Важи правилото на мајчината книшка треба да имаш печат со крвната група ако не пред пороѓај ќе те боцкаат за жал или пак среда земи упат за четврток за петок да имаш печат. Со лесно петок чекаме мекици
Guastro guard исто смееш да ги шмукаш, рупрут смееш, жив ориз, или сода бикарбона со вода.... @elena.mak Ти важи потврда за крвна група со печат на неа или потпис, значи ако си чуваш картонче од возачка или било што на кое што имаш потпис и печат ќе ти важи...а ако не треба да вадиш нова потврда. Јас демек бев да го видам бебето.,... ....и видов...СЕ само бебето НЕ Почнувам да ја мразам болницана... Да не познавам никој, поубаво ќе си поминам....вака не ме третираат ни како пациент Незнам што си мислеа дека од љубов кон персоналот одам или да си го видам бебето
И јас имам такво картонче мене ми рекоја дека ништо не ми важи освен печатот на мајчината со изговор дека на упатот има уште едно испитување ама за шо беше не се сеќавам.Можи секоја болница своја приказна барем докторот шо сакам да ме породи ми остави добар впечаток се надевам дека и за пораѓајот ќе го имам истот мислење .Не те примија на преглед тебе?
Еее мешиња, ајде ги изџвакав зрнцата ориз, па каснав јаболко и супер ми се намалија киселините, ама ми се отвори апетит. Сеа ке јадам аргета и пак одново.
Пишува и во мајчината ама не можам да разберам шо.Кога го прашав Тони дали ми важи картончето рече не мора да имаш на мајчината ќе ти дадам упат ќе си провериш заедно со антитела рече. Ти како си те снема некако овие дена зимница да не правиш ?
@m.i.g за крвна група ми напоменаа обавезно да носам од трансфузија потврда и обавезно документ за хив и хепатитите. А за овие тестови за антитела мене ми ги направија во склоп на крвната група и стојат назад на потврдата, а во мајчината ми е само печат за која група и фактор сум. @Едно Чупе да пишува на втората страна сега видов. Прават зимници по дома јас гледам и ќе јадам Тука сум ве читам редовно ама немам новости, освен што почнаа болките во колковите, странично грчеви се повеќе и потешко се движам. Ти како си, уште малку остана?
Не мора мајчина, само мора тие испитувања да ги имаш, инаку на извештаите што ги даваат се ти пишува во врска со бебето и бременоста дури и повеќе од во мајчината. А за ова прашај си пак, ако може од општа матична земи упат за на државно да испиташ пред пораѓај. Имам една пријателка без тие документи беше и пред пораѓај и ги направија, ама си доплати плус.
@kristina.k како темпирана бомба шо не знае за кога е темпирана битно 90% сум спремна за друго нека докупуваат другите доволно им ја олеснав работата и сега туку пратам симптоми преѓе прв пат да почувствувам поголема болка на десната страна од стомакот аха си реков почнува ама не се бунел само дека го уморив од шетање.А бара место за излез цела недела турка надолу машала ама уште го нема најдено.На право место чувствувам дека турка ама до сега безуспешно ама упорен е се гледа уште нероден . Значи на дегустирање си мене никој не ми рече за хепатит и хив изгледа на државна не бараат.Гледај да се движиш колку и да станува потешко едно време јас му брзав на мајка ми сега јас и викам абе не трчај ама со паткање по цел ден почнаа мајтап да ми прават дека на улица ќе се породам
@Едно Чупе со лесно да ти е, и на сите што се сега со термин, па после ќе се мислиме ние за октомври- ноември. Не ми се верува колку брзо поминува времето.
Леле мешиња за малку немаше веќе да ве дружам ...го рестартирав моб се чистев бришев ми кочеше и после да се укл на фемина кога и лозинката сум избришала...аааа јас не си ја знам ,3 саати се мислам и пробувам и ја погодив среќнаа мнооогуу Инаку да се пофалам уште 12 денаа и од 21 септ дефинитивно на породилноо бев на гинеколог денес и потврдивме...и ми препиша најмала доза метилдопа само по 1 за превентива за притисок,инаку времево опушти и немам ич отоци пресреќна сум...тенки нози и глуждеви хаха а и нз дали ви кажаб нема протеини во урина и плус албумини и тотал протеини нормални на работа замислете сууупеер цела недела идеа на проба за да најдеме замена за мене но на младинава не и се работии...и газдарицава се подобра кон мене ми помага многу и сфаќа дека јас сум незаменливаа хаха ама се одлучивме за една и од утре ќе почне да иде веќе од 10 одбравме голем поздрсв до сите мешињааа ве сакаам
Ии ќе заборавев гоолема благодарност до @Mariangel за дооолгоочекуваното германско чоколадо преубавоо беше фалаа
More ke se napravam na budalo, pa ke otidam so kumbsoviot test, tamu ima krvna grupa so potpis i pecat od transfuziologija. Odvaj cekam petok da dojde veke, iako imam cuvsvo deka vo cetvrtok ke me fatat bolki, ne znam zosto. Za kerka mi pogodiv tocno koga ke se porodam, izgleda i sega isto ke bide!
Mesinja ajde so lesno da si pominete site na koj vo se blizi terminot pa da ne izraduvate Jas od sabajle nekako stanav bez volja,mi nedostiga mm plus sinko cela vecer imase temperatura,proliv sega nema no go odnesiv sabajle na brza pomos go pregleda dezurniot i rece nekoj virus imalo mu stavija inekcija i vecer pak da odime a utre kaj maticnata.Bebuskata e dobra si kloca kaj mama.Pozdrav
@MilaP ah duso I jas sum isto Edna nedela od koga si zanimava mas mi I mi e pretesko, a prvite denovi mi bea uzas, no mora da izdrzime za nase dobro e
@♡BuBaLe♡,situacijata e losa sama po sebe 2 deca plus sega bremena, stom sega dodeka si bremena,prijatelkata e pobitna od tebe i tvoite deca,za natamu se znae kade ke zavrsi situacijata.Jas da sum ke si odam nema da si ni prva ni posledna na ovoj svet kako samohrana majka-toa e znaci samo moe mislenje i si kazuvam kako bi postapila jas vo takva situacija.Pozz mila i gospod neka e so tebe
Ви благодарам на вниманието кое ми го оддадовте, советите и грижата! Во основа лошо ми е, боли стега во грлото во градите во стомакот но не можам да се напијам апче за тоа. Три дена не јадев нити спијав, чим каснев повраќав, солзите мислам дека ги потрошив... Вчера завршив два пати на доктор, вечерта ми протече малку плодова вода но не ме задржаа туку на сррого мирување дома. Сега роа го правам, лежам и си ја бистрам главата, мора да мислам на ова бебенце кое го носам,го галам и одмарам, мм ќе ги храни, капи, шета децата.. Боли тоа што го дознав, но се тешам дека секое лошо за добро е и избирам да верувам на неговите зборови дека немало ништо повеќе и декс е избришана од неговиот живот. Ако продолжам да изтражувам,го следам, се расправам ссмо наредно на болница ама во психијатрија ќе одам и затоа главата горе, храбро и сталожено ќе живеам. Животот е таков и се се случува со причина , секој ќе го добие заслуженото и бог е милозлив кон тие кои препродуваат низ неговите искушенија. Да се отселам, да ги малтретирам децата и сл. не ни имам намера, тој им е татко и им е потребен,и да се разведам ќе мора да се шантаат и страдаат тие анѓелчиња кои се еднакво наши, само ќе страдам и јас и тие повеќе а нему ќе му дадам повеќе слободен простор и празен дом. А само сакам да го доближам уште повеќе до фамилијата и до мене, да му биде интересно кафето со мене и пријатно дома а не да сака да бега. Лесно е да растуриш нешто што цел живот си градел, само за еден збор и готово ќе е, но да одржиш е тешко... Ме чека голема одговорност, да го доносам ова бебенце и да се одржам стабилна и силна да го родам и да го раснам во љубов и мир. Ова е мојот дом, домот на децата, моето го правам и ќе го правам дури сум жива, а ако некој не цени о не сака да сподели со сила не бидува, па слободно што сака и кај сака!!!