Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Така ми беше со првото тешко и мачно едвај чекав да се породам. На пораѓај глас не пуштив, лесно пројдов...да вреди секако, ама 5год поминаа од тогаш затоа што јас од пораѓајот и бременоста не сакав второ. Едвај се одлучив... дај ми 5 деца ќе ги чувам само да не ги раѓам и дојам :D се надевам после пораѓај ќе пишам овде дека џабе сум се секирала 9месеци
    Уствари мене ми одговара да сум таткото :rofl::rofl::rofl::rofl:

2. Anie93

Anie93 Популарен член

јас се лутам дека таткото ништо не прави со неговото тело за да стане родител :rofl::rofl: и кога ќе ме прашаат како сакаш да се породиш, викам па ако може хх да го роди :hai:

во Ремедика може да си ги земам алиштата за излегување од болница со мене ? Или мора сопругот да ги донесе
    @Milkiway

3. Sneeze

Sneeze Активен член

Јас имам 2 царски сега сум за трето
    Царскиот не од што сакав ама заради висок крвен притисок за првото.Многу тешко се оправив ете на приватно бев Плоднос.За второто ми пукна водењакот и после 7 сати пак царски не можело оти првто е царски 2 год.се разлика .На државна одма станав.Ако не мора царски најубаво е природно.

Veki4kaa, Milkiway and Anie93 like this.
  4. Sneeze

Sneeze Активен член

Сега за третото прашувам дали можи природно после 5 год. е не никако оти сум била царски 2.Не било безбедно за мене.Тоа е мора да прифатам зашто немам избор.Пак царски не се плашам се да е во ред само.Уште е рано вгодина Јуни|-):D

Veki4kaa and Milkiway like this.
  5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Ми донесоа се после така ми кажаа. Можеш да имаш со тебе нешто ташна ама во предродилната ништо не ти треба. После кога ќе си во соба ќе ти качат се за излез. Бар така беше пред 5г

6. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Треба да воведат закон строго и мажот на пораѓај да присуствува дали сакал или неќел. Да видат како е да се роди дете! Оти има мажи не признаваат се инатат мислат е лесно!
    Можеби повеќе ќе ги ценат жените! Значи има исклучоци секоја им чест на таквите мажи!
    Мажот ми вика нема шанси пари да мк дадат на пораѓај нема да присуствувам ќе се инесвестам таму :D

7. EarthFire

EarthFire Популарен член

Дали е нормално да се има мускулни болки во 9ти месец, низ цел стомак и грб?
    Значи не се како менструални, толку како мускулни.
    Особено при лежење во иста позиција, значи не можам да спијам веќе. Како укочена, болки во грб, стомак и грчеви на нозете.

8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

И мојот така вика.За првиот пораѓај не ни можеше да влезе никаде, корона време беше. Со мене беше во соба на абортусот сега во 18 недела кој беше како класичен пораѓај, со породилни болки и се тоа, ама не го пуштија во сала нормално во таа ситуација. Блед беше ко крпа. Вика царскиот царска работа, влегуваш во сала демек и за 15 мин имаш бебе хахах. Не може да му се објасни дека и царски не е лесно и дека нема easy way out, тоа е тоа. Здравје Боже да ми даде уште едно дете има и он да раѓа со мене па ако сака и нека припаѓа таму:D И после кога некој ќе рече “понежниот пол” за жените ми се повраќа :D

Milkiway and Mumoftwo30 like this.
  9. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Нормално е ама земај и магнезиум, појачај доза

10. New123

New123 Активен член

Девојки денес бев на контрола, 37+2 сум, ЦТГ мирно. Но прв пат ми се појавија лакуни на постелката. До сега матичниот ми нема испитано Д-димери, ми рече утре да испитам.
    Мене сега ме фати страв, дали е опасно да се покачени Д-димерите овој период а да не сум покриена со терапија?

11. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Ја сум со лакуни 27 недела редовно испитувам ддимери се си е ок. Не знам 37нед+2 па ти ќе с3 породиш кај и да е. Ако не напредувало бебето до сега ќе видиле. Кај мене напредува се е ок само ете има лакуни

12. katce patce

katce patce Истакнат член

Огромни мускулни болки во стомакот, особено странично и околу пупакот, боли при лежење, при движење хаос а тек сум 29та недела
    Дали има некој искуство со појас за трудници?

13. New123

New123 Активен член

Бебето е понапредно за две недели, не заостанува во раст.

14. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Нормално е, пиј поголема доза на магнезиум.

15. katce patce

katce patce Истакнат член

Кој магнезиум го препорачуваш?