Еве и јас да се пријавам трета бременост. Термин Август,5та недела. Првите две машки деца од 9 и 7 години. Се надеваме на женско,но сепак да е право и здраво. Со лесно на сите
Едно глупаво прашање . Дали на преглед кога одите ви мерат тежина? 28ма недела сум, ниеднаш се немам измерено, ниту па докторот има спомнато.
Мене никохаш не ми мереле тежина и кога ме прашаа на пораѓај појма немав што да им кажам па ме мереа во болница а за притисок ми мереа во 9ти месец само два пати
Дали и како можам да приметам дали сум отворенадоле,или дали оочнувам да се отворам.36+2 сум ама доста некако осеќам притисок доле,кога станувам како болка во коската имам.Ми е страв да не почнам да се отворам а да неприметам
Женооо кога летна времето, стигна до 9 ти месец Индивидуално е , дали ќе осетиш или не. Јас на 4 ри прсти , осетив болки и отидов во болница и прием. Некоја и на 1-2 осеќа, некоја до 7-8 ништо не осеќа. А тие болки што ги имаш, ги имав јас скоро па често.
Сега кога спомнавте, ни мене притисок ми нема измерено. Ме праша дали сум имала некогаш и каков е ама ми нема измерено .
Еее жено си летна времето,уште несум свесна дека уште едно бебе дома ќе има а моиве се веќе 13 месеци и се 300 на саат по дома.Ептен ниско ја осеќам и притисок доле имам и на анален отвор осеќам притисок.Ставам вагиналети имав исцедок некој вака на прст неосеќам ништо.Понеделник сум на контрола па ќе и кажам на докторкава,мада знам дека одма со рака ќе ме провери што ми е најезив и непријатен преглед.Цело време мисе моча отиди нема една капка.Незнам дали треба да имам болки,колкави болки,нс кој интервал ако например се отворам.Со близнациве поинаку ми беше
За притисоков сега се сетив , орвата бременост ми кажа дома да мерам..не се сеќавам коллу често ама да мерам. Најдобро така практикувајте, верувам правите преглед 1 во месец што дека ќе ви измерат таму. Дома можете секој ден/еднаш на два дена и ако приметите нешто тогаш реагирајте на матичен.
Јас таков притисок имав скоро цел деветти месец. Родив на 39+4. Имав како воспаление некако Како да ме тегне нешто некоја глупа болка константно. Кога отидов на последно цтг веќе сум била 3 прста. Можеш да пиеш магнезиум за да те опушти малку.
Јас отидов на преглед со 4имав така благ притисок, течни столици неколку дена, после болкитр беа мнннн силни до 7прста отворена одма ги осетив тие.