Дали ќе се појават стрии или не, најмногу зависи од типот на самата кожа. Колку е посува толку е поверојатно да испука. Плус сега е зима па генерално кожата е посува. Јас лично најмногу се мачкам со маслото од ДМ на BabyLove ама во него имам додадено масло со витамин Е. И исто така пред да го ставам маслото ставам тоник со Centella Asiatica бидејќи има докажано дејство во подобрување на еластичноста на кожата (за позитивните ефекти на оваа билка во борбата со стрии имам пишано и во темата за стрии). Продавниците што продаваат корејска козметика имаат вакви тоници.
Така е, а додека дојдеш до тие пари колкава процедура треба да одиш со упат од мат. гинеколог на трансфузиолог па да ти даде извешај да ги купиш сите инекции одеднаш па да ги боцнеш да ти даде потврда матичниот гин. дека си примила па тек тогаш да поднесеш барање за рефундација до ФЗО. Јас дека со ин витро првите три месеци заеади ин витрото примав па како ги рефундирав не успеав, сега примам ради циркулација па според крвната слика од хемостазата ми даваат без проблем и ми ги сменија наместо клексани примам фраксапирин од 0.6 тие се уште поскапи. Претходниот месец кога бев на контрола и го прашувам докторот на трансфузија нели реце дир. на ФЗО дека до крајот на ноември ќе бидат на позитивна листа инекциите и одговорот на докторот беше дека тоа се лажги заради изборите… страшно е тоа на маката на многу луѓе не само трудници они си тераат политиките нивни…