Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    3.927
    За два дена влегувам во 35 недела, ама периодов бебето е толку немирно што душата ми ја извади, буквално. Секој ден како да ми ги прередува внатрешните органи. Партал ми се и бешиката и ребрата умирам од болка од што ме клоца и турка таму цело време и генерално премногу мрда, се превртува, хиперактивно е.
    Прва бременост ми е не знам што да очекувам, дали е нормално ова вака што ми го прави секој ден?

На EarthFire му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ☆Ceceto☆

☆Ceceto☆ Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    195
    8 недела во бременоста дали смеам да пијам сируп од бел слез?

3. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    1.053
    Моето се убива од икање:D

Иначе, ич не се плашев од породување, во смисла прифатив дека ќе боли и не го мислев понатаму.
    Сеа што ве изначитав, ме навасаа стравови пред крај у пичку матер :worried:

Последна измена: 18 декември 2025 во 15:37
    На Milkiway и Anie93 им се допаѓа ова.
  4. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    600
    Такво беше моето прво бебе, не можев ни да спијам и ногата ми ја укочуваше цела не можев да одам :rofl: Кога ќе ти спадне стомакот при крај од бременоста тогаш ќе ти се олесни

5. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    17.891
    истоо. Не знам дали се стравови, само мисли како на лента, не дека ми прават страв туку само ме оптоваруват не знам како да објаснам. Не страв од болка, туку од нов живот мене пи е повеќе :rofl: дури и почнав да си сонувам веќе дека сум девојка пак дешавки ахахахха

На Milkiway и EarthFire им се допаѓа ова.
  6. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    1.053
    Што попрво да ставиме на дневен ред за секирација, дали породувањето и сите хорори што ги прочитав, или справувањето после, неспиењето...:mm:Вчера си лежиме со идниот татица, гледаме филм, му викам, ајде уште кратко вака раат излежавање навечер, без штрекови...да го цениме моментов:D

На Joanna28, Milkiway и Anie93 им се допаѓа ова.
  7. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    17.891
    не читај породилни приказни, јас ги прескокнувам или ако читнам гледам да не се соживувам со секој, прво не знаеш кој како доловува ситуација, кој каква перцепција има. И башка не е истиот момент, не може дс се споредуваме со други :) а за другото да и јас се што правам си викам уште малце вака раат :rofl: ама сите викаат понапорен е животот ама мноооогу поубав!
    Инаку, јас не спијам веќе два месеци и повеќе ми се поремети, легнувам во 1по полноќ ама тек во 5наутро заспивам до кај 12/13ч. јас и ти бевме два дена мислам разлика ако не грешам…. Значи јарец ќе имаме :rofl:

На pikachu2, EarthFire, Lovebug01 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Frida-

Frida- Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    17
    Ич да не се плашите од породување, нормално боли бебе излага од вас ама вежби за дишење и психички мора силно. Нека ви текне дека дома раѓале :) Башка жени сме, дадена ни е можност затоа што можеме и затоа што сме храбрици
    Совет: слушајте ја акушерката, соработувајте со неа за да помине побрзо

На pikachu2, EarthFire, Anie93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.672
    Допаѓања:
    9.354
    Ич да не ти е. Боли да, мора да боли и тоа се болки кои никогаш не си ги осетила, ама најјаките болки најкратко време траат, и поминува стварно кога ќе го земеш во раце веќе никаква болка немаш. Кое олеснување е кога ќе излезе бебе стварно не се опишува со зборови, дури тогаш ја сфатив реченицата “се олеснав” кога ќе речат. Си велам кога порано раѓале по ниви и тоа по 5-6 деца, можеме и ние и тоа на толку опции за обезболување и слично.
    Ако си царски нормално после рана боли ама пак сите функционираат. Исто и ако си природно а си шиена доле. За неколку дена ќе бидеш како да не си родила. Сите сме различни, имаме различна перцепција и толеранција на болка, кај сите различно време трае, дури и кај иста жена два различни пораѓаи не се исти.
    Вчера баш ми излезе на инстаграм еден профил @popthatmumma баш на некој интересен начин дава совети околу породувањето, ѕирнете ја. Баш е убаво што нашиве генерации имаат од каде да се информираат и едуцираат за секоја фаза, порано рачунај не знаеле ни што прават па раѓале.
    Јас првата бременост избегнував тема пораѓај, не сакав ништо да читам и да знам и ми е криво.

На EarthFire и Frida- им се допаѓа ова.
  10. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    1.053

Јарец ќе биде да, т.е. козичка

На 5678m и Anie93 им се допаѓа ова.
  11. Anie93