35-та недела сум. И мене не ми помагаат веќе Гастрогард, ни Waya, особено не навечер кога ќе си легнам, а и јас пијам секој ден, некогаш и по 2-3 дневно. Затоа побарав замена да ми дадат. Рече дека е безбедно во 9ти ама да не претерувам ни со Фамосан, ептен кога се најјаки и неиздржливи киселините да земам.
@poker_face Не значи дека сигурно ќе распукаш многу или ќе те сечат, ете и мене ми беше прво па пукнав колку за 2 кончиња.
Види, во медицината ништо не е загарантирано и апсолутно, тоа важи и за пораѓајот. Се се случува секаде. Да не мрачам во темава, ама тоа бебето од ГАК за кое кружеа вести последната недела е на ист ден со син ми родено на гак. Малце ми е језива помислата на се тоа ете сега. Само нема негативна мисла, ќе биде се како што треба да биде
Јас се решив во Систина. Искрено ќе се мислев каде да одам да немам приватно здравствено што ќе ми ги покрие дел од трошоците за пораѓајот, ама пак мислам дека ќе одвоев од други работи и луксузи за да појдам на приватно, само од пусти страв. Пак ќе кажам, се е можно се прават пропусти и на приватно, ама некако веројатноста за трауми ми е помала. Инаку те читав низ форумов кога се пораѓаше и после тоа дека ти беше доста трауматично искуство и траеше со денови ако добро памтам. Ама како што велиш, откако ќе го поминеш се заборава после некое време, и баш ми е мило што после сето тоа се се средило како што треба.
Ај малце да ви свртам внимание од шиењата , Во која недела прв пат ви спомнаа дека бебето е свртено надоле. Во 27ма ми искоментираа не е свртено...не сфатив треба баш тогаш, не треба, рано е касно е. Прашав ама не добив некој конкретен одговор. Како е кај вас?
Јас сум 31+5 карлично си е уште ми рекоа дека овој период од 29та некои почнувале да се вртат ама не е правило, може и до крај да си остане вака ))
Како е тоа карлично, каква е положбата? Кај мене е нозете доле ме мава ниско ептен ме боли мислам ќе ми излезе главата горе притиска едвај дишам од киселини
мене 29та ми кажаа дека е главично (наместено со глава надолу како за породување), ако е карлично значи не е наместено како што треба за породување ама рано е
Мене сега на последниот преглед ми рече матичната дека е главично, 31ва недела бев тогаш, ама исто рече рано е, можело да се сврти и до 36та.