И сега теба да е бесплатно зашто ни се матични од фондот земаат за тоа што ни се матични.Еднаш јас побарав фискална и ми ги вратија парите,ај другиот пат ми рекоа.Јас се зачудив.
Здраво, Имам воспаление во увото, па докторот ми го исчисти со раствор во кој има ациди борици 3%. Матичната вели дека е безбедно, но секаде прочитав дека не се употребуваат во бременост.
Честитки, да е живо и здраво. Би сакала да се надоврзам на проблемот со хемороиди кои си го имала и да предложам крема која докторката ми ја даде и е безбедна и во бременост - ПРОКТЕН КРЕМ мене за неколку саати болката ми исчезна, па доколку сеуште имаш проблем и после порагај или некој друг има можете да ја пробате можеби на некого ќе помогне.
Два- три дена имам болка во десниот дел од половината,странично кај ребрата,дури некогаш и на допир ме боли местото. Болката на моменти е ужасна не можам да лежам,седам и да стојам. Со одмор и масажи ми поминува не е цело време,ама ме нервира и тоа почна овие два-три дена. Иначе сум 20 недела,дали некоја од вас имала слични болки?
Најдобро на лекар за ова . Мислам сите имаме болки некакви ама ужасна болка мислам индикатор е за лекар не оставај така се може да е
Мене матичната ми земаше претходно со другите бремености 350 сега зема 500. и тоа ги зима лично кај нејзе во канцеларија тие се баш за нејзе. вика 500 ден овде ќе ми оставиш како да се моли за пари . за брисеви не ми зимаат кај што ги носам на испитување таа си наплаќа што ми земала хахах
Претходниот матичен ми зимаше и за брисеви како приватно и на секое ехо по 600 ден. А сеа кај новава по 500 зима.
Devojki zdravo, prasanje dali nekoja od vas se spravuvala so sindrom na nemirni noze ili restless leg syndrome? 30 nedela sum od 24ta po saat dva spijam na vecer. Pre umorna sum. Ve molam ako nekoj ima pominato nesto vakvo neka kaze sto mu predlozile ili sto zemal za da pospie?
И мене ми зема матичната 500 за секое ехо, глупо ми е да прашам зашто, кога знам дека треба да е бесплатно.
епа сите знаеме дека не треба да даваме и си ќутиме ни е срам да се збуниме да им речеме а се работи за наши пари кои така речено ги фрламе за 10 минути а не треба.
Нема да ти е утеха, ама и после пораѓај еден период уште ми траеше. Магнезиум и бедоксин, со консултација на гинеколог. Се смируваше колку толку.
Здраво девојки, од денес сум 11та недела ама имам некое чудно чуство во стомакот па незнам дали е нормално, Денес 5,6 пати ми се јавува како удари или силно срцебиење, нема болка и не е во истото место, трае неколку секунди. пишав и во групата прво т, ама оваа е многу поактивна.
Поради болка на десната страна позади денес бев на итна,ми кажаа дека имам мал застој на десниот бубрег,ама не се сигурни бидејки не се гледа на ехо убаво. А според болката што ја имам претпоставка дека имам нешто дали песок или камен. Ми рекоја само парацетамол смеам дс пијам и да одам пак ако не дај боже имам температура или ако не одам нормално во вц или ако крварам. Сега за сега немам ништо од тоа. Дали некој имал сличен проблем?
Кажувајте некој лек, ме болат нозе од колк надолу повеќе лева нога ме боле навечер посебно кога ке легнам ме болат и магнезиум не ми помага