Леле не знаеш колку е голем, а тек кога ќе треба да туркам и по туркање. Буквално не можам да направам не чекор, туку вртење од лево на десно без болка. НЕРЕАЛНО БОЛНО
Јас го користам на Weleda, 32 недела сум, до сега немам ниту една стрија. Не е дека имам и некој преголем стомак, така да не знам искрено дали делуваат маслата, или сепак е до генетика. Секако вреди да пробаш
Јас користев од алверде масло чат пат нередовно имам неколку стрии во долниот дел на стомакот и на бутовите неколку. Суптилен нежен мирис и океј се впива, убав е и путерот од истата линија. Да си потенцирам дека си имав и пред бременост на задникот скоро секогаш така да јас многу не верувам дека нешто спектакуларно помага.
Дали цела бременост те мачи или сега брзо ти се активира? Јас од пред бременост имам, да не се урочам еве 38ма недела не ми се активирал ама многу ми е страв од болката од хемороид, нема нешто по лошо
Оваа бременост од 7ми месец ќе се појават па повлечат. Ова е втор пат со вака големи и болни да бидам оваа бременост, само што сега треба да раѓам секој момент и уште само ова фалеше, ко да не е доволна другата болка
Офф.. да пробаш со факту ако смее? Јас од Србија набавував пред да останам бремена апчиња detralex господ да ја поживее жената што ми ги препорача. Види барем дали смееш после пораѓај да ги пиеш (ако планираш да доиш)
Гастрогард колку време треба дс се користат? Некои денови сум со 3, некои со 2, некои без ниедно можам да пројдам ама дали има време колку треба да се користат. Се заборавам дс прашам
Здраво и мене ме интересира за хемороиди во бременост а исто така јас имам и фистула ли фисура ли многу знам што е важно многу боли како расцепено во внатрешноста на анусот а сум трудна 3ти месец и понекој пат знае да ме заболи и трае по една недела и повеќе. И си размислувам кога ќе дојде време за породување немој тоа уште повеќе да се распука незнам ме фаќа страв уште сега ке правам царски ако е така.. Дали и некоја друга членка освен хемороиди го имала истио проблем како мојот да ми дадете некој совет што да мачкам да користам а планирам да идам и на доктор за хемороиди да го прашам
Јас едно со киселините, а и плус имав некоја друга мака што завршив кај гастроентеролог пред некоја недела и ми кажа дека по потреба можам да земам Гастрогард колку мислам дека ми е потребно односно секогаш кога ќе имам јаки киселини. Нема конкретно дозирање (не се земаат на редовна основа туку по потреба) само да не се претера повеќе од 4-5 таблети дневно.
Јас исто гастрогард користам за јаки киселини, туку речи цела бременост, многу краток период ваја кесички земав зошто немаше гастрогард во аптеката. Ретко со ниедно на ден, почесто по едно или две преку денот, без нив искрено не знам како ќе преживеев, особено ноќе. Кога прашував истото ми го кажаа како и на @poker_face .
Dali moze nekoja majka taze sto se porodila vo sistina da mi kaze sto im davaat od tamu, sto treba da se nosi, dali pomagaat tamu za da te naucat okolu doenje, vo vreme na posetite mazot kolku moze da sedi, kolku moze da doagja, kolku pati go nosat bebceto vo sobata so majkata i takvi raboti
Најдобро откако ќе се породиш. Јас имав фисура ама не во бременост. Правев интервенција во Ремедика со општа анестезија. Мораш да се консултираш со доктор за овој проблем.
Бидејќи по активна е темава да прашам од искуство да каже некој. Ми најдоа коагулуми во матка после 2 недели од пораѓај ми дадоа капки да се исчистам метилергометрин ми рече надој го па напиј се капки. Смеам да го дојам со капкиве? го читав уптаството ме фати страв... И ако сте го доеле после колку време од испиените капки го доевте?
Мене ваја многу ми беа грди на вкус на помислата од нив ми се повраќа сега гастрогард некогаш ми помага, некогаш не. На следна контрола ќе побарам нешто друго зошто мислам веќе ќе почнам да повраќам колку се силни киселиниве
Бев на преглед и одбив да останам 6цм отворена им реков ќе одам Пон да раѓам ако остане до тогаш за малку да ги смирам хемороидиве. Е сега стварно потврдувам дека сум ендемски вид со 6 прста дома замината си кулирам без болки
Погадно ми беше од првата бременост, ама се трпи. Направив денес, ќе чекам резултат па ќе барам мислење од вас после. Инаку не сум од Скопје во мојот град правев, со три боцкања.