Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    3.943
    35-та недела сум. И мене не ми помагаат веќе Гастрогард, ни Waya, особено не навечер кога ќе си легнам, а и јас пијам секој ден, некогаш и по 2-3 дневно. Затоа побарав замена да ми дадат. Рече дека е безбедно во 9ти ама да не претерувам ни со Фамосан, ептен кога се најјаки и неиздржливи киселините да земам.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.066
    Допаѓања:
    5.165
    @poker_face Не значи дека сигурно ќе распукаш многу или ќе те сечат, ете и мене ми беше прво па пукнав колку за 2 кончиња.

На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    8.079
    Види, во медицината ништо не е загарантирано и апсолутно, тоа важи и за пораѓајот. Се се случува секаде. Да не мрачам во темава, ама тоа бебето од ГАК за кое кружеа вести последната недела е на ист ден со син ми родено на гак. Малце ми е језива помислата на се тоа ете сега. Само нема негативна мисла, ќе биде се како што треба да биде :)

На poker_face, naturally и Peperutce6 им се допаѓа ова.
  4. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    3.943
    Јас се решив во Систина. Искрено ќе се мислев каде да одам да немам приватно здравствено што ќе ми ги покрие дел од трошоците за пораѓајот, ама пак мислам дека ќе одвоев од други работи и луксузи за да појдам на приватно, само од пусти страв.
    Пак ќе кажам, се е можно се прават пропусти и на приватно, ама некако веројатноста за трауми ми е помала.

Инаку те читав низ форумов кога се пораѓаше и после тоа дека ти беше доста трауматично искуство и траеше со денови ако добро памтам. Ама како што велиш, откако ќе го поминеш се заборава после некое време, и баш ми е мило што после сето тоа се се средило како што треба.

На mama11 и Peperutce6 им се допаѓа ова.
  5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.481
    Допаѓања:
    19.378
    Ај малце да ви свртам внимание од шиењата ,:D
    Во која недела прв пат ви спомнаа дека бебето е свртено надоле.
    Во 27ма ми искоментираа не е свртено...не сфатив треба баш тогаш, не треба, рано е касно е. Прашав ама не добив некој конкретен одговор.
    Како е кај вас?

6. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    185
    Јас сум 31+5 карлично си е уште :) ми рекоа дека овој период од 29та некои почнувале да се вртат ама не е правило, може и до крај да си остане вака :)))

7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.481
    Допаѓања:
    19.378
    Како е тоа карлично, каква е положбата?
    Кај мене е нозете доле ме мава ниско ептен ме боли мислам ќе ми излезе главата горе притиска едвај дишам од киселини

8. MysticAura

MysticAura Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    56
    мене 29та ми кажаа дека е главично (наместено со глава надолу како за породување), ако е карлично значи не е наместено како што треба за породување ама рано е

9. pravnicka_2604

pravnicka_2604 Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.388
    Мене сега на последниот преглед ми рече матичната дека е главично, 31ва недела бев тогаш, ама исто рече рано е, можело да се сврти и до 36та.