1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.482
    Леле не знаеш колку е голем, а тек кога ќе треба да туркам и по туркање.
    Буквално не можам да направам не чекор, туку вртење од лево на десно без болка.
    НЕРЕАЛНО БОЛНО

2. Skarche

Skarche Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Јас го користам на Weleda, 32 недела сум, до сега немам ниту една стрија. Не е дека имам и некој преголем стомак, така да не знам искрено дали делуваат маслата, или сепак е до генетика. Секако вреди да пробаш :D

На Nala1806 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    725
    Јас користев од алверде масло чат пат нередовно имам неколку стрии во долниот дел на стомакот и на бутовите неколку. Суптилен нежен мирис и океј се впива, убав е и путерот од истата линија. Да си потенцирам дека си имав и пред бременост на задникот скоро секогаш така да јас многу не верувам дека нешто спектакуларно помага.

На Nala1806 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    111
    Дали цела бременост те мачи или сега брзо ти се активира? Јас од пред бременост имам, да не се урочам еве 38ма недела не ми се активирал ама многу ми е страв од болката од хемороид, нема нешто по лошо

5. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.482
    Оваа бременост од 7ми месец ќе се појават па повлечат.
    Ова е втор пат со вака големи и болни да бидам оваа бременост, само што сега треба да раѓам секој момент и уште само ова фалеше, ко да не е доволна другата болка

На Moon lovers му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    111
    Офф.. да пробаш со факту ако смее? Јас од Србија набавував пред да останам бремена апчиња detralex господ да ја поживее жената што ми ги препорача. Види барем дали смееш после пораѓај да ги пиеш (ако планираш да доиш)

На pikachu2 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Макаронкаа

Макаронкаа Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    59
    Дали овој производ е безбеден да се користи за време на бременост?

Прикачени фајлови:

8. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.861
    Допаѓања:
    17.777
    Гастрогард колку време треба дс се користат? Некои денови сум со 3, некои со 2, некои без ниедно можам да пројдам ама дали има време колку треба да се користат. Се заборавам дс прашам :sweat:

9. Orhideja 93

Orhideja 93 Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2025
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    Здраво и мене ме интересира за хемороиди во бременост а исто така јас имам и фистула ли фисура ли многу знам што е важно многу боли како расцепено во внатрешноста на анусот а сум трудна 3ти месец и понекој пат знае да ме заболи и трае по една недела и повеќе. И си размислувам кога ќе дојде време за породување немој тоа уште повеќе да се распука незнам ме фаќа страв уште сега ке правам царски ако е така..
    Дали и некоја друга членка освен хемороиди го имала истио проблем како мојот да ми дадете некој совет што да мачкам да користам а планирам да идам и на доктор за хемороиди да го прашам

10. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    3.865
    Јас едно со киселините, а и плус имав некоја друга мака што завршив кај гастроентеролог пред некоја недела и ми кажа дека по потреба можам да земам Гастрогард колку мислам дека ми е потребно односно секогаш кога ќе имам јаки киселини. Нема конкретно дозирање (не се земаат на редовна основа туку по потреба) само да не се претера повеќе од 4-5 таблети дневно.

На Anie93 и pravnicka_2604 им се допаѓа ова.
  11. pravnicka_2604

pravnicka_2604 Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.387
    Јас исто гастрогард користам за јаки киселини, туку речи цела бременост, многу краток период ваја кесички земав зошто немаше гастрогард во аптеката.
    Ретко со ниедно на ден, почесто по едно или две преку денот, без нив искрено не знам како ќе преживеев, особено ноќе. Кога прашував истото ми го кажаа како и на @poker_face .

На poker_face и Anie93 им се допаѓа ова.
  12. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    284
    Dali moze nekoja majka taze sto se porodila vo sistina da mi kaze sto im davaat od tamu, sto treba da se nosi, dali pomagaat tamu za da te naucat okolu doenje, vo vreme na posetite mazot kolku moze da sedi, kolku moze da doagja, kolku pati go nosat bebceto vo sobata so majkata i takvi raboti

На Vegegirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    790
    Допаѓања:
    1.087
    Најдобро откако ќе се породиш.
    Јас имав фисура ама не во бременост. Правев интервенција во Ремедика со општа анестезија. Мораш да се консултираш со доктор за овој проблем.

На Макаронкаа му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    589
    Бидејќи по активна е темава да прашам од искуство да каже некој. Ми најдоа коагулуми во матка после 2 недели од пораѓај ми дадоа капки да се исчистам метилергометрин ми рече надој го па напиј се капки. Смеам да го дојам со капкиве? го читав уптаството ме фати страв... И ако сте го доеле после колку време од испиените капки го доевте?

15. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.861
    Допаѓања:
    17.777
    Мене ваја многу ми беа грди на вкус на помислата од нив ми се повраќа;( сега гастрогард некогаш ми помага, некогаш не. На следна контрола ќе побарам нешто друго зошто мислам веќе ќе почнам да повраќам колку се силни киселиниве:sweat:

16. Delilah90

Delilah90 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2020
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    34
    Мене ми одобрија омепразол кога ептен не можам да издржам

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.482
    Бев на преглед и одбив да останам 6цм отворена им реков ќе одам Пон да раѓам ако остане до тогаш за малку да ги смирам хемороидиве.
    Е сега стварно потврдувам дека сум ендемски вид со 6 прста дома замината си кулирам без болки

На hannybanny, Moon lovers, Cherry333 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    589
    и јас до 8 бев без болки е после :D

19. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.861
    Допаѓања:
    17.777
    Само ако си со пукнат водењак тогаш те задржуваат? Абе валјда си среќник со 6прста без болки :rofl:

20. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.362
    Допаѓања:
    11.990
    Погадно ми беше од првата бременост, ама се трпи.
    Направив денес, ќе чекам резултат па ќе барам мислење од вас после.

Инаку не сум од Скопје во мојот град правев, со три боцкања.