Форумџика на годината

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. blodixx

blodixx Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2025
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    30
    Здраво девојки,

и јас вчера се породив конечно, се беше ок фала му на господ.

само што раната денес многу ме боли, мислам дека на две места сум сецната пошто не можеше да излезе на крајот.

што ставате на раната дома? Што да правам како? Невен? Кантарион?

На Campanula, 5678m, LiquidLuna и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    9.417
    Честитки!
    И мене ме болеше при седнување станување посебно првите ден два ама ќе видиш секој ден помалку ќе боли
    Дур стигнав дома и конците ми паднаа
    Не мачкав и не прскав ништо. Јас бев малку сецната,1 конец. Тука што читам членки виоплекс прскаат им помага

3. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    9.417
    Бравоо ете брзо и лесно поминало:hug: Мене на 7цм ми кажаа подобро е лајт спинал да ми стават (бидејќи претпоставуваа дека во следните 2 саати ќе бидам породена додека трае анестезијата) ама валда има врска со грлото, кај мене уште 3 дена пред пораѓај беше омекнато, пред да почне да се отвара
    Ама јас кога слушнав “лајт” си реков да не е нешто што не делува и си побарав епидурална :D Анестезиологот дојде само кога ми ја ставаа и следно дојде кога се роди бебето веќе. Не ми ја прекинаа на бокс колку што се сеќавам. Ама кај мене и онака не фати добро па сѐ си осеќав
    Додуша напони не осеќав ама болки огромни осеќав. И таму ми кажуваа кога да напнувам. Не знам дали има врска со анестезијата.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.934
    Допаѓања:
    18.085
    и јас се породив во Ремедика и отидов касно па ме тераа ама имаше индикација, бебче срцев ритам не им се свиѓаше и мене ми рекоа баш обратно зошто јас не сакав епидурал, дека доколку не ставиме ќе одиме на царски дека бебе ќе страда…..многу беше тониранс мојата матка. Ама тоа е сепак таму кога си слушаш:D

5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.623
    Допаѓања:
    18.902
    Ако си породена природно со епизиотомија на улошките ставај ациди борици и раната можеш да ја прскаш со спреј виоплекс т . За најбрзо да зарасне и помине само миење без ништо со вода .
    за недела дена ќе ти биде подобро. Јас со првото имав епизиотомија и за една недела зарасна тоа користев јас. со второто малце испукав одма зарасна за ден два. исто и тогаш мислам спреј прскав.
    а со третото немав никакво пукање сечење шиење. така е најубаво ама ете неможе ко што сакаме ние.

Нека ти е живо и здраво бебето.
    исто и тебе @Anie93 нека е живо и здраво. големо да расте.

6. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.807
    Допаѓања:
    35.888
    Честиткииии! :inlove:
    Да сте живи и здрави со бебушот мамиии. Уживај сега во најубавиот мирис. :sun:

7. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    189
    @Anie93 премило ми е што слушам вака позитивна приказна ❤️
    Како е бебо, како си ти?

8. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    314
    Честитки мајка <3
    Со душа те чекав да пишеш, знаев дека ќе не опуштиш нас што уште имаме време до пораѓај. Се надевам следните денови уште полесно ќе би биде и дека киселините конечно поминаа.