после три месеци од пораѓај и траеше околу три месеци ненормално опаѓање. таман се смири есен дојде мене почна пак да ми опаѓа косата и еве ја уште опаѓа ама не толку живци си искинав три влакна имам на глава така речено. многу ми се изретчи . дома имам 10 шампони за опаѓање и џабе. последниот на керастас го земав 1850 ден 250 мл со тешко срце го платив се надевам ќе ми помогне. За мене лично ова е најголемиот страв и најболно ми е од цела бременост и породување . Душата ме боли за косата Се надевам период е и ќе се стабилизира.
Фала ти многу! Ќе ги побарам денес во аптека. Овие стандардните пастили (стрепсилс, септолете…) вика дека не се скроз безбедни.
Ај искуство и утеха ве молам Вчера дознав дека сум бремена, 5та недела отприлика. Крварам ко заклана веќе подолго време. Со утрогестан сум покриена. Имате вакво искуство? Со првата бременост прокрварев многу малку и сеа паника ме ака
Jas sum istata so bolka vo grloto i slajm… mi preporacaa samo angi sept za lizenje na prirodna baza od zalfija
на контрола беше? ти кажаа нешто? то потврдија ли бременост?Ако не си била оди не чекај нека те видат.
Мене утрогестанот ми го сопре, хематом имав некој од тоа крварев ама слабо крварење. За твојов случај не знам што ти кажале, може треба појака терапија
Тој период и јас слабо спиев. Немам некој совет, освен преместување во дневна, пуштав некои емисии да гледам на youtube, каснував по нешто и за помалку од саат пак ми се спиеше, се префрлав пак во спална и се доспивав уште 2 саати. Пастили dr. Muller за бремени. Течности, супа со лимон, чај со мед. Ме пушти за два дена. Имам искуство со крварење на ден на позитивен тест и покасно во прв триместар, причина хематом. Терапијата била појака прогестеронска (циклогест и пролутекс) мирување и клексани од претходно препишани од трансфузилог, поради мутации. Во твојот случај бидејќи е поголемо крварењето, јави се на гинекологот да те упати, веројатно прогестеронска терапија ќе ти понуди за поддршка.
Немав розов исцедок кој што бил карактеристичен при паѓање на чеп. Искрено незнам дали е тоа, бидејќи беше бела боја.
Бев, потврдена е бременоста. Бета ми беше 560. Сега сум на Гак, ми земаа пак крв за бета па ќе видиме кај ќе тераме понатаму.
Да не имаш хематом ? Што ти кажаа кога те видоа на ехо ? Имам 4 кутии утрогестан од 100 мг доколку имаш потреба ќе ти ги дадам . Пиши ми
како што пиша бокаче можеби е хематом. Јас во 13 недела прокрварев со втората бременост локва крв свежа црвена од памет се извадив одма у болница се во ред со бебето .хематом било. пиши ни што ќе направиш
Ако е хематом, лежи само пиј утрогестан 2 пати на ден од 200 и одлежи го прво тромесечие и види може и плус нешто ќе ти вклучат ама битно е да мируваш и да се опуштиш.
@MorskaSirena и јас сакав истото да го прашам , негде 2 ипол месеци после пораѓај почна да ми паѓа средина на ноември беше и еве уште ми паѓа ненормално многу .. @Veki4kaa не сум била единствена , многу тешко ми паѓа опаѓањето на косата ,на сите страни влакна , пијам витамини , ставам рузмарин , се надевам ќе престане ..