Не знаеја тоа на почеток да го констатираат, мораше болки да трпиш.. И јас со второво мислам ради тоа не се породив природно зошто првото беше доста помало, 3 дена ме "провоцираа", се запнале си родила едно природно пак ќе родиш. Епа не бива секогаш така, царски завршив. Иначе имаш среќа со сестрите што ти покажувале како се менува памперс и како се дои. Јас додека бев све намќори на акушерија, најлош оддел по мене. Иначе здраво и живо да ти е бебето, за 1 недела ќе бидеш како нова
Битно сте добри да е здраво и живо цел живот среќа да има бебо, но не можеа да констатираат дека имаш тесната карлица срамота те измачиле за да на крај видат дека имаш тесна карлица тоа и на прегледите се гледа кај мене со првото рекоа имаш голема карлица ќе родиш и Дете 5 кг го родив ама се изачивме и јас и бебо тоа е битно здрави живи значи Гак страшни се
Здраво мешиња, Ви посакувам лесна и школска бременост на сите. Знам дека темава е најактивна и затоа пишувам тука. Ако на некој му треба утрогестан (3 ленти има) и фолна киселина и може да си ги подигне во реон Карпош 1,2,3 или Тафталиџе во околината на Карпош, пишете ми, ги подарувам
Ја на твое место 0/10 би ги оценила како може да не знаеле уште на ехо во 9ти ме следеа к баш ми рекоа 39та ако влезеш и не се породиш природно ќе одиш царски пошто големо ќе е... нема везе, жал ми е што си истрпела се тоа за на крај дополнително царски греота и за тебе и бебето доживува непотребен стрес во џелиот процес
Провери си д димери да не ти се високи... Јас па висок притисок качив пред два дена 140 со 90 брзо се спушти, вчера пак... А цела бременост со низок има некој така ?
Дали е нормално во втпро тромесечие ова? Веднаш под папокот од десната страна се чуватвува поиздигнато малку за разлика од левата, а и го чувствувам бебето дека таму мрда се на таа страна?
Нормално е. Кај мене е така од левата страна и особено ако стојам подолго повеќе се испакнува. Најверојатно или бебето или самата матка притиска таму повеќе. Само следи го да не се зголеми и ако видиш промени обавезно извести гинеколог бидејќи како ќе навлегуваш во трето тромесечие повеќе ќе прави притисок.
И јас имав исто крвава трага во плунката 2-3 пати, ама кај мене беше од надразба од повраќањето на почетокот на бременоста. Да си земеш еспумисан или слично за киселините, и да не се грижиш.
Majki, tie sto imate kupeno gnezdo za vasite bebinja, dali go perete ? ili vo masina da go stavite, na raka... nesto mu pravite li ?
Јас имав што не му се вади навлаката, го ставив во машина, не сакаше центрифугата да го исцеди дека многу големо, не можев да го исушам никако и го фрлив. Од поголемото дете ми беше..
znaci masina odpagja od ideja... i na raka mi e strav da go peram kje nemoze da se iscedi kako sto treba
Јас моето во машина го исправ на 40С без проблем. Само моето не е со плетенки него обично полнето. Слично на ова.