И јас сум со болки од 36та, скоро секој ден, ретко да пропушти еве веќе 38+4. Си се спрема телото, ми рекоа да накачам магнезиум
јас не пијам баш суплементи редовно, апчиња не знам да голтам толчам и се ми е прегадно, исто и прашоците. Магнезиум два пати неделно дали пијам ама ќе пробам бар уште некој ден, од сите ми се гади леле ти си блиску јас пробував да манифестирам пораѓај во 38ма 39та хахахс па ќе видиме
Јас исто, башка што и имам лажни контракции мислев дека ке биде неделава јадев урми, ананас, чај од лист од малина и веќе се откажувам нека искочи девојчето кога сака, со лесно на сите што сме во исчекување
jas veke bev na prvo ctg vo 36 nedela.Ctg mirno,na vaginalen pregled skoro 2 prsta otvorena,a na eho plodovata voda namalena vo odnos na nedelata.Sledna kontrola. i zakazaa za 1 nedela. Ne znam sto vi mozelo da znaci skoro 2 prsta otvorena.Mene ova ke mi bide vtor poragaj,no prviot mi bese so provokacija
Кажувајте лек за заб, што можам да се напијам, 3 дена ме боли не се издржува веќе, пиев 2-3 пати парацетамол ама ништо. Ноќеска и температура качив.. 32гн сум
A да појдеш на стоматолог? Не мора трајно да ти го направи, нека го исчисти нека стави лек привремено за да не се мачиш и да не пиеш апчиња непотребно. Поголем проблем можеш да си направиш ако го игнорираш проблемот, отколку да појдеш сега да го поправаш. Јас со умникот имав проблеми (знам дека ми е за вадење) и баш периодов најде да ме боли. Појдов на стоматолог го зачисти, стави лек за да не ме боли и искрено се преродив после неколку дена болка. Се договоривме да го решаваме трајно после пораѓај. Инаку мојов стоматолог вика дека над 30та недена може да се пие и нешто појако за болка, дека не е штетно. Ама сепак за тоа консултирај си се пак ти со стручно лице.
Се јавив сабајле ми рекоа дека не смее да ми става анестезија бидејки била адреналинска и да чекам да поминат болките па да закажам термин да ме видат, а тука за термин се чека и по месец дена Ах што не сум во мк лелел ќе се мрднам
Јас бев на контрола(36+6), бебе според мерки како 39+4 одговара, 3550 гр ми рече, ми кажа и намалени протоци. Ми закажа контрола за една недела. Мене и вчера и денес тапо ме боли стомак како за добивање вело врем чудно осеќам и ко доле да ми стиска многу. Др вика може ќе не изненади бебе, термин беше на 7ми јануари… ќе видиме бар да направиме 38+0. И верувам на докторката па сега тоа р што е
Офф, баш ми е жал :/ ама треба да ти кажат што да пиеш за болки кога веќе не те примаат за поправка, и што ако не поминат?? Второ не разбирам како да поминат болките па да видат што е. Ако ти поминат болките која е поентата? Мислам не одиме на стоматолог само кога имаме проблеми, ама генерално и за тоа одиме. И трето, не мора за поправање анестезија да ти става, знам дека е болна поправка на заб без анестезија, ама и мене не ми стави, малце си потскокнав неколку пати ама издржав наместо да се мачам да се клукам со апчиња и да не можам да спијам по цели ноќи кои и онака не ги спијам како што треба. Да ти кажам да одиш на ургентно или приватно итн не знам каде си и какви правила важат. Ама ако ептен не можеш да издржиш да прашаш нешто од појакиве да ти дозволат да земеш.
Mozebi prasanjeto ne e za tuka no ke moze li nekoja mamicka sto se ima porodeno na GAK pozitivna na GBS da spodeli iskustvo, blagodaram .
Мене ми се гадеше од пренаталните витамини и самоволно ги прекинав во 36та . Има магнезиум од Doppel Herz, се раствара во вода и е како сокче вкусен.
Вода и ленено семе да проврие 10 мин, се цеди се пие. Исто е дозволен исландски лишај од фирмата Јадран.
Мене ми дадоа рупурут за киселини и најмногу ми помогнаа, вајата се одвратни и кај мене немаа буквално никаков ефект, од рупурутот за 2мин ми се решава проблемот и има подолго дејство барем во мојот случај.