Јас мислев дека царски е полесно ама верувај не е. Не можам нормално да функционирам а веќе една недела помина. Ме боли на стани седни. Дете во рака долго не можам да држам ме боли грбот. Ужасно болни се и породилните болки ама жената што ми беше цимерка на ГАК вториот ден трчаше а јас од кревет не можев да станам. Барајте си анестезија. Се е полесно ако ви дадат се разбира. Зависи кој ќе се падне на смена.
Едниот начин ти ставаат вагиналета, другиот едни цревца со балон што треба да пукнат. Не знам како решаваат кој каква ќе добие знам дека и двете вршат работа за да се отвориш. Мене ми ставија вагиналета за 3 саати стигнав до 7 прста. До мене жената и ставија балон она за 3 саати ја качија на бокс. Ама мислам дека се зависи од жената, карлицата.
јас си викам како и да е еден ден е од животот тоа и ниту мислам на тоа, ниту читам и така немам страв. Џабе мислиш нит ќе знаеш како е нит можеш да смениш нешто
Мене ми беше намалена плодовата вода од 24 недела. Паниката беше дека ќе се породам предвреме. Останав на боледување со строго лежење и пиење многу течности. Се породив во 41 недела. Немој да се секираш. Пиј течности многу. Мене ми варираше цели два месеци од 6 до 8.5 не смее да падне под 5. Тогаш ќе мораш да лежиш на паталошка и да те следат.
Напоните ги осеќаш болките не како ш Напоните ги чувствуваш болките не. Јас отпосле и почнав и помалку да ги чувствувам, но го истуркав некако. Веројатно ќе ти ја намалат ако не ги чувствуваш можеби е подобро. Инаку ако почните во прав момент не би требало да е проблем. Можеби е најдобро веднаш штом ќе почнеш да ги чувствуваш и да не се чека да делува целосно епидуралот па да ти ја намалуваат.
Си има и природното болки да те утешам малку еве 11 ден уште ми реагира раната доле до пред 3 дена вриштев од болки едвај со спрејот ми помина. За енергија уште немам лежам скоро цел ден... Се надевам се ќе биде подобро за брзо
И јас ги гледав у болница и си вкам алал да им е на овие какоо можат да се движат јас како на седмо небо со главата едвај ја држев да не припаднам Почна да се подобрува ама уште сум таква шантрива се надевам више ќе се оправам што побргу
Само јас со балон и вагиналета се отварам 3 прсти, после со венски провокации, вкупно 3 дена не се отварам повеќе. Кога читам вака се осеќам како изрод .