Tebe, srećo moja Tražila sam ja od boga Anđele, moj mali Ti si puzla koja fali Da se cela slika sklopi Da kô nikad život volim U jednom telu srca dva Ostvarenje mog je sna Tu, ispod moga rebra Raste centar sveta Ne znam još lik tvoj Već si život moj Ni mafija, ni vojska cela Čuvala ti bolje ne bi leđa Od prvog dana, pile moje Bićeš voljen ti za trojе бебе бр 4 ти благодарам што не одбра нас! те молам биди херојче и биди здраво. да ме израдуваат од нифти кога ќе се јават да кажат дека е се во ред! Ќе бидеш најсаакано! Ќе имаш две дади и еден батко блесав кој ќе те сака најмногу ама ќе те малтретира немормално малце ни е луд батко. а дадите ќе те чуваат и пазат како очите посебно најголемата дада другаата е мала нема да разбира толку многу циркузи ќе бидеме бебеее нашее само биди здраво денес 10+4 ,9+5 се буцнав за нифти се надевам ќе има доволно фетална фракција . со другите 10+0 правев имав 11.57. 12.96 % фетална фракција само за ќерками непамтам колку сум имала. Оваа неизвесност и изчекување ќе ме излуди
16+5 денес, бебе измерено 17+5. Стомачето дури 2 недели понапред, 18+4. Ме испрати скриен шеќер да испитам, па ќе одам утре. Колкави се шансите да е од порана овулација и порано зачнување? Позитивен тест имав со вечерна урина, 6 дена пред менструација. Некоја мајка со слично искуство? Цело време го мери 6-7 дена понапред, ама денес мешето ја замисли и затоа ми предложи огтт.
ќерками првата ја мереа така понапред една недела немав скриен. секое бебе е различно некое поголемо некое помало. една недела понапред поназад не е страшно таман си е не се плаши.
и кај мене е така од првото ехо, за 10-14дена бебе поголемко, исто мислеа скриен шеќер но немав. Јас не знамм како гинеколозиве прават паника кога секаде што ќе прочиташ до 2-3недели разлика е нормално да има. Кај мене дури нема ни шанса да е порано зачнато, евентуално да се зачнало да сум добила а да сум била бремена. Тие се мерките. На крај пак ќе порасне просечна должина и тежина нема да е џин
Цело време беше синко понапред со мерки, од сам старт. При крајот на бременост дури и 3 недели поголем ми го мереа. Скриен шеќер немав. Се роди со најнормална тежина и должина во 39та недела. Тоа што го мерат поголемко немора да значи дека имаш скриен шеќер. Ама штом те пратила, испитај си. Не губиш ништо. И онака тоа се испитува понатака. Со среќа мами !
Две недели понапред беше. А кај мене се знаеше точно кога е настаната бременост, бидејќи бев со инсеменација. Скриен немав. После си беше според неделите.
Да ти кажам ич не им верувај на мерките. За главчето на ќерка ми викаа дека е дури 3+ недели поголемо. Се роди со малечко главче сосема пропоционално со телото. Многу зависи и полижбата на бебето, а секако две недели се ништо
И јас да се пријавам дека на скрининг ми измерија дека е понапред бебето една недела. Правев испитување за скриен шеќер - немам, а после неколку недели се самото израмни со мерките. Ако се друго е во ред и ако немаш скриен шеќер не се оптеретувај непотребно.
Фала ви Докторката баш кажа, коските му ги мерам точно за неделите, ама мешето 2 недели понапред. Вели, да не го хранеш повеќе, ај ќе провериш скриен. Тежина околу 197 г. исто и тоа над 'дозволеното'. Ќе правам утре, па белким ќе ја задржам во мене течноста. Шесто сетило ми кажува дека ќе имам лош резултат оти ич не внимавам и покрај тоа што имав некои варијации, падови на шеќер што јас малку неодговорна, недоиспитав.
каде ќе правиш? Не е толку гадно И јас ичччч ме внимавав па си беше резултатот добар. Не се грижи пред време Инаку уз пат да прашам. Влегов во 36та и прекинав со утрогестанот(конечно јееееј, од 6та недела го зимав со пауза од 4/5недели) и сега почнав вагинален секрет пообилен. Претходно мислев од вагиналетите. И грбот почна и подоле да ме боли, и под десно ребро и се вака ли е последниот месец?
Така е... Јас цело време мислев ми теке водењакот. Ама баш баш секрет. Ставав утрогестан претходно ама и кога престанав деветиот месец пет пати гаќи менував у ден.
и јас денес така филм си направив викам ете секрет, кичма боли. Да не се деси одма у 9ти, нека поседи уште две недели бар
Ани јас секој втор ден идев на цтг.. Мислев ете тоа де болките ќе испадне бебево..Ама кога дојде време сфатив дека ниту тоа биле болките ниту така лесно испаѓа бебе
Здраво девојки, од кога почнавте да се мачкате со масло против стрии и од кои производи сте задоволни? Јас за некој ден ке влезам во трети месец фала
Време е да почнеш. Јас користев и на мустела, поскапо е а многу брзо го трошев и на baby love од дм џабе пари е. Го фалат и путерот на hipp, но не сум го пробала.
Паметно! И јас ништо не читав во смисла лични искуства, темата “породилни приказни” никако не ја отварав. Зедов само еден курс чисто да се информирам како се одвива процесот и од прилика што да очекувам. Само позитивна мисла, слушај насоки на акушерките и докторот и ќе си биде.
Значи и со прво, сега и со второ мака со хемороидите. Денес ми се толку големи, а утре влегувам во 39та и таков страв ме пука не сте свесни. Буквално не можам два чекори да направам. Мачкам на фрезидерм маста таа ептен ми помогна после прв пораѓај, ама сега ми се големи и пред пораѓај - а не да се породам пример денес утре
Devojki da nemat nekoja tableti LETROSOLE mi trebaat uste 3 a ke treba da e kupa cela pakovka od 2,900 den
Ајде лесно ќе поминеш сега со две туркања бебо ќе излезе нема мн да ти се активираат мене факту ми помогна со првото си заработив огромен сеа со второ ми се активираше пред пораѓај ама после пораѓај немав мака