Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    703
    Јас мислев дека царски е полесно ама верувај не е. Не можам нормално да функционирам а веќе една недела помина. Ме боли на стани седни. Дете во рака долго не можам да држам ме боли грбот. Ужасно болни се и породилните болки ама жената што ми беше цимерка на ГАК вториот ден трчаше а јас од кревет не можев да станам. Барајте си анестезија. Се е полесно ако ви дадат се разбира. Зависи кој ќе се падне на смена.

Последна измена: 10 декември 2025 во 08:55
    На Anastasia579, rainbowec и Astrum.Obtutus им се допаѓа ова.
  2. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    703
    Едниот начин ти ставаат вагиналета, другиот едни цревца со балон што треба да пукнат. Не знам како решаваат кој каква ќе добие знам дека и двете вршат работа за да се отвориш. Мене ми ставија вагиналета за 3 саати стигнав до 7 прста. До мене жената и ставија балон она за 3 саати ја качија на бокс. Ама мислам дека се зависи од жената, карлицата.

3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    17.728
    јас си викам како и да е еден ден е од животот тоа и ниту мислам на тоа, ниту читам и така немам страв. Џабе мислиш нит ќе знаеш како е нит можеш да смениш нешто

На Anastasia579, Moon lovers, rainbowec и 3 други им се допаѓа ова.
  4. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    703
    Мене ми беше намалена плодовата вода од 24 недела. Паниката беше дека ќе се породам предвреме. Останав на боледување со строго лежење и пиење многу течности. Се породив во 41 недела. Немој да се секираш. Пиј течности многу. Мене ми варираше цели два месеци од 6 до 8.5 не смее да падне под 5. Тогаш ќе мораш да лежиш на паталошка и да те следат.

Последна измена: 10 декември 2025 во 08:57
  5. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    518
    Допаѓања:
    724
    Напоните ги осеќаш болките не како ш
    Напоните ги чувствуваш болките не. Јас отпосле и почнав и помалку да ги чувствувам, но го истуркав некако. Веројатно ќе ти ја намалат ако не ги чувствуваш можеби е подобро. Инаку ако почните во прав момент не би требало да е проблем. Можеби е најдобро веднаш штом ќе почнеш да ги чувствуваш и да не се чека да делува целосно епидуралот па да ти ја намалуваат.

6. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    568
    Си има и природното болки да те утешам малку еве 11 ден уште ми реагира раната доле до пред 3 дена вриштев од болки едвај со спрејот ми помина. За енергија уште немам лежам скоро цел ден... Се надевам се ќе биде подобро за брзо

На Astrum.Obtutus, Anie93 и hannybanny им се допаѓа ова.
  7. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    703
    Секој различно поминува. Ќе зарасне се ајде после нова година сите ќе сме како ништо да не било :)

На mama11 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    568
    И јас ги гледав у болница и си вкам алал да им е на овие какоо можат да се движат јас како на седмо небо со главата едвај ја држев да не припаднам :D Почна да се подобрува ама уште сум таква шантрива се надевам више ќе се оправам што побргу

9. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.016
    Допаѓања:
    8.007
    Само јас со балон и вагиналета се отварам 3 прсти, после со венски провокации, вкупно 3 дена не се отварам повеќе. Кога читам вака се осеќам како изрод :devil:.