. Едни помагаат едни се прават дека не гледаат и слушаат. Зависи како ќе ви се погоди.Ама во глобала беше ептен солиден односот не можам да се пожалам.
    Доаѓа сестра ви покажува како се дои бебе, па како се менува памперс. Доаѓа друга сестра ви помага да се истуширате. Редовно ве прашуваат дали ви треба чисти чаршави или спаваќа.
    Не земајте ќебиња, дуксери ништо не ви треба, прежешко е секаде на ГАК. Јас спиев со чаршавче и се будев жива вода.
    За храната, да малку е оскудна, лепче со јогурт, лепче со крем, супа, ориз, батак макарони, ама секако може да ви донесат за јадење не се секирајте ни за тоа.
    За сите што мислите дека царски е полесно од природно се лажете.
    Почнав јас природно факт е дека многу многу ме болеше и мислев дека ќе умрам, ама и болките после царски не се заебанција. Секое станување од кревет е ужасно болно. Бебе не можеш да земеш. Се плашиш да не пукнеш конци. Природно породените на бокс урлаат, да, ама после породувањето немаат мака.
    Така да размислете добро пред да решите за царски нема ништо царско во него.
    Во однос на доењето, читав тука многу мајки ги болело не сакале да дојат. Па таа болка од доење и не е баш болка. Така да пред да пробате не се откажувајте.
    Така да ГАК според мене е 7/10 единствено лошо е тоа што сепак таа анестезија не ја даваат баш така лесно. Да оди и тоа полесно не би се мислела многу за пак тука да дојдам.
    Како и да е нека е со лесно на сите идни мамички ова мора да се помине, после секако се се заборава.

На Fudbalgirl, Cherry333, MorskaSirena и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    300
    Пиев од ќесичките од типот на Стопрефлукс, Рефлустат...ама мислам дека за џабе ги пиев. На ургентен и омепразол ми препорачаа неколку дена, ама и од тоа немав некое значително подобрување.